...Białko ziemniaczane klasy paszowej uzyskuje się poprzez czyszczenie, gotowanie na parze i obieranie ziemniaków. Następnie skrobia jest ekstrahowana wodą, w wyniku czego powstaje zawiesina wypełniona białkiem, którą traktuje się kwasem, a następnie suszy i przetwarza na proszek.
Białko ziemniaczane to drobny, sypki proszek o barwie szarej lub jasnoszarej lub żółtawo-zielonkawej i typowym zapachu suszonych ziemniaków.
Surowcem do produkcji Białka Ziemniaczanego są ziemniaki skrobiowe pochodzenia polskiego.
Elion Trade specjalizuje się w międzynarodowym handlu i pośrednictwie handlowym w zakresie wysokiej jakości produktów rolnych, takich jak mleko w proszku, serwatka, masło, ser i skrobia ziemniaczana. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, gwarantujemy dostęp do najlepszych surowców i korzystnych warunków transportu międzynarodowego. Obsługując ponad 25 krajów, wykonujemy dostawy nawet do najbardziej ...