... gastronomiczne: wyrafinowane wino, które pasuje do dań głównych z czerwonego mięsa, szczególnie duszonych i pieczonych, serów dojrzewających oraz wyszukanych potraw na bazie fondue i trufli.
Serwować w temperaturze około 18°C.
... "Clos Jus".
Winifikacja i dojrzewanie
Zbiory winogron w idealnej dojrzałości. Selekcja najlepszych gron dzięki analizie fotometrycznej przy odbiorze winogron. Fermentacja w ciągu 15 dni. Tłoczenie pneumatyczne w celu zachowania jakości soków. Fermentacja malo-laktyczna w beczkach. Dojrzewanie w beczkach (nowe beczki i beczki 5-letnie) przez 12 miesięcy. Butelkowanie w optymalnym momencie i odpoczynek wina przed wprowadzeniem na rynek.
NOTATKIZDEGUSTACJI
To wino o czerwonej barwie wiśni ujawnia złożony bukiet.
Temperatura serwowania: 16 - 18°C...