Hiszpania
Producent/ Wytwórca
Firma NOVA TERRA FOODS SL, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze NASIONA. Jest również obecna w dziedzinach Suszone owoce, Suszone owoce, i owoce odwodnione. Ma siedzibę w Albal, Hiszpania.
Inne przedsiębiorstwa w tym samym sektorze:
Producent/ Wytwórca
PLAZA DEL JARDIN, 22 BJ
46470 Albal - Hiszpania
Polska
Lecznicze właściwości siemienia lnianego znane są od wielu wieków. Nasiona zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, białko, błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B, witaminę E i K, foliany oraz cholinę, makro- i mikroelementy: fosfor, wapń, magnez, potas, sód, żelazo, miedź, cynk, mangan oraz selen. Oprócz tego, ze jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, witamin i minerałów, doskonale wpływa na zdrowie układu pokarmowego, łagodząc dolegliwości związane z wrzodami żołądka, nadkwasotą, zgagą. Poprawia perystaltykę jelit i pomaga w usuwaniu szkodliwych toksyn z organizmu.Siemię lniane wykazuje działanie łagodzące podrażnienia i nawilżające śluzówkę. Z nasion lnu tłoczony jest jeden z najzdrowszych olei. <strong>Skład:</strong> siemię lniane <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2363kJ/568kcal - 28% RWS*Tłuszcz 42g - 60%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7g - 18%Węglowodany 29,1g - 11%w tym cukry 1,5g - 3%Białko 18,5g - 37%Sól 0,01g <1%*RWS - Referencyjna
Poproś o wycenęPolska
Lecznicze właściwości siemienia lnianego znane są od wielu wieków. Nasiona zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, białko, błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B, witaminę E i K, foliany oraz cholinę, makro- i mikroelementy: fosfor, wapń, magnez, potas, sód, żelazo, miedź, cynk, mangan oraz selen.Oprócz tego, że jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, witamin i minerałów, doskonale wpływa na zdrowie układu pokarmowego, łagodząc dolegliwości związane z wrzodami żołądka, nadkwasotą, zgagą. Poprawia perystaltykę jelit i pomaga w usuwaniu szkodliwych toksyn z organizmu.Siemię lniane wykazuje działanie łagodzące podrażnienia i nawilżające śluzówkę. Z nasion lnu tłoczony jest jeden z najzdrowszych olei. <strong>Skład:</strong> siemię lniane <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2363kJ/568kcal - 28% RWS*Tłuszcz 42g - 60%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7g - 18%Węglowodany 29,1g - 11%w tym cukry 1,5g - 3%Białko 18,5g - 37%Sól 0,01g <1%*RWS - Referencyjna
Poproś o wycenęPolska
Czarnuszkę (Nigella sativa L.) nazywa się również czarnuszką siewną, czarnuszką ogrodową, czarnym sezamem czy czarnym kminem. Jest rośliną całoroczną o niebieskich lub białych kwiatach. Małe, czarne ziarenka czarnuszki są bogactwem naturalnych składników pomagających dbać o organizm. To nie tylko zdrowy, ale również smaczny dodatek do potraw. Można ich używać jako przyprawy do wielu dań, na przykład jako posypka do sałatek i wypieków, a olej z czarnuszki dodawać do różnych potraw lub spożywać bezpośrednio.W ziarenkach czarnuszki znajdziemy takie substancje jak: tymochinon - związek o silnym działaniu antyalergicznym, przeciwutleniającym, przeciwzapalnym, przeciwgrzybiczym oraz zwalczającym bakterie. Roślina jest bogata w zdrowe kwasy tłuszczowe, witaminę E i beta-karoten, a także witaminy z grupy B, biotynę - dla zdrowej skóry i włosów, a także prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz liczne sole mineralne - wapnia, żelaza, potasu, cynku, fosforu i miedzy.
Poproś o wycenęPolska
Biały mak jest mniej znany niż mak niebieski pomimo, że jest doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju wypieków i nie tylko. Charakteryzuje się słodkim oraz delikatnym smakiem. Zawiera cenne wartości odżywcze. Jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych, białka i błonnika. Jest bardzo popularny w kuchniach orientalnych. Biały mak zawiera składniki mineralne takie jak: miedź, wapń i fosfor oraz żelazo, magnez i cynk. Jest bogaty w witaminy z grupy B, zawiera witaminę E oraz foliany. Skład: mak biały ziarno Wartość odżywcza w 100gWartość energetyczna 2213kJ/534kcalTłuszcz 37gw tym kwasy 18gw tym cukry 3gBiałko 22gBłonnik 20,5gSól 0g*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza Stosowanie:Biały mak świetnie sprawdzi się jako urozmaicenie wigilijnych dań, jak kutia, makowce czy różnego rodzaju kluski. Doskonale urozmaici on również smak tortów, ciast oraz słodkiego domowego pieczywa. Po uprażeniu możemy nim także posypywać sałatki, kanapki, musli, owsianki czy koktajle.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców