...Spożywanie chudego wołowiny pomaga obniżyć poziom cholesterolu LDL, tzw. złego cholesterolu. Zgodnie z badaniem przeprowadzonym w Stanach Zjednoczonych, uczestnicy uzyskali o 10% niższy poziom LDL po spożyciu chudej wołowiny w ramach zintegrowanej diety.
100 gramów chudej wołowiny zawiera około 50% dziennego zapotrzebowania na cynk i białko dla osoby dorosłej.
Wołowina pochodząca z bydła...
...Sourcing i dostarczanie szerokiej gamy zwierząt bydła obejmujących wszystkie rasy, z szczególnym naciskiem na dostarczanie najwyższej jakości przedstawicieli danej rasy zarówno w hodowli, jak i zastosowaniach komercyjnych.
Dzięki naszym wewnętrznym obiektom oraz wyspecjalizowanemu personelowi możemy przechowywać i hodować rzadkie zwierzęta o określonych wagach i wieku.
Kluczową usługą, którą...
...nasi profesjonaliści oznaczą i zdemontują sprzęt, aby łatwe ponowne złożenie było możliwe
Linia obejmuje:
1. Lairage, w tym rozładunek bydła i droga dojazdowa
2. Sekcja uboju, w tym
· Rytualna (statyczna) klatka do uboju
· Opadająca siatka, SS
· Wciągarka do krwi
· Uchwyt do krwi (10x)
· Taśma do krwi
· Platforma transferowa, SS z...
Ubojnią zwierząt rzeźnych w Starych Kobiałkach zarządza Bożena Kebej. Od początku działalności w 1992 roku zajmujemy się profesjonalnym ubojem bydła, skupem żywca oraz sprzedażą mięsa. Oferujemy najwyższej jakości mięso wołowe i cielęce. Prowadzimy także sprzedaż m.in. ćwierci wołowych i podrobów, tłuszczów, półtusz, tusz cielęcych czy mięsa wołowego w elementach. Działamy w oparciu o wdrożony system HACCP.
... na rolnictwo i hodowlę bydła. Duże inwestycje, które codziennie realizujemy w tych obszarach, pozwalają nam na znaczące ślady w branży. Nie wahaj się skontaktować z nami w celu uzyskania dodatkowych informacji!
... uczestniczenia w uboju oraz odwiedzenia naszych warsztatów, aby zobaczyć proces rozbioru. Nasi klienci mogą więc upewnić się, że ubój odbywa się zgodnie z zasadami rytualnymi.
Nasz zespół składa się z 20 osób. Zespół rzeźników przetwarza dziennie około 40.000 kg. Posiadamy zamrażarkę, która pomieści około 1870 palet. Naszymi priorytetami są mięso wołowe, cielęce, jagnięce i drobiowe.
...%). Praktykowany jest również ubój rytualny. Linie uboju i instalacje do cięcia są nieustannie odnawiane i często dostosowywane do najnowszych technologii, co wiąże się z dużymi inwestycjami. Wymogi sanitarno-epidemiologiczne są jednymi z najsurowszych.
... naszej własnej rozbiórce wołowiny. Ubójbydła wykonujemy również dla hurtowników, rzeźników i klientów indywidualnych.
Ubój odbywa się pod stałym nadzorem FAVV. Nasz własny odpowiedzialny za jakość również nieustannie czuwa nad higieną i bezpieczeństwem żywności.
Rzeźnia bydła posiada certyfikat HACCP, certyfikat FEDIS FOOD dla małych i średnich przedsiębiorstw oraz oznaczenie BIO.
... porównaniu do rynku pracy w regionie, co doprowadziło do stworzenia zespołu pracowitego i chętnego do osiągania wyników zarówno na płaszczyźnie zawodowej, jak i materialnej.
Wyposażenie techniczne fabryki w pełni odpowiada obowiązującym normom UE. Najnowocześniejsze maszyny i instalacje zapewniają ubój, rzeź i produkcję wędlin na najwyższym poziomie.
Usługi oferowane
Uboj zwierząt (ubój) – bydło, owce
Sprzedaż tusz (bydlęcych, owczych)
Przetwarzanie mięsa z własnej rzeźni (bydlęcego, owczego)
Produkcja i sprzedaż wędlin
Zlecenia na produkty rzeźnicze, przetwory i półprodukty pod własnymi markami klienta...
Firma COVILIM SA została założona w 1996 roku na terenie rzeźni w LIMOGES, w sercu kolebki rasy Limousine. Nasza działalność obejmuje ubój i sprzedaż świeżego mięsa młodych bydła (samców i samic), a także oczywiście 5. kwart i skór.
...
- Największa w Europie firma przetwórstwa mięsa;
- Największy w Danii zakład uboju bydła;
- Jeden z dwóch lub trzech największych eksporterów mięsa na świecie oraz największy na świecie eksporter wieprzowiny.
Nasze główne rynki to UE, Japonia, Rosja i USA. Danish Crown oferuje około 200 standardowych cięć. Duńskie bydło charakteryzuje się wysokim standardem zdrowotnym, a jakość mięsa jest...