• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • uprawa winorosli

Wyniki dla

Uprawa winorosli

FrancjaMontpellier i Langwedocja-RoussillonProducent/wytwórca
  1. CLOT DE L'OUM

    Francja

    Firma CLOT DE L'OUM, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wina. Jest również obecna w dziedzinach uprawa winorośli, rolnictwo biodynamiczne, wino z naturalnego procesu fermentacji, i wytwórcy win. Ma siedzibę w Belesta, Francja.

  2. CHÂTEAU ROUMANIÈRES

    Francja

    Firma CHÂTEAU ROUMANIÈRES, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wina. Jest również obecna w dziedzinach Wina - Langwedocja i Roussillon, uprawa winorośli, i Wina - Langwedocja i Roussillon. Ma siedzibę w Garrigues, Francja.

  3. LE SAUZET

    Francja

    Firma LE SAUZET jest wyspecjalizowana w produkcji produktów ekologicznych. Nasze przedsiębiorstwo prowadzi dwie działalności: Uprawa winorośli w Posiadłości LOU PAS D’ESTRECH, gdzie produkujemy wina z Ekologicznej Uprawy od 1984 roku i produkcja SAUZET z tym samym poczuciem autentyczności poprzez produkt wysokiej jakości jakim jest produkowany ocet BIO. Jesteśmy dziś w stanie zaoferować szeroką gamę octów naturalnych i aromatyzowanych oraz gwarantować identyfikowalność oraz pochodzenie geograficzne naszych surowców. Firma SAUZET powstała w 1987 r. i zajmuje się produkcją ekologicznych octów na bazie wina dla stron trzecich. Wszystkie nasze produkty są gwarantowane jako ekologiczne i posiadają certyfikat ECOCERT SAS.FR-BIO-01. Proponujemy ofertę private label dla wielkiej dystrybucji. Co roku jesteśmy obecni na targach SIAL i SIRAH na stoisku „SUD DE France” (Południe Francji), gdzie z przyjemnością prezentujemy Państwu nasze produkty i zaprosimy na ich degustację.

  4. CHÂTEAU MONTANA

    Francja

    Château Montana istnieje od końca XIX wieku. Jean Jonquères d’Oriola, pochodzący z rodziny rolniczej zadomowionej w Pirenejch Wschodnich od ponad 5 wieków, kieruje się swoją pasją, aby wraz z rodziną rozwijać finezję i moc tego terytorium oraz potencjał tych ziem. Winnica obejmije sześćdziesiąt hektarów na dwóch terrenach w Aspres u podnóża Pic du Canigou, między morzem a górami, na południe od Perpignan. Pracujemy na glebach gliniasto-wapiennych z tradycyjnymi odmianami wynorośli, takimi jak Syrah, Grenache, Carignan i Mourvèdre, a także z innymi szczepami winorośli, takimi jak Merlot, Cabernet Sauvignon, Marselan i Muscat. Posiadamy obecnie certyfikat "Wysoka wartość środowiskowa", stosując tradycyjne metody, takie jak mechaniczna obróbka i uprawa gleby, poszanowanie środowiska, które sprzyjają bioróżnorodności i utrzymują niskie plony. Dzisiaj, w drugim roku ekologicznej konwersji, nasza produkcja na rocznyk 2023 będzie certyfikowania Bio. Nasze wina są winifikowane, starzone i butelkowane na miejscu w naszej piwnicy wyposażonej w termoregulowane kadzie ze stali nierdzewnej oraz w piwnicę z beczkami. Château Montana, oprócz działalności winiarskiej, którą można odkryć poprzez wizyty i degustacje, oferuje możliwość wynajęcia sali oraz zakwaterowanie na wszelkie rodzaje imprez i wydarzeń.