• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • ostrygi dla hoteli

Wyniki dla

Ostrygi dla hoteli

FrancjaPoitiers i Poitou-Charentes
  1. AMÉLIE, LES HUÎTRES

    Francja

    Verified by europages badge

    Najbardziej elegancką nazwą nadaną ostrydze jest AMÉLIE, wynik czterech lat ciężkiej pracy na morzu. To morskie stworzenie, w połowie drogi między rybą a skorupiakiem, odmawia otwarcia przez kogokolwiek, opierając się niewtajemniczonym. Nasze zespoły, kierujące się wartościami pasji, doskonałości i poświęcenia, ucieleśniają każdego dnia nieustanne pragnienie przekraczania swoich granic. AMÉLIE jest ostoją dla francuskich ostryg, zbudowaną w oparciu o wiedzę najbardziej doświadczonych hodowców, którzy hodują i wybierają wyjątkowe ostrygi. Morza u wybrzeży Atlantyku, we współpracy z otaczającym je lądem, nadają ostrygom AMÉLIE subtelne dojrzewanie i niezwykłą finezję, pożądaną przez najwybitniejszych szefów kuchni i najbardziej wyrafinowane podniebienia. U podstaw jakości AMÉLIE leży żyzne, bogate podłoże. Historia Marennnes-Oléron mówi o istnieniu ostryg słynących z wyjątkowych zalet, gwarantujących jednorodne i obfite ostrygi każdego roku. Nasi hodowcy ostryg wykorzystują te cenne sekrety, rezerwując wyjątkowe lokalizacje dla AMÉLIE w parku ostryg Marennnes-Oléron. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dodatkowych informacji!

  2. SPIRIT EXPERT

    Francja

    Verified by europages badge

    Przedsiębiorstwo Ti’Bio Les Arrangés, jest fascynującą historią Marie-Irène CÉLÉRINE, mieszkanki Wyspy Mauritius, szlachetnej i znanej ze swojej rozświetlonej słońcem kuchni, charakteryzującej się bogactwem przypraw i owoców egzotycznych. Jej dania, będące często kluczowym elementem radosnych zebrań rodzinnych, są świadectwem jej pasji do autentycznych smaków. W skarbach jej kuchni, honorowe miejsce zajmuje rum macerowany. Jest to cenne dziedzictwo kulinarne, przekazane jej wnukowi, Xavier RICCI. Xavier, jako prawdziwy mistrz rzemiosła, perfekcyjnie łączy rodzinne know-how z bezkompromisową starannością w doborze surowców. W Ti ’Bio, każdy owoc, pieczołowicie wyselekcjonowany pod kątem jego zalet biologicznych i smakowych, zostaje przekształcony w bogatą i czystą esencję, dzięki kontrolowanej maceracji, uwznioślającej jego aromaty. Rezultat? Rumy macerowane, nie tylko w 100% bio, ale także przeniknięte autentycznym duchem terroir. Firma wyróżnia się swoim bezwzględnym zaangażowaniem na rzecz rzemiosła: niestosowanie maszyn, nieuciekanie się do podwykonwastwa, jedynie eksperckie ręce Xavier, który, od otrzymania składników po butelkowanie dba o doskonałość każdej butelki. Ponadto, przejawem tej determinacji jest zrównoważony rozwój, w ramach którego surowce pochodzą z rolnictwa biologicznego i ze sprawiedliwego handlu. W wyniku zbycia Ti ’Bio w 2024 roku, Jean Yves Etevenard kontynuuje przygodę, wnosząc swoją wiedzę ekspercką dawnego Maitre Chai w świecie Koniaku.