...Mąka T110 to mąka pszenna półpełnoziarnista, często uważana za doskonały kompromis między mąkami białymi a mąkami pełnoziarnistymi. Powstaje po przesiewaniu, które pozostawia znaczną proporcję otrębów i zarodków pszenicy w mące, co nadaje jej ciemniejszy kolor, bardziej ziarnistą teksturę oraz bardziej rustykalny i wyraźny smak. Numer „T110” wskazuje na wyższy poziom popiołu, co oznacza większą zawartość minerałów.
Pochodzenie: Ukraina.
Opakowanie: worek z papieru kraft o wadze 1kg, 2kg, 5kg, 10kg, 25kg. Paletyzacja: 750-950kg.
Usytuowana w sercu Monts du Lyonnais, w regionie znanej z francuskiej gastronomii, BIONATIS została założona w 2002 roku z inicjatywy Jean-Marca AMBROISY'ego, rzemieślniczego piekarza z rodzinną tradycją sięgającą trzech pokoleń, oraz jego spotkania z Thierry'm DELBOSCO, uznawanym za eksperta w branży spożywczej od ponad dwudziestu lat.
Od czerwca 2019 roku BIONATIS dołączyła do firmy NOVEPAN, sp...