...Łagodny zielonypieprz z Sri Lanki
W (pierwotnym) lesie w gorącym Sri Lance rosną pnącza pieprzu. Niedojrzałe ziarna pieprzu są zbierane ręcznie od początku listopada do połowy stycznia i delikatnie suszone na powietrzu lub liofilizowane. Dzięki temu zachowują kolor, a smak staje się intensywniejszy.
Zielonypieprz to łagodniejsza odmiana pieprzu, charakteryzująca się świeższym aromatem z delikatnymi nutami trawy. Pasuje do wszystkich potraw, które mają być nieco łagodniejsze, a jednocześnie aromatycznie przyprawione.
... drętwienie na wargach i języku.
Składniki: Zielonypieprz syczuański
Uwaga dla alergików: Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych, sezamu, musztardy i selera.
Zawartość: 18 g w puszce z białej blachy...
...Kolorowe ziarenka pieprzu to nie tylko wizualna atrakcja, ale także prawdziwy uniwersalny przyprawa. W tej kolorowej mieszance doskonale harmonizują ze sobą intensywny czarny pieprz, pikantny zielonypieprz, lekko owocowe różowe jagody oraz delikatny biały pieprz.
Różne właściwości smakowe i poziomy ostrości doskonale się uzupełniają. Ten kolorowy pieprz łączy w sobie to, co najlepsze w ostrości...
Poppe & Groninger GmbH to tradycyjna firma z siedzibą w Hamburgu, która specjalizuje się w handlu wysokiej jakości przyprawami. Firma oferuje szeroki asortyment naturalnych surowców i przetworzonych przypraw dla przemysłu spożywczego. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i głębokiemu zrozumieniu branży, Poppe & Groninger jest wiarygodnym partnerem.
Asortyment produktów obejmuje przyprawy pojedyncze...
...Czerwony pieprz Kampot to jedna z najlepszych odmian pieprzu na świecie i jest bardzo rzadki. Ma szczególnie złożony, ostry i niemal owocowy aromat.
Owoce pieprzu przechodzą przez trzy etapy dojrzałości: zielony, żółty, czerwony. Czarny pieprz, który znamy, zbierany jest jeszcze w stanie zielonym, a dopiero przez suszenie staje się czarny. Rzadki czerwony pieprz pozyskiwany jest z całych, w...
...Pieprz rybny i drobiowy. Zastosowanie: Delikatna cytrynowa nuta. Bardzo dobrze nadaje się do ryb i drobiu, do doprawiania sosów i dressingów.
Czarny pieprz górski, pieprz górski Tellycherry, pieprz kubebowy, pieprz syczuański, zielonypieprz górski, biały pieprz górski, pieprz długoziarowy, mirta cytrynowa. Delikatna cytrynowa nuta.