...Są wykonane z gorzkiej czekolady, bogatej w przeciwutleniacze i alkaloidy, takie jak teobromina, które stymulują krążenie.
Migdały natomiast są bogate w zdrowe tłuszcze, białka i witaminę E, która pełni funkcję przeciwutleniacza w naszym organizmie.
MOQ:90gr...
...Im świeższe, tym lepsze! Jesteśmy szaleni na punkcie świeżych migdałów! Ich słodkie, chrupiące i pełne ziarna nadają im doskonały smak i sprawiają, że są tak wszechstronne!
Nasze surowe migdały są pyszne i oferują uzależniający smak oraz chrupiącą teksturę.
Złożone struktury białkowe, witamina E i wapń sprawiają, że migdały są idealną, praktyczną i zdrową przekąską do codziennego spożycia, poprawiającą zdrowie serca, obniżającą poziom cholesterolu oraz wzmacniającą siłę mięśni i kości.
Migdały - warianty: Posiekane...
...Migdały uprawiane są od ponad 4000 lat. Kilka wieków temu, ziarna były uważane za ważny produkt spożywczy ze względu na swoje niezbędne składniki odżywcze, zaspokajające potrzeby białkowe ludzi w regionach subtropikalnych. Migdały dzieli się na trzy grupy, które charakteryzują się różnymi sposobami ich wykorzystania. Nazwy tych odmian odnoszą się zarówno do smaku, jak i konsystencji ziaren migdałowych: migdały gorzkie, migdałysłodkie oraz migdały o miękkiej skorupce.
...Typy:
np. Nonpareil, California Type, Valencia lub Largueta
Jakości:
całe ziarna (naturalne lub blanszowane)
Stopnie przetwarzania:
słodkie lub pikantne
pokrojone, starte, posiekane (również prażone)
mąka
pasta (jasna, ciemna)...