Francja, Furiani
...Składniki: czekolada mleczna 37% (masa kakaowa, masło kakaowe, mleko pełne, cukier, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), mąka ryżowa, syrop glukozowy, E414, E322, E903, E901, E904, barwniki spożywcze. Możliwe śladowe ilości orzechów.
...1979: Powstaje Dolce Idea Fabbrica di cioccolato, która zajmuje się rzemieślniczą produkcją czekolady, kierowana przez Gennaro Bottone. Od 1979 roku zachwyca podniebienia serią produktów, które łączą rzemieślniczą uczciwość z fantazją i sztuką tworzenia. Nic dziwnego, że firma Bottone nosi nazwę "Dolce Idea". To potwierdza, że czekolada jest postrzegana jako glina, którą można formować według...
Włochy, Piacenza
... wykorzystać jako prezenty. Cukiernia Falicetto powstała w 1985 roku dzięki intuicji Aldo Scaglii, młodego cukiernika z Piemontu, który osiedlił się w Piacenza. W codziennie wypiekanych produktach, przygotowywanych zgodnie z tradycjami wysokiej cukiernictwa, wkładana jest ogromna pasja i fantazja oraz ciągła dbałość o składniki. Wybierane są bowiem najlepsze ziarna kakao z Wenezueli, Boliwii i wyspy Sao Thome, które są przetwarzane i łączone z migdałami lub orzechami laskowymi, tworząc czekoladę, która stała się słodką tradycją dla wszystkich mieszkańców Piacenza.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play