...Nasiona kopru włoskiego, znane naukowo jako Foeniculum vulgare, to małe, owalne nasiona pochodzące z rośliny kopru. Mają wyraźny smak przypominający lukrecję i są powszechnie stosowane jako przyprawa w różnych kuchniach na całym świecie. Nasiona kopru są bardzo aromatyczne i mają lekko słodkawy smak. Często używa się ich zarówno w potrawach słonych, jak i słodkich, w tym w chlebie, zupach, curry...
... alkoholowych, takich jak likier anyżowy. Jest również stosowany w produkcji kosmetyków i produktów do pielęgnacji osobistej, takich jak kremy, balsamy i perfumy.
Nazwa botaniczna: Foeniculum vulgare
INCI: Foeniculum vulgare dulce Fruit Oil
Rodzina: Apiaceae
Część używana: nasiona
CAS: 8006-84-6
EINECS: 282-892-3...
"MOUNTAIN ROSE BULGARIA" LTD jest producentem i hurtownikiem 100% naturalnych surowców. Naszym celem są produkty organiczne i naturalne, które dostarczamy na całym świecie - z Bułgarii. Jesteśmy dumni z naszego bogatego doświadczenia (zdobytego przez wiele lat) w produkcji i eksporcie suszonych organicznych i naturalnych roślin aromatycznych, ekstraktów ziołowych (TBC, proszek, posiekane), nasion,...
...Jakość: do żywności
Część rośliny przetworzona: Nasiona
Środek ekstrakcyjny: Etanol i woda
Nośnik: maltodekstryna
Nazwa naukowa: Foeniculum vulgare (L.) Mill.
Koper włoski może przynieść korzyści zdrowotne, ponieważ jest bogaty w błonnik i różne składniki odżywcze oraz stanowi dobre źródło przeciwutleniaczy i witaminy C.
Nasze produkty sprzedawane są w hurtowych ilościach. Minimalna ilość...
... sugerować, że jest to rodzaj bulwy, ale to złudzenie. Fenkuł jest rośliną z włóknistymi rozgałęzieniami w liściach. Te rozgałęzienia są źródłem przypraw. Nasiona rośliny są używane jako przyprawa.
Skąd pochodzi fenkuł?
Fenkuł pochodzi pierwotnie z Azji, ale od średniowiecza przyprawa ta była znana na europejskich rynkach. Obecnie fenkuł jest regularnie używany w różnych kuchniach. Ekologiczny fenkuł od VehGro ma pyszny smak anyżu, który w wielu potrawach ...
...Całe Nasiona Koperku.
Całe suszone zielono-żółte owoce Foeniculum Vulgare Mill.
Charakterystyczne dla kopru – słodki smak z delikatnym aromatem anyżu.
Grupa Produktów: Przyprawy i Zioła
Kategoria: Przyprawa
Typ: Całe
Natura: Naturalna...
...często w połączeniu z anyżem i kminkiem, uznawany jest za domowy środek na zaparcia, wzdęcia czy kolki. Aplikowany na obszar wątroby ma również stymulować przepływ żółci. Olejek koperkowy ze względu na swoje estrogenopodobne właściwości uznawany jest także za środek leczniczy przy dolegliwościach menstruacyjnych i nieregularnościach cyklu. Jednocześnie ma wspierać laktację u kobiet karmiących.
INCI: FOENICULUM VULGARE OIL
CAS: 8006-84-6...
...FENKUŁ ZWYCZAJNY - Foeniculum vulgare
Oprócz swoich właściwości leczniczych, dziki fenkuł w kuchni to świeża i słodka przyjemność, która wzbogaci Twoje potrawy. Smak przypominający anyż.
Roślina
Fenkuł zwyczajny - Foeniculum vulgare.
Kuchnia
Napary, wywary, proszek, nalewki, syropy, w cukrze, w winie, makarony, ryż, woki, tajine, warzywa.
Forma / Ilość
Całe nasiona BIO SUSZONE / 40g - 300g...
... trawią jęczmień niż owies.
Karmienie jęczmieniem. Jęczmień jest powszechnie podawany bydłu w postaci zbóż i paszy. Jęczmień paszowy, którego ziarno jest wykorzystywane do bezpośredniego spożycia przez bydło, jest zazwyczaj wybierany na podstawie cech fizycznych, takich jak okrągłość ziarna i wysokie wagi specyficzne, oprócz wielu cech jakości odżywczej.
Jęczmień (Hordeum vulgare L.) jest jedną z głównych upraw zbożowych. Z 150 milionami ton wyprodukowanymi w 2009 roku, produkcja ziaren jęczmienia zajmuje czwarte miejsce za kukurydzą, ryżem i pszenicą (FAO, 2011).