...Majeranek (Origanum majorana) to roślina aromatyczna, która jest powszechnie stosowana w kuchni i medycynie naturalnej. Olejek eteryczny z majeranku pozyskuje się z liści i kwiatów rośliny w procesie destylacji parowej. Poniżej opisano jego właściwości, zastosowania i metodę pozyskiwania:
Pochodzenie:
Majeranek jest rośliną pochodzącą z regionu Morza Śródziemnego, ale obecnie uprawiany jest na...
... eteryczny z majeranku bio, bogaty w cząsteczki aromatyczne i o wysokiej jakości.
Nazwa łacińska: Origanum majorana
Pochodzenie: Egipt
Część używana: Kwiatowe szczyty
Chemotyp: Terpinene-4-ol, alfa-Terpinene
Sposób uprawy: Rolnictwo ekologiczne
Kolor: Jasnożółty do żółtozielonego...
... produkcji swojego olejku eterycznego.
Produkcja
Olej eteryczny z oregano zielonego pozyskujemy od lokalnego partnera.
Ref:ORIGHE1B
Rodzina produktu: OREGANO
Typ ekstraktu: Olejek eteryczny
Kod INCI: OLEJ Z LIŚCI VULGARIS 100% POCHODZENIE
Kraj produkcji: FRANCJA
Kraj zbiorów: FRANCJA
Część rośliny: Kwiatostan
Kategoria użycia dla osób prywatnych: Składnik
Nazwa botaniczna: Origanum vulgare subsp. hirtum (Link) Ietsw.
Skład: 100% Czysty, naturalny i integralny.
...Olej eteryczny z majeranku słodkiego, pozyskiwany z rośliny Origanum majorana, znany jest ze swojego ciepłego, ziołowego aromatu oraz korzyści zdrowotnych i wellness. Ten olej eteryczny ceniony jest za swoje właściwości uspokajające i relaksujące, skutecznie łagodząc stres, lęk oraz wspomagając spokojny sen. Dodatkowo, majeranek słodki posiada właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne, co czyni...
Herbiolys Laboratoire powstał w 2004 roku z połączenia pasji botaników, etnobotaników i zbieraczy związanych ze światem roślin. Specjalizując się w ekstraktach z świeżych roślin ekologicznych pochodzących z flory francuskiej, laboratorium od samego początku wybiera oryginalny sposób produkcji: rośliny, zbierane przez związane z firmą zbieraczki-producentki, są macerowane bezpośrednio w miejscu zbi...
...Ta autentyczna i naturalna przyprawa charakteryzuje się wyraźnym i intensywnym zapachem oraz delikatnym smakiem. Suche podłoże i sycylijskie słońce nadają tej przyprawie szczególnie intensywny aromat. Po zebraniu i starannym wyselekcjonowaniu w czerwcu, gdy roślina osiąga fazę kwitnienia, majeranek jest suszony w ciemnych i dobrze wentylowanych miejscach, odwrócony do góry nogami, ręcznie...