Holandia
Usługi dostawcze
Firma TRANSPORT GROEP GELDERLAND, jest Usługi dostawcze, założoną w 2002, roku i działającą w sektorze Mleko. Ma siedzibę w Doetinchem, Holandia.
Inne przedsiębiorstwa w tym samym sektorze:
Usługi dostawcze
Innovatieweg 3 -04
7007 CD Doetinchem - Holandia
Polska
Mleko kokosowe powstaje z miąższu orzecha kokosowego i zawiera krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, mające pozytywny wpływ na organizm człowieka.Wegańskie mleko kokosowe charakteryzuje się białą barwą i gęstą, kremową konsystencją. Posiada charakterystyczny dla kokosa zapach i smak. Czasami jest mylone z wodą kokosową. W krajach azjatyckich stanowi popularny składnik w kuchni. Największą popularnością cieszy się m.in. w Tajlandii i w Indiach. W Europie dopiero zdobywa popularność.Mleko kokosowe zawiera dużą ilość składników mineralnych. W porcji 100 g zawiera się 46% dzienne zapotrzebowanie na mangan i 13% na fosfor. Mleko zawiera także magnez, żelazo, selen, witaminę C, niacynę, kwas foliowy i witaminy z grupy B.
Poproś o wycenęPolska
Permeat jest produkowany ze świeżego pasteryzowanego odtłuszczonego mleka, powstałego po ultrafiltracji mleka w celu ekstrakcji białek i tłuszczów. Produkt jest następnie suszony przy użyciu zaawansowanych technik suszenia rozpyłowego. Produkt jest czasem nazywany „serwatką odbiałczoną”, gdy jest uzyskiwany z serwatki. Dzięki temu, że permeat serwatki jest bogaty w laktozę, ale ma niską zawartość białka, może być stosowany do produkcji słodyczy, wyrobów piekarniczych i tłuszczów. Dodawany jest również do produkcji lodów, serów topionych, napojów i kosmetyków.
Poproś o wycenęPolska
MLEKO UHT zawiera dużo składników mineralnych oraz witaminy C. Podgrzewanie mleka w systemie UHT nie obniża zawartości ani wartości biologicznej białka mleka, a nawet czyni je łatwiej przyswajalnym przez organizm człowieka dzięki łatwiejszemu dostępowi enzymów trawiennych do zdenaturowanego białka Cząsteczki. Mleko UHT powstaje poprzez podgrzanie mleka do około 140oC przez 2-5 sekund w celu sterylizacji produktu i wyeliminowania rozwoju bakterii powodujących psucie się mleka. Podczas produkcji mleka UHT zachodzi reakcja Maillarda, która prowadzi do zmiany koloru, smaku i/lub zapachu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Poproś o wycenęPolska
Nazwa masła zarezerwowana jest dla produktów bez domieszek tłuszczów roślinnych o określonej zawartości tłuszczu mlecznego – co najmniej 82% (nie więcej niż 16% wody i 2% odtłuszczonego mleka w proszku). Jest wytwarzany przez ubijanie świeżej lub sfermentowanej śmietany lub mleka w celu oddzielenia tłuszczu maślanego od maślanki. Produkt bogaty w witaminy A, D, K.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców