...USP24/BP98/E330 Proszek kwasu cytrynowego, Kwas cytrynowy bezwodny, Kwas cytrynowy jednowodny
Kwas cytrynowy jest głównie stosowany jako środek aromatyzujący, konserwant i środek przeciwdziałający starzeniu w przemyśle spożywczym i napojowym. Kwas cytrynowy może być również używany jako przeciwutleniacz, plastyfikator, detergent w przemyśle chemicznym, kosmetycznym i detergentowym. Jako dodatek...
... składnikami ciasta chleba, ciastek i słodyczy, takimi jak fosforany, krem tartarowy, sok cytrynowy, jogurt, ocet itp. Ta reakcja uwalnia dwutlenek węgla w postaci gazu, co powoduje, że ciasto rośnie, zagęszcza się i staje się puszyste.
Ta właściwość emisji gazu oraz poprawa jakości ciasta i puszystości przyczyniają się do maksymalnej pożądanej wartości proszku do pieczenia. Chodzi o to, że soda oczyszczona jest uważana za główny surowiec do proszku do pieczenia. Jest również stosowana jako dodatek do żywności noszący kod E500.
...Cukier, odtłuszczone mleko w proszku, proszek serwatkowy,
regulator kwasowości (kwas cytrynowy, kwas askorbinowy),
stabilizatory (celuloza karboksymetylowa, guma guar),
naturalny identyczny aromat jabłkowy, barwniki
(karmel, tartrazyna, indygokarmin, chlorofil, kurkuma)
Przygotowanie
Wymieszaj 3 l mleka, 500 g cukru i 500 g mieszanki do lodów
i odczekaj 10 minut. Następnie ponownie wymieszaj i umieść w maszynie do lodów.
Uwaga: Aby uzyskać intensywniejszą mieszankę lodów, wymieszaj ponownie i umieść w maszynie do lodów.
... cytrynowy, naturalny aromat waniliowy.
Cechy produktu: Nie zawiera glutenu (gluten-free).
Alergen(y): Resztki mleka, soja, laktoza.
Warunki przechowywania: Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej (18-24 °C), z dala od światła słonecznego.
Termin przydatności do spożycia: 12-14 dni...