... nadziewane wątróbką), danie główne (przepiórki w sauternes), ser (roquefort)
Vinification Winifikacja odbywa się w beczkach z francuskiego dębu, z proporcją nowych beczek wynoszącą około 40%. Starzenie, w tych samych pojemnikach, trwa od 20 do 24 miesięcy.
Œil: kolor jasnego cytrynowego złota
Le conseil de l'œnologue: serwować w temperaturze 10-13°C
Taux d'alcoolémie: 14%
Apogée: 2023-2033
Conditionnement: Karton z 6 butelkami po 75cl
Domaine: ChâteauClimens
Appellation: Sauternes
Millésime: 2016
Cépage: Sémillon
Culture: Biodynamika
Label: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)...
BARRIERE FRERES, negocjator win specjalizujący się w wielkich winach z Bordeaux od 1932 roku. Nasza oferta obejmuje ponad 200 Crus Classés w 10 do 15 różnych rocznikach, które są codziennie aktualizowane, aby sprostać oczekiwaniom różnych klientów krajowych i międzynarodowych: Margaux, Saint-Julien, Saint-Emilion, Pomerol, Médoc, Sauternes, Pessac Léognan oraz wybór win o wysokiej jakości i małych...