Belgia, Wingene
...10% Kwas kaprylowy (C8) pochodzący z kokosa, w przeciwieństwie do kwasów tłuszczowych o długim łańcuchu, MCT (trójglicerydy o średniej długości łańcucha) omijają całkowicie przewód pokarmowy i trafiają bezpośrednio do wątroby w celu produkcji ketonów. Nazywany jest również 'glukozą tłuszczów'. W kokosa znajduje się jedenaście różnych kwasów tłuszczowych. Cztery z nich to MCT: Kwas kaproinowy (C6...
Belgia, Ramsdonk
... najlepszych składników, jednocześnie na bieżąco śledząc trendy. Standardowe asortymenty trufli czekoladowych są albo posypane, albo pokruszone. Trufle są produkowane i pakowane w naszej fabryce pod naszą marką własną, Lemaître. Nasze pyszne trufle czekoladowe mogą być również dostarczane w różnych pudełkach jako marka prywatna. Na Twoje życzenie możemy dostosować nasze trufle do 'Twojego rynku'. Trufla mleczna w płatkach i trufla czekoladowa w proszku kakaowym to nasze bestsellery. Od 2005 roku koncentrujemy się na rozwoju koncepcji.
...WAX WAX to unikalny wosk, stworzony z najlepszych żywic i dodatkowo oczyszczony, ponieważ tylko to, co najlepsze, jest wystarczająco dobre dla naszej skóry, prawda? Specjalnie opracowany, aby pasować do każdego typu skóry, WAX WAX nie przylega do skóry, tylko do włosów (w tym także do najmniejszych włosków), co sprawia, że jest mniej bolesny niż inne woski i znacznie zmniejsza ryzyko podrażnienia skóry. Czekolada, banan, awokado czy brzoskwinia: nasze unikalne kompozycje wypełnione naturalnymi składnikami mają również działanie odżywcze i regenerujące skórę.
... oraz ekstraktów słodowych, co daje „paletę” różnych smaków czekolady. Produkty te nadają również pełnię smaku, niezbędną dla tego rodzaju piw. Wszystkie składniki mieszanki są w 100% naturalne i klasyfikowane jako spożywcze, nie miały kontaktu z żadnym rozpuszczalnikiem, poza CO2, który ma status GRAS (ogólnie uznawany za bezpieczny do produkcji żywności przez FDA) i całkowicie odparowuje po ekstrakcji. KORZYŚCI Wysoka elastyczność produkcji, ponieważ charakterystyka marki pojawia się na ostatnim etapie procesu. Nic nie musi być zmieniane w zwykłej produkcji. Jedynym...
Belgia, Seneffe
... chłodniczej) - Stabilny podczas zamrażania/rozmrażania - Łatwość dodawania barwników i aromatów (Bakbel Flavouring Compound Paste) - Łatwość w tworzeniu efektu marmurkowego Karmel, Czekolada, Złoto, Neutralny, Czerwony, Rubin, Srebro, Truskawka, Biały. Niekonwencjonalne odmiany dostępne na życzenie. Na przykład: Kiwi, Mandarynka, Malina, Smaki kwiatowe (Kwiat, Jaśmin, Hibiskus, Lawenda, Mięta, Róża) i wiele innych. Glazura Mirror Neutral Freeze jest również dostępna, pozostaje błyszcząca i przezroczysta w temperaturze -21°C/-5,8°F.
Belgia, Herentals
... oparty na próżni parowej. Kapsułkowanie słoików opiera się na solidnym koncepcie, który przez lata udowodnił swoją skuteczność. Maszyna może być również wynajmowana lub leasingowana. Opcje: - winda - detektor próżni - system napełniania - stół zbierający (stół obrotowy) Zastosowania: majonez, warzywa, sosy, produkty gotowe (vol-au-vent, ...), miód, dżem, czekolada, napoje, ...
Belgia, Liège
... cię do formy, a kwiaty, starannie rzeźbione, będą prawdziwą ucztą dla oczu. Obowiązkowo: czekoladowe wąsy. Możesz również odkryć szeroką gamę czekolad Grands Crus, ekologicznych i sprawiedliwych. Mélanie Lemmens potrafiła zamienić swoją pasję do czekolady w zawód. Absolwentka historii sztuki, wykorzystała swoje poczucie estetyki w pracy. Jako mała dziewczynka marzyła o choince, którą można by było trzymać aż do Wielkanocy, aby zawiesić na niej jajka. Została uhonorowana nagrodą Becommerce Award i była nominowana wśród kandydatów do tytułu Liégeois roku.
Belgia, Bruxelles
... współpracuje z wieloma międzynarodowymi firmami, które wykorzystują czekolady personalizowane w celach reklamowych, marketingowych lub jako prezenty relacyjne (dla klientów lub pracowników). Wizyty z przewodnikiem (tylko na rezerwację) dla grup. Degustacja również nie jest pominięta! Oferujemy również wizyty z aktywnym udziałem gości, warsztaty wprowadzające, degustacje wina i czekolady (na rezerwację i wycenę).
Belgia, Betekom
... bardzo zróżnicowany pod względem smaku, kształtu i koloru. Zawiera około 70 pralinek, mieszankę klasycznych i nowych przepisów na sukces. Również caraques i nadziewane figurki są specjalnościami Delvora. Ponadto produkują ekskluzywne wyroby na zamówienie, np. jako upominki biznesowe. W ich atelier powstają także artykuły sezonowe (Mikołaj, Wielkanoc, ...) oraz wyroby z czekolady.
Belgia, Ghislenghien
... naturalne składniki, zarówno w czekoladzie 72% kakao, jak i w maśle, bio migdałach z Murcji, bio orzechach laskowych z Piemontu, bio pistacjach z Sycylii, bio śmietanie (oczywiście lokalnej!), wanilii i wszystkich innych składnikach używanych w czekoladziarni. Brak konserwantów, brak barwników, brak wzmacniaczy smaku, brak aromatów, brak GMO, brak tłuszczów utwardzonych. Nasze produkty są również bezglutenowe. Nasze wyzwanie: udowodnić, że produkty bio i pochodzące z handlu sprawiedliwego są tak samo smaczne, jak są dobre dla ludzi i natury.
Belgia, Erpe
Transport Belle Vue NV ma różnorodnych klientów i prowadzi różne działalności, w tym: transport chleba i wyrobów cukierniczych, produktów mrożonych; transport artykułów spożywczych (np. czekolada, ryżowe ciastka…), transport odzieży, towarów niebezpiecznych (= transport ADR) oraz sprzętu gospodarstwa domowego, mebli… Flota pojazdów jest w pełni skompletowana i dostosowana do wymagań i oczekiwań klientów oraz spełnia wszystkie regulacyjne obowiązki. Firma dysponuje magazynem o powierzchni około 800 m², więc w razie potrzeby można również zaoferować miejsce do przechowywania Państwa towarów.
... kakao oraz surowce najwyższej jakości. Składniki gwarantowane bez GMO. Etyczna i zrównoważona czekolada, z czystym masłem kakaowym i bez dodanych tłuszczów roślinnych. Całe mleko i świeże masło z mleczarni. Corné Port-Royal to sieć około dwudziestu sklepów w Belgii i 15 we Francji. Oferujemy szeroki wybór pralinek.
Belgia, Genval
Cukiernia Molitor przede wszystkim kieruje swoją ofertę do profesjonalistów oraz sektora Horeca. Specjalności: 70 rodzajów pralinek, trufli (z Grand Marnier) oraz prawdziwych manonów. Firma intensywnie zajmuje się oblewaniem i szczególnie dba o jakość swoich nadzień. Czekolady Molitor są dystrybuowane w hotelach, restauracjach, salach widowiskowych, piekarniach i cukierniach, sklepach Delikatesowych... Współpracuje również z producentami ciastek, którzy oblewają swoje wyroby prawdziwą czekoladą.
Belgia, Mouscron
Torréfacteur de café depuis 1896, Storme ma smak espresso. Na naszej stronie e-commerce dla profesjonalistów znajdziesz szeroką gamę kaw wysokiej jakości (Impérial, Moka, Dessert,...) w ziarnach lub mielonych pochodzących z różnych regionów (Peru, Brazylia, Gwatemala,...). Storme oferuje również szeroką gamę produktów przydatnych dla firm: ciastka, czekolada, mleko, cukier, napoje orzeźwiające...
... produkty o wysokiej jakości. Dostawa dekoracji czekoladowych, kubków czekoladowych i wiórków czekoladowych odbywa się głównie za pośrednictwem hurtowni lub dystrybutora. Dostarczamy również nasze produkty bezpośrednio do naszych klientów. Nie tylko dostarczamy na całym świecie, ale także produkujemy dekoracje czekoladowe, kubki czekoladowe i wiórki czekoladowe poza granicami Holandii. Robimy to w Holandii, Belgii, Azji i USA.
Belgia, Gent
... naturalnymi substancjami słodzącymi. Wśród rodzajów z cukrem znajdują się specjalne, bardzo pożądane smaki, takie jak Kiwi, Truskawki z Rabarbarem, a nawet dżem z Leśnych Owoców. Ten ostatni jest również używany do mieszania w sosach barbecue. Dżemy bez cukru są odpowiednie dla osób z cukrzycą.
Mistrz rzemiosła czekoladowego z Belgii, François Deremiens, serdecznie wita. Mamy rozwiązania na każdą skalę, aby jak najlepiej odpowiedzieć na oczekiwania sektora biznesowego. Jesteś hurtownikiem lub dystrybutorem, możemy zaproponować Ci rozwiązanie partnerskie. Jeśli chcesz, możemy również spersonalizować Twoje prezenty (czekolady, opakowania...). Po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę. Z przyjemnością bezpłatnie i bez zobowiązań rozpatrzymy Twoje zapytanie.
Belgia, Liège
Z siedzibą w Liège w Belgii, Millésime Chocolat jest jednym z nielicznych belgijskich producentów czekolady, który pracuje bezpośrednio z ziarnami kakao: „Od ziarna do tabliczki”, znanym również jako „Bean-to-Bar”. Jesteśmy jedynymi, którzy produkują wyłącznie czekoladę rocznikową, pochodzącą z określonego terroiru i geograficznego obszaru. Nasza filozofia polega na pracy wyłącznie z ziarnami pochodzącymi z wyjątkowych plantacji i terroirów. Nie mieszamy zbiorów, terroirów ani roczników. Nasze ziarna pochodzą z drzew, które szanują ancestralną genetykę kakaowców.
Belgia, Alleur
...Spécul’house to rzemieślnicza piekarnia produkująca belgijskie specjały, takie jak speculoosy z migdałami, speculoosy z czekoladą oraz pieczone marcepan. Naszym celem jest wprowadzenie tych produktów na rynek międzynarodowy. Poszukujemy eksporterów i dystrybutorów. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji na temat formatów opakowań i pakowania. W naszej ofercie znajdują się również formaty "do kawy".
Belgia, Hermalle-Sous-Argenteau
Chcesz się wyróżnić i przekazać swoją wiadomość w oryginalny sposób? Powiedz to czekoladą! Najwyższej jakości i najsmaczniejsza belgijska czekolada rzemieślnicza jest dostępna w opakowaniu stworzonym specjalnie dla Ciebie, aby podkreślić wizerunek Twojej marki. Queen’s Chocolate oferuje innowacyjne smaki, produkty i opakowania. Prawie wszystko jest możliwe! Nasz dział kreatywny jest do Twojej...
Belgia, Dessel
... pojemnościach 1 litr, 2 litry i 5 litrów. Dodatkowo oferujemy szeroki wybór smaków. Sprzedajemy również lody w kawałkach, takie jak frisco, cornetto i magnum. Wszystkie nasze torty lodowe są przygotowywane na życzenie klienta. Możesz samodzielnie zdecydować, jakie smaki (wanilia, czekolada, mocha, truskawka, ...) będą użyte oraz jaki motyw (Bumba, Hello Kitty, Bob Budowniczy, koniki, komunia, ...) będzie zastosowany w torcie lodowym. Wynajmujemy również wózki do lodów, gdzie możesz wybierać między wynajmem bez obsługi lub wynajmem z personelem.
Belgia, Seneffe
... tradycyjnych chipsów, a ponadto są bogatym źródłem witaminy E. Nasza oferta obejmuje również bio migdały pokryte bio czekoladą oraz rodzinę produktów składającą się z bio batoników czekoladowych, które można delektować się w gorącym napoju lub smakować jak lizak. Bio czekolada jest produkowana lokalnie: w Belgii. Nasze doskonałe ziarna kakao są importowane z małej spółdzielni w Dominikanie.
Belgia, Putte
Biscuits Bofin specjalizuje się przede wszystkim w produkcji różnych ciastek pod marką własną. Przedstawiamy nasze stałe portfolio, ale poza tym możemy piec inne ciastka zgodnie z Państwa życzeniami oraz oczekiwaniami konsumentów. Nie tylko w Belgii ludzie chętnie sięgają po nasze ciastka. Dlatego zajmujemy się również eksportem. Nasze ciastka z belgijską czekoladą to prawdziwy przysmak za...
Belgia, Welkenraedt
... pokryte czekoladą. Figury są przeznaczone do handlu detalicznego, na eksport, na rynek Duty Free,… Oferta obejmuje również szereg artykułów produkowanych dla rynku czekoladników, jako uzupełnienie do pralinek. Półfabrykaty są przeznaczone dla przemysłu piekarsko-ciastkarskiego.
Belgia, Beerse
... na półkach sklepowych. Specjalnie przeszkolone pakowaczki pakują wyroby w folie, celofan, woreczki, pudełka,... w zależności od potrzeb i życzeń klienta. Jak wszystkie europejskie firmy spożywcze, cukiernia Matthé nv od wielu lat stosuje HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli), co gwarantuje absolutne bezpieczeństwo produktów. Cukiernia Matthé nv zapewnia również śledzenie wszystkich surowców wchodzących w skład produktu końcowego.
Belgia, Fosses-La-Ville
Cukiernia Chantal Florent jest schronieniem dla miłośników czekolady. Sklep produkuje specjalności smaczniejsze od siebie, oparte na czekoladzie Valprona (naturalnej i bez konserwantów): ponad 50 rodzajów pralin, ciast czekoladowych, owoców w czekoladzie, pasty do smarowania… A także produkty regionalne. Możesz wziąć udział w warsztatach produkcji pralin lub innych specjalności czekoladowych (zaprosić swoją załogę, przyjaciół, rodzinę (minimum 7 osób)). Cukiernia oferuje również okolicznościowe kreacje, takie jak Święty Mikołaj…...
Belgia, Maasmechelen
Zafascynowani wspaniałym smakiem, aromatem i wyglądem czekolady, codziennie tworzymy smaczne praliny i inne wyroby czekoladowe. Stawiamy na klasyczne smaki i kolory oparte na składnikach najwyższej jakości. Jako czekoladziarze staramy się nieustannie zaskakiwać Państwa, naszych klientów, oryginalnymi kreacjami na różne święta (Wielkanoc, Mikołajki, Dzień Ojca i Matki, ...). Chętnie współpracujemy z Państwem również przy personalizacji czekolady, takiej jak nadruk pralinek z imieniem, logo lub zdjęciem, ewentualnie pięknie zapakowane jako smakowity prezent.
Belgia, Duisburg
Po kilku latach eksperymentowania i śledzenia trendów możemy śmiało powiedzieć, że sami staliśmy się trendsetterem w belgijskim świecie czekolady. Dzięki naszej unikalnej kombinacji wiedzy, oryginalności i pielęgnowania czarnego złota, oferujemy naszym klientom coś więcej niż tylko czekoladkę. To ma również głębię! Nasza pralina speculaas zdobyła złoty medal w Anglii w konkursie „the great taste...
Belgia, Torhout
Asortyment SWEET-SWITCH® łączy smaczne i zdrowe w unikalny sposób! Nasze produkty są najwyższej jakości. Wybieramy tylko najlepsze surowce, aby zapewnić Państwu wyjątkowe doznania smakowe. Oprócz najlepszej jakości, SWEET-SWITCH® oferuje również wiele korzyści zdrowotnych. Cały asortyment jest wolny od dodanego cukru, a wiele naszych produktów jest bezglutenowych, produkowanych bez oleju palmowego i bogatych w błonnik.
Belgia, Gent
Bouchard produkuje czekoladę dla partnerów z sektora private label od 1987 roku, głównie dla międzynarodowych firm. Dzięki naszym produktom wysokiej jakości oraz naszej obsłudze, nasi klienci osiągają sukces komercyjny pod własną marką. Ponadto dostarczamy również produkty czekoladowe w małych ilościach do gastronomii, do kawy, lub dla firm, na przykład jako upominki reklamowe lub na wydarzenia.