Polska, Brzozów
... wegańskiej jako zamiennik żelatyny. Rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, podczas gdy zagęszcza w temperaturze 32-35 stopni. Nie musisz więc wkładać go do lodówki. Aby uzyskać średnią twardość żelu, stosuje się proporcję: 1 płaska łyżeczka agaru na 1 szklankę płynu. Agar należy rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do wrzącej wody, gotować przez kilka minut. Agar może być również używany do produkcji dżemu. Dodaj 1-1,5 łyżeczki agaru do 1,5 kg owoców i 500 g cukru.
Niemcy, Hamburg
...W Japonii ludzie używają Agar Agar do gotowania od prawie 300 lat. Całkiem sprytne, ponieważ Agar Agar jest nie tylko WEGAŃSKĄ alternatywą dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego, ale ma także wiele innych zastosowań. Potrzebujesz tylko jednej łyżeczki naszego Agar Agar, aby uzyskać efekt pięciu arkuszy żelatyny. Nasz Agar Agar pochodzi z alg morskich i jest całkowicie neutralny w smaku – możesz go...