Hiszpania, La Garriga
... Morza Śródziemnego oraz w niektórych częściach Azji. Jest bardzo ceniona za swój aromat i pikantny smak, a także stosowana jako przyprawa w kuchni śródziemnomorskiej. Właściwości: Olejek eteryczny z ajedrei zawiera szereg związków chemicznych, w tym tymol, karwakrol, p-cymen i gamma-terpinene, które nadają mu właściwości przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Wykazano...
Hiszpania, El Puntal (murcia)
...Oprócz zastosowania w perfumach, alkohol cynamonowy ma zastosowanie w przemyśle spożywczym jako dodatek smakowy, nadając słodki i pikantny smak niektórym produktom. W przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym jest używany jako substancja smakowa i utrwalająca w produktach do pielęgnacji osobistej. Jego wszechstronność i przyjemny aromat czynią go cennym składnikiem w tworzeniu różnorodnych produktów komercyjnych. POJEMNIK: 5kg, 25kg i 200kg IBC CAS: 104-54-1...
Hiszpania, Cox (alicante)
...Bez wątpienia piparra baskijska to jeden z naszych produktów gourmet o najwyższej jakości. Zbierana w rejonie Ibarra, piparra baskijska jest uznawana na całym świecie za swój wyśmienity smak i delikatność. W przeciwieństwie do papryczek chili, piparra ma mniejszą i bardziej zwartą formę, a jej smak jest lekko pikantny.
Hiszpania, Puente La Reina
...NOTATKI Z DEGUSTACJI: W ustach, długotrwały, zrównoważony owocowy smak z ziołowymi i owocowymi nutami zielonymi i dojrzałymi. Bardzo przyjemny pikantny akcent charakterystyczny dla odmiany Picual z nutą mięty. W fazie węchowej odkrywamy nuty zielonego banana, migdałów oraz aromaty przypominające figi, oliwki, rukolę i karczoch, a także pomidory. Formaty: - Butelka 500ml z opakowaniem - Puszka 3 litry...
Hiszpania, Madrid
...Emmental od Arla to specjalny ser, wytwarzany z mleka krów pasących się w Alpach. Ma lekko pikantny i bardzo przyjemny smak. Idealny do użycia w kanapkach, pizzach, pieczonych warzywach oraz do topnienia na makaronach i hamburgerach.
Hiszpania, Avinyonet Del Penedès
...OLEJ OLIVE EXTRA VIGRIN ARBEQUINA Arbequina w całej swojej okazałości, bardzo zielone nuty, świeżo skoszona trawa, zielony migdał i nuty karczocha. W ustach ma bardzo intensywny, kremowy i pikantny smak w gardle, trochę utrzymujący się. Idealnie komponuje się ze wszystkimi rodzajami potraw. Szczególnie z białymi mięsami i warzywami.
Hiszpania, Muro De Alcoy
... poddawane innym zabiegom niż dekantacja, wirowanie i filtracja Metoda ekstrakcji: Ekstrakcja na zimno Kwasowość: ≤ 0,8% Wskaźnik nadtlenków: ≤ 20 Korzyści: Wysoka zawartość witaminy E, polifenoli i kwasu oleinowego. Dzięki temu mamy do czynienia z jednym z najzdrowszych AOVE na świecie. Smak: Intensywnie zielony, lekko gorzki i pikantny, utrzymujący się w ustach z świeżym i owocowym posmakiem, nuty karczocha, orzechów i gorzkich migdałów. Aromat: Prezentuje zielony owocowy aromat, pomidor, świeża trawa, karczoch, zielony banan i zielona gruszka.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania