...Kwas jabłkowy od wielu lat jest stosowany jako nośnik aromatów i konserwantów w deserach, lodach i napojach orzeźwiających, nadając im charakterystyczny kwaśny smak. W kosmetykach kwas jabłkowy używany jest jako konserwant, aby wydłużyć trwałość kremów.
Sportowcy chętnie korzystają z kwasu jabłkowego jako suplementu diety, ponieważ przyspiesza on uwalnianie energii z pożywienia. Jako...
...Kwas octowy to bezbarwna ciecz organiczna o wzorze chemicznym CH3COOH. Nazywany jest również kwasem octowym lodowatym, gdy jest niedilutowany. Kwas octowy jest głównym składnikiem octu i ma charakterystyczny kwaśny smak oraz ostry zapach.
W przygotowywaniu żywności kwas octowy może być używany jako przyprawa oraz konserwant. Kwas ten hamuje wzrost bakterii, co zapewnia bezpieczeństwo żywności...
... opracowany do powierzchni aluminiowych. Intensywnie czyści aluminium surowe, anodowane i malowane proszkowo oraz działa jako konserwant. Do czyszczenia i pielęgnacji stalowych elementów okien, drzwi i rolet, takich jak klamki, uchwyty itp., służy FENOSOL® Alunox oraz środek czyszczący do stali nierdzewnej.
...Numer CAS: 532-32-1
Numer EC: 208-534-8
Wygląd: Przezroczliwa, jasna ciecz
Zastosowanie:
Produkt pośredni
Ochrona przed korozją w farbach i płynach przeciw zamarzaniu
Konserwant...
... cytrynowy; konserwant: sorbinian potasu.
Zalecana dzienna dawka: Dorośli: 1-2 ampułki dziennie
Dzieci: 1 ampułka dziennie (w razie potrzeby rozcieńczyć wodą)
Kod produktu: 0052
Minimalna ilość zamówienia: 5000
Szukamy wyłącznego partnera dystrybucyjnego: Niemcy
Waga: 100ml
Pochodzenie: Nowa Zelandia
Private Label od 1000: od 1000...
... benzoesan potasu. W roztworze kwas tworzy bezbarwne, błyszczące płytki. Kwas benzoesowy działa silnie antybakteryjnie, grzybobójczo i jest łatwopalny. Hamuje również wzrost drożdży i bakterii w kwaśnych produktach spożywczych.
Zastosowanie:
Kosmetyki:
* jako estry kwasu benzoesowego w zapachach
* konserwant w produktach kosmetycznych
Technicznie:
* biocyd
* plastyfikator
Żywność:
* konserwant
* dodatek...
... E331, ekstrakty przyprawowe, aromat, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E300 i E301, konserwant E250
Alergeny: mleko/produkty mleczne
Dodatki: konserwowany, z przeciwutleniaczem, z wzmacniaczem smaku
Średnie wartości odżywcze na: 100 g
Wartość energetyczna: 1,19 kJ / 285,00 kcal
Tłuszcz: 28,00 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,00 g
Węglowodany: 1,00 g
w tym cukry: 0,00 g
Białko: 12,00 g
Sól: 0,00 g
Waga netto: 2 kg
Waga brutto: 2,11 kg
Głębokość/Szerokość/Wysokość: 0/0/0 mm
Pozostały czas przydatności (dni): 119...
Veller GmbH zajmuje się głównie rozwojem produktów, takich jak dodatki do żywności, składniki itp. w procesie bioinżynieryjnym. Obecnie większość produktów firmy to dodatki do żywności: transglutaminaza (TG), oksydaza glukozy, lakaza oraz naturalny konserwant żywności ε-polilizyna. Nasza firma oferuje teraz najlepsze ceny na transglutaminazę w UE. Transglutaminaza to enzym pochodzenia...