Nutella®
Nutella® to popularna słodzona pasta kakaowa z orzechów laskowych, która jest powszechnie stosowana w kanapkach, ciastach i innych słodkich potrawach. Znany jest ze swojego pysznego słodko-orzechowego smaku i nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Pasta do smarowania składa się z kilku składników, w tym cukru, oleju palmowego, orzechów laskowych, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, odtłuszczonego mleka w proszku, serwatki w proszku, lecytyn emulgujących (soja) i waniliny.
Nutella® ma 12-miesięczny okres przydatności do spożycia i jest dostępna w słoikach o pojemności 350 g, 600 g lub 750 g, a w sprzedaży dostępne są opakowania po 24 sztuki.
Foodcom S.A. dystrybuuje Nutellę® do szeregu podmiotów, w tym do hurtowni spożywczych, dystrybutorów markowych towarów, importerów, eksporterów oraz sieci handlowych.