• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • xavier

Wyniki dla

Xavier

FrancjaPoitiers i Poitou-Charentes
  1. XAVIER MOREAU

    Francja

    Firma XAVIER MOREAU, roku i działającą w sektorze Roboty ciesielskie i stolarskie. Jest również obecna w dziedzinach Hydrauliczne roboty instalacyjne, Posadzki ceramiczne, kładzenie - firmy usługowe, Hydrauliczne roboty instalacyjne, i Posadzki ceramiczne, kładzenie - firmy usługowe. Ma siedzibę w Fontcouverte, Francja.

  2. PARIS XAVIER

    Francja

    Firma PARIS XAVIER, roku i działającą w sektorze Roboty budowlane ciężkie. Jest również obecna w dziedzinach Gipsowanie, suche tynki -przedsiębiorcy, i Gipsowanie, suche tynki -przedsiębiorcy. Ma siedzibę w Montpellier De Medillan, Francja.

  3. EURL XAVIER GERLAND

    Francja

    Firma EURL XAVIER GERLAND, roku i działającą w sektorze Usługi ogrodnicze, projektowanie ogrodów. Jest również obecna w dziedzinach Open space amenities. Ma siedzibę w Javrezac, Francja.

  4. XAVIER PHELIPON ORGANISATION

    Francja

  5. SPIRIT EXPERT

    Francja

    Verified by europages badge

    Przedsiębiorstwo Ti’Bio Les Arrangés, jest fascynującą historią Marie-Irène CÉLÉRINE, mieszkanki Wyspy Mauritius, szlachetnej i znanej ze swojej rozświetlonej słońcem kuchni, charakteryzującej się bogactwem przypraw i owoców egzotycznych. Jej dania, będące często kluczowym elementem radosnych zebrań rodzinnych, są świadectwem jej pasji do autentycznych smaków. W skarbach jej kuchni, honorowe miejsce zajmuje rum macerowany. Jest to cenne dziedzictwo kulinarne, przekazane jej wnukowi, Xavier RICCI. Xavier, jako prawdziwy mistrz rzemiosła, perfekcyjnie łączy rodzinne know-how z bezkompromisową starannością w doborze surowców. W Ti ’Bio, każdy owoc, pieczołowicie wyselekcjonowany pod kątem jego zalet biologicznych i smakowych, zostaje przekształcony w bogatą i czystą esencję, dzięki kontrolowanej maceracji, uwznioślającej jego aromaty. Rezultat? Rumy macerowane, nie tylko w 100% bio, ale także przeniknięte autentycznym duchem terroir. Firma wyróżnia się swoim bezwzględnym zaangażowaniem na rzecz rzemiosła: niestosowanie maszyn, nieuciekanie się do podwykonwastwa, jedynie eksperckie ręce Xavier, który, od otrzymania składników po butelkowanie dba o doskonałość każdej butelki. Ponadto, przejawem tej determinacji jest zrównoważony rozwój, w ramach którego surowce pochodzą z rolnictwa biologicznego i ze sprawiedliwego handlu. W wyniku zbycia Ti ’Bio w 2024 roku, Jean Yves Etevenard kontynuuje przygodę, wnosząc swoją wiedzę ekspercką dawnego Maitre Chai w świecie Koniaku.