... mocny i intensywny, z wysoką zawartością soli, z kwasowymi nutami i pikantnymi akcentami, które wskazują na głęboką dojrzałość.
Pochodzenie: Palencia
Rodzaj mleka: Całe i surowe mleko owcze churra
Rodzaj produkcji: Koagulacja enzymatyczna
Podpuszczka: Podpuszczka zwierzęca z jagnięcia
Rodzina: Ser dojrzewający z prasowanej masy, niegotowanej, ze skórką pleśniową/umywaną
Dojrzewanie: Od dwunastu do piętnastu miesięcy.
ES: 70.22
MG/ES: 55%
Ph: 5.3
CINa: 2%...
...Miód Madroño.
Charakterystyka:
Kolor: od jasnego bursztynu do zielono-szarego
Aromat: wyraźny i bardzo charakterystyczny
Smak: mocny i gorzki
Obszar produkcji: cała Półwysep Iberyjski
Kolor: od jasnego bursztynu do zielono-szarego
Aromat: wyraźny i bardzo charakterystyczny
Smak: mocny i gorzki
Obszar produkcji: cała Półwysep Iberyjski...
... jest typowe dla roślin bananowych. Mają intensywnie zielony kolor i gładką teksturę. Liście wyrastają bezpośrednio z pnia i układają się w spiralę.
Dwarf Cavendish produkuje kiście owoców podobne do tych z standardowego banana Cavendish, ale mniejsze. Owoce są wydłużonymi i zakrzywionymi jagodami o żółtej skórce, gdy są dojrzałe. Mają słodką i kremową pulpę, a ich smak oraz wszechstronność w kuchni są bardzo cenione.
...Kolor: Kolor czerwony granatowy, prawie ciemny, z ceglastym brzegiem i fioletowymi akcentami, błyszczący i wyraźny.
Zapach: Intensywny aromat z delikatnym akcentem czarnych owoców w dojrzałości, nuty prażonej skórki i ziołowe tony przypominające podszycie, z słodkimi wspomnieniami i długą aromatyczną trwałością.
Smak: Intensywny w ustach, mocny z eleganckim posmakiem finezyjnej czekolady. Taniny...
...Sałata rzymska ma wydłużony kształt. Posiada liście w głębokim zielonym kolorze, chrupiącą teksturę oraz szeroki, mocny centralny żebro. Ma lekko gorzki smak.
... charakterystycznymi dla szlachetnych drewien, obejmując od przyprawowych nut wanilii, lukrecji czy goździków, po nuty prażone i
torrefakcyjne.
W ustach jest mięsiste, strukturalne i okrągłe. Z wyważonymi taninami, jego smak jest aksamitny, pełen aromatów, wykazując szeroką trwałość i mocny posmak retronasalny.