La Maison Manon powstała z połączenia René MANON, pszczelarza, oraz Louisa BELLON, cukiernika. Tak oto od ponad wieku, dla przyjemności wszystkich smakoszy, przekształcają się wspaniałości produkowane przez nasz region.
Confiserie-Chocolaterie MANON znajduje się w Peyruis w Alpach de Haute-Provence (04) w sercu Val de Durance, pomiędzy Prowansją a Alpami.
Produkcja 100% rzemieślnicza
Nasz CZEKOLAD...
...Ta wspaniała, designerska czekoladowakura jest wypełniona asortymentem czekoladek wielkanocnych.
Dla naszego asortymentu wielkanocnego przygotowaliśmy małe jajka Maison nadziewane karmelem (słony karmel, banan i marakuja) oraz praliną (orzech laskowy, orzeszek ziemny, kokos, prażona kukurydza, sezam), a także małe, słodkie zwierzątka z czekolady (czekolada gorzka, mleczna i biała z ziarnem Tonka...