Witamy w świecie czekoladziarni Chocolatstehle, Twojego smakowitego partnera w zakresie wysokiej jakości czekolady. Specjalizujemy się w rzemieślniczej produkcji czekolad premium dla profesjonalistów.
Pracujemy z starannie wyselekcjonowanymi surowcami, pochodzącymi z zrównoważonych upraw, aby zapewnić Ci produkty wyjątkowej jakości. Zależy nam na przestrzeganiu tradycji czekoladowych, jednocześni...
...Pyszne złote czekoladki wykonane z legendarnej orzechy laskowej 'Tonda Gentille' z Piemontu.
W 1806 roku cesarz Napoleon Bonaparte zablokował eksport z Anglii, a kakao, będące jednym z tych eksportów, stało się bardzo trudne do zdobycia i drogim produktem.
Z tego powodu piekarze z Turynu musieli znaleźć alternatywę, aby kontynuować produkcję swoich wyrobów, więc postanowili wymieszać pozostałe kakao z rodzajem orzecha laskowego zwanym 'Nocciola Tonda Gentile Trilobata', tworząc w ten sposób nowy smaczny produkt, mianowicie 'Gianduja'.
Czasami trzeba mieć odwagę, aby uwierzyć w swoje marzenia i podążać za swoimi instynktami! Aldo Predari jest właścicielem cukierni Dolce amorsi.
Po latach spędzonych w sektorze przemysłowym, postanowił obrać nową drogę: tę, która prowadzi do piękna smaku i cukiernictwa.
Zatrudnia wysoko wykwalifikowany personel, w którym różne umiejętności łączą się w tworzeniu specyficznych linii produktów. Sta...
... pszennej, cukru, masła, oleju słonecznikowego, proszku mlecznego, słodu jęczmiennego.
Ten naleśnik koronkowy jest idealny do tworzenia podstaw dla chrupiących i kruchych deserów (w połączeniu z praliną, gianduja, czekoladą do pokrywania, pastą pistacjową, pastą orzechową i innymi).
Rozwałkuj wałkiem między dwoma arkuszami papieru do pieczenia lub matą silikonową, wycinaj za pomocą foremek ze stali...
... Czekolady, dają początek pysznym pralinom, ganaszom, gianduja... Zapachy przypraw, skórki cytrusów, olejków eterycznych, solonego masła, karmelu, kandyzowanych owoców i innych składników pobudzają nasze zmysły... Zakochujemy się w chrupkości orzechowych kawałków, rozpływamy się przy delikatności marcepanowego masy z mandarynką, subtelności owocowych puree przygotowanych w miedzianym kotle, oraz intensywnych nutach arabiki, które podkreślają ganasz mleczny. W ten sposób tworzy swoją kolekcję pralin i makaroników.
... różnych smakach (alkoholowe i bezalkoholowe... rum, limoncello, gianduja, nugat itd.) pokryte czekoladą o zawartości kakao min. 62% - 12 miesięcy
- TARTUFI: trufle z ciemnej czekolady i orzechów, posypane kakao - 12 miesięcy
- CROSTATA DI MELIGA (kukurydziana): pyszne ciasto z mąki kukurydzianej, które jest kruche i miękkie, nadziewane dżemem - 5 miesięcy
- PASTE DI MELIGA (kukurydziane): wyśmienite...