Francja, Gourdon
Firma VALETTE specjalizuje się w produkcji i sprzedaży foie gras oraz czarnej trufli z Périgord od 1920 roku. VALETTE FOIE GRAS to firma rodzinna, która sprzedaje autentyczne dania regionalne. Gotujemy te produkty z dużą hojnością i oferujemy je również w typowych potrawach z południowo-zachodniej Francji, takich jak cassoulet. Dystrybuujemy nasze produkty w Francji oraz na rynkach eksportowych.
Francja, Gourdon
La Maison GODARD specjalizuje się w produkcji foie gras oraz produktów regionalnych z Południowego Zachodu. W związku z tym firma oferuje szeroką gamę wyjątkowych foie gras z gęsi, foie gras w ręczniku, z figami, a także dania gotowe, takie jak konfitury z kaczki czy cassoulet.
Francja, OSSES
Z siedzibą w Kraju Basków, firma ARNABAR specjalizuje się w produkcji foie gras oraz produktów baskijskich. W związku z tym produkuje i sprzedaje następujące lokalne specjały: blok foie gras, całe foie gras, foie gras półgotowane, confit z kaczki, axoa, przepisy baskijskie, pasztety i rillettes, kiełbasy, wędliny, papryka z Espelette, wina i napoje z Kraju Basków, słodkie specjały, produkty morskie itd. ARNABAR oferuje również zestawy smakowe, które mogą być wręczane jako prezenty dla firm.
Francja, Hagetmau
Od 1929 roku firma BESSE FOIE GRAS specjalizuje się w produkcji i sprzedaży foie gras. W ofercie przedsiębiorstwa znajdują się foie gras półgotowane, foie gras z kaczki, foie gras z gęsi oraz specjały z foie gras. Oferuje również terriny, pasztety, konfitury z kaczki, cassoulet landzki oraz zestawy smakowe dla komitetów przedsiębiorstw.
Francja, Frespech
Rodzinna firma SOULEILLES FOIE GRAS produkuje foie gras z pokolenia na pokolenie. Tradycyjne hodowle, zdrowa dieta, szanowanie zwierząt podczas karmienia oraz unikalne rzemiosło pozwalają firmie na produkcję produktów najwyższej jakości. Oprócz foie gras, firma oferuje swoim klientom terriny, pasztety, kremy z foie gras, piersi, kiełbasy, skwarki, żołądki, paski z kaczki, tournedos z kaczki, kiełbasy z kaczki, kotlety z kaczki itd. Oferuje również wykwintne dania.
Francja, Pomarez
Od trzech pokoleń rodzina DUMECQ, znajdująca się w sercu Chalosse, produkuje foie gras. Oprócz foie gras, firma DUMECQ produkuje konserwy i świeże produkty z farmy. Oferuje szeroką gamę produktów: świeże produkty (filety z kaczki, cała kaczka, foie gras z kaczki, piersi z kaczki), foie gras z kaczki w puszkach lub słoikach, piersi, żołądki, konfitury, udka i skrzydełka kaczki w puszkach, produkty regionalne w puszkach (chichony z kaczki, rillettes z kaczki z foie gras...) oraz zestawy upominkowe.
Francja, Saint-Jean-Le-Vieux
Założona w 1993 roku, Maison Mayté to rzemieślnicza wędlina baskijska. Maison produkuje szeroką gamę suchych wędlin z Kraju Basków: szynki, kiełbasy, suszone kiełbasy, płaskie lub zwinięte brzuchy (ventrêches), chorizo, suszone lomo... Maison oferuje również swoje specjały na bazie kaczki (foie gras, piersi, konfitury, rillettes, pasztet z foie gras), wieprzowiny (pasztet baskijski, pasztet...
Francja, Hagetmau
LE GRENIER DES GASTRONOMES to firma z regionu Landes, specjalizująca się w produkcji i sprzedaży mięsa kaczki. Nowoczesny zakład produkcyjny posiada europejskie zezwolenie oraz certyfikat kaczki do foie gras z Południowego Zachodu. W ten sposób LE GRENIER DES GASTRONOMES produkuje surowe foie gras z kaczki, piersi kaczki, suszoną i wędzoną pierś kaczki, confit z kaczki, skwarki z kaczki, półgotowane foie gras z kaczki oraz foie gras w puszkach. LE GRENIER DES GASTRONOMES zobowiązuje się do oferowania produktów najwyższej jakości.
Węgry, Budapest
... działa zgodnie z systemem ISO 9001-2009 oraz HACCP. Ustanowiliśmy system bezpieczeństwa żywności zgodnie z normami IFS i BRC. Oferujemy również tuczone gęsi, foie gras z kaczki oraz inne części tuczonej kaczki i gęsi. Produkty te wytwarzane są w mniejszym rzeźni i są w większości ręcznie robione, co zapewnia dodatkową, najwyższą jakość. Inną znaczącą gałęzią naszej firmy jest produkcja i eksport...
Francja, Barcus
FARMA UHARTIA jest specjalistą w dziedzinie kaczki wiejskiej. Wprowadziliśmy tradycyjną hodowlę kaczek oraz warsztat do tuczu na ziarno kukurydzy, zanim przystąpiliśmy do rzemieślniczej produkcji produktów z farmy w naszych obiektach spełniających normy CEE. W ten sposób oferujemy szeroką gamę produktów na bazie kaczki, takich jak foie gras z kaczki wiejskiej, konfitury z kaczki, rillettes z kaczki, pasztety z foie gras oraz dania gotowe, takie jak duszona kaczka czy nadziewane pierogi.
Francja, Lescar Cedex
EURALIS GASTRONOMIE ściśle współpracuje z profesjonalistami z branży gastronomicznej, aby dostarczać rozwiązania dla ich działalności cateringowej oraz zaopatrywać ich w foie gras. EURALIS GASTRONOMIE dysponuje kilkoma markami w zależności od poszukiwanych rynków, takimi jak ROUGIÉ, MONFORT czy JEAN STALAVEN. Jesteśmy specjalistami w hodowli i przetwórstwie kaczek oraz gęsi.
Francja, Badefols Sur Dordogne
Domaine de la Barbe, znane również jako Foie Gras Kuster, produkuje wątróbki z kaczki i gęsi. Domaine oferuje wątróbki bez dodatków i konserwantów chemicznych. Domen handluje również specjalnościami z wątróbki, takimi jak pasztety, rillettes, grattony, konfitury, żołądki, specjalności konfitowane, suszone piersi oraz dania gotowe, takie jak cassoulet périgourdin. Jako przetwórcy orzechów i...
Francja, Lanzac
La Ferme de Grezelade znajduje się w jednym z regionów gwarantujących doskonałą kuchnię, Quercy-Périgord. Firma rodzinna specjalizuje się w produkcji konserw z foie gras. Produkuje świeże produkty oraz domowe konserwy. Oferuje foie gras (blok foie gras, całe foie gras z kaczki oraz foie gras półgotowane), piersi z kaczki, konfitury oraz dania gotowe. Sprzedaje również przystawki, takie jak...
Francja, Figeac
Firma Jean LARNAUDIE specjalizuje się w produkcji regionalnych specjałów na bazie mięsa kaczki. W związku z tym, firma produkuje foie gras, konfitury, pasztety oraz dania gotowe. W Jean Larnaudie, całe foie gras jest nadal przygotowywane ręcznie i w tradycyjny sposób. Zakorzeniona od ponad 60 lat w Lot w Quercy, Jean Larnaudie to przede wszystkim mężczyźni i kobiety związani z regionalnym...
Francja, Vezac
Założona ponad 80 lat temu, firma DELMOND FOIE GRAS jest rodzinnym przedsiębiorstwem specjalizującym się w produkcji foie gras. Firma dysponuje zakładem uboju i rozbioru w Dordogne. Jej działalność w zakresie handlu hurtowego i półhurtowego rozwija się z każdym rokiem. W ten sposób firma produkuje i sprzedaje foie gras, piersi, filety, udka, skrzydełka, żołądki itp. Łącząc rzemiosło z tradycją, DELMOND FOIE GRAS zobowiązuje się do produkcji produktów najwyższej jakości.
Francja, Montaut
Założona w 1920 roku, Maison LAFITTE od czterech pokoleń specjalizuje się w gastronomii Landaise. Maison jest prawdziwym specjalistą w tradycyjnym tłuszczu z kaczki. Produkuje foie gras z kaczki i gęsi, konfitury, piersi, skrzydła i udka z kaczki. Oferuje również przystawki i dania gotowe, takie jak pasztet z kaczki, mus z kaczki, rillons i rillettes, tradycyjne pasztety, terriny, pasztety...
Francja, Cahors
SUDREAU to firma specjalizująca się w produkcji i sprzedaży foie gras, piersi kaczki, podrobów, rillettes z kaczki, confit z kaczki oraz typowych potraw z Południowego Zachodu, takich jak Coq au Vin z Cahors lub cassoulet.
Francja, PEYREHORADE
Założona w 1929 roku, firma BARTHOUIL produkuje i sprzedaje wędzone łososie oraz foie gras. Kaczki BARTHOUIL pochodzą od wyłącznych hodowców znajdujących się w pobliżu firmy. Szczególną uwagę zwraca się na kaczki od hodowli aż do uboju, gotowania, przyprawiania i dojrzewania. Wędzenie łososia odbywa się zgodnie z tradycyjnymi duńskimi technikami. Dzięki temu rzemiosłu oraz starym wędzarniom...
...W sercu wysokich Pirenejów, od trzech pokoleń "LES CONSERVES DE L'ARROS" GAILHOU - DURDOS pielęgnują dawną sztukę rzemieślniczą naszej rodziny, w TOURNAY, dawnej bastydzie z XIV wieku. AUTENTYCZNOŚĆ: foie gras, konfitury z gęsi i kaczki, starannie wyselekcjonowane. TRADYCJA: kuchnia, którą degustowano już w 1870 roku w domenie de la Lande. JAKOŚĆ: kuchnia z regionu Gaskonii, duszona dla Ciebie, rzemieślniczo i ręcznie pakowana.
Francja, Revel
Zaledwie kilka kroków od Castelnaudary, stolicy Cassoulet, Revelois od ponad pół wieku przygotowuje przepisy dziedziczone z tradycji i umiejętności chaurians w regionie Lauragais. Revelois to przede wszystkim historia André MOREL, ucznia rzeźnika z Castelnaudary, który na początku lat 80-tych, z pasją do swojej pracy i chęcią zaspokojenia gustów i podniebień, szybko zapragnął dzielić się autentyc...
Francja, Objat
Firma rzemieślnicza z siedzibą w Corrèze od 1979 roku. Produkcja konserw z kaczki i gęsi - Półsurowe lub konserwowe całe wątróbki z kaczki, naturalne lub z truflami z Périgord, bloki wątróbki. - Całe wątróbki z gęsi w puszkach, naturalne lub z truflami - Specjały z wątróbką: figi nadziewane wątróbką, medaliony z wątróbki, pasty z wątróbką, rillettes z kaczki z wątróbką, przepiórki nadziewane...
Francja, La Brede
Założona ponad 30 lat temu, firma MOULIN DE LA MOLLE specjalizuje się w produkcji foie gras z kaczki i gęsi. Gęsi i kaczki są starannie karmione i wybierane, aby ich wątroby nie traciły tłuszczu podczas gotowania. W ten sposób MOULIN DE LA MOLLE produkuje foie gras z kaczki lub gęsi w różnych formatach. Firma udostępnia całe swoje know-how swoim klientom we Francji i za granicą.
Francja, Toulouse
Dysponująca nowoczesnym zakładem produkcyjnym u bram Tuluzy, firma rodzinna SAS SAMARAN zachowuje prawdziwy tradycyjny kunszt połączony z normowanym i coraz bardziej kontrolowanym środowiskiem. Produkty są zawsze przygotowywane w sposób rzemieślniczy, a różne przepisy na pasztety, konfitury, terriny, cassoulet z konfitowanym kaczym mięsem... czerpią inspirację z kuchni regionalnej, będącej kolebką...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play