...Czosnek (Allium sativum) jest członkiem rodziny Allium. To popularna i ceniona roślina oraz ważny składnik w kuchniach na całym świecie.
Dzięki naszym współpracom z oddanymi hodowcami zbudowaliśmy globalne połączenia i możemy oferować czosnek, który odpowiada na potrzeby klientów i specyfikę danego kraju.
...Certyfikowany materiał siewny czosnku (Allium Sativum) odmiany Edenrose. Odmiana znana jako „czosnek z Lautrec”, charakterystyczna dla regionu Południowo-Zachodniego. Cebule białe z różowymi paskami, miąższ biały. Ta odmiana czosnku różowego, w postaci główki, może być sadzona zarówno jesienią, jak i wiosną*. Czosnek pakowany w worki po 20 kg. Inne opakowania dostępne na życzenie. Sprzedaż od października do marca. * okresy sadzenia i zbiorów podane orientacyjnie, mogą się różnić w zależności od krajów i regionów sadzenia.
...Czosnek w proszku to drobno mielony proszek przygotowany przez dehydratację ząbków czosnku, a następnie poddany procesowi mielenia. Nomenklatura botaniczna pochodzenia: Allium Sativum. Dehydratowany ząbek czosnku jest mielony na drobny proszek po procesie mielenia. 100% suszony na powietrzu czosnek.
Ekstrakt czosnkowy w postaci płynnej jest dostępny w formie rozpuszczalnej w oleju i/lub wodzie (rozpuszczalnej w wodzie).
Nomenklatura botaniczna pochodzenia: Allium Sativum...
...Jakość: do żywności
Przetworzona część rośliny: bulwa
Środek ekstrakcyjny: etanol i woda
Nośnik: maltodekstryna
Nazwa naukowa: Allium Sativum L
Nasze produkty sprzedawane są w hurtowych ilościach. W przypadku większości naszych produktów obowiązuje minimalna ilość zamówienia wynosząca 25 kg. Próbki mogą być udostępnione.
Ponadto Plants2Market jest certyfikowane BIO oraz HACCP i od końca września...
...Czosnek (Allium sativum)
Czosnek w proszku organiczny od VehGro jest w 100% naturalny, bez dodatków. Czosnek w proszku to czosnek, który został wysuszony i zmielony. Oprócz tego, że jest doskonałą przyprawą, czosnek jest również bardzo korzystny dla zdrowia. Jest źródłem witamin i minerałów. Czosnek w proszku ma nieco łagodniejszy smak niż świeży czosnek, ale jest bardzo skoncentrowany. Dlatego wystarczy tylko odrobina, aby nadać potrawie smak! Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Spożyć w ciągu roku od zakupu.
...Czosnek biologiczny uprawiany pod nazwą łacińską Allium Sativum to wieloletnia roślina warzywna z rodziny liliowatych. Główka czosnku składająca się z kilku ząbków jest częścią jadalną. FRDP wprowadza systemy upraw w Hiszpanii dla swojego czosnku biologicznego, który jest uprawiany na otwartych polach przez naszych starannie wyselekcjonowanych rolników. Po przyjęciu do fabryki czosnek zostanie...
...Olej czosnkowy to olej ziołowy pozyskiwany z czosnku, członka rodziny cebulowatych. Czosnek, którego łacińska nazwa to Allium sativum, rośnie w tropikalnych regionach i ma intensywny aromat. Czosnek jest często preferowany, szczególnie w zastosowaniach kulinarnych.
Dodatkowo może być również stosowany w pielęgnacji skóry dzięki zawartym w nim witaminom. Jest jednym z najczęściej spożywanych...
...Czosnek w różnych krojach i wariantach
Czosnek (Allium sativum) należy do rodziny liliowatych i jest spokrewniony z cebulą.
Oferujemy czosnek w zalewie oraz mrożony.
Posiadamy następujące kalibry czosnku w zalewie pakowanego w beczkach:
Supersmall >501 szt./kg
Small 481-500 szt./kg
Medium 281-480 szt./kg
Mrożony czosnek możemy Państwu zaoferować w formie:
całych ząbków
kostki
zioła czosnkowe
tabletki
...
...FLAKI CZOSNKU DEHYDROWAANE
MINCED CZOSNEK DEHYDROWAANY
PROSZEK CZOSNKOWY DEHYDROWAANY
ŚWIEŻA CEBULA (BIAŁA I CZERWONA)
Nazwa botaniczna: Allium sativum
Waga netto: Zależy od rodzaju formy...
Herbiolys Laboratoire powstał w 2004 roku z połączenia pasji botaników, etnobotaników i zbieraczy związanych ze światem roślin. Specjalizując się w ekstraktach z świeżych roślin ekologicznych pochodzących z flory francuskiej, laboratorium od samego początku wybiera oryginalny sposób produkcji: rośliny, zbierane przez związane z firmą zbieraczki-producentki, są macerowane bezpośrednio w miejscu zbi...
...Czarny czosnek to po prostu świeży czosnek (Allium sativum L.) fermentowany wyłącznie poprzez kontrolowane zmiany temperatury, wilgotności powietrza oraz ciśnienia atmosferycznego przez określony czas. Proces ten przekształca ząbki z białego na ciemny kolor, nadaje im słodki smak i zmienia ich konsystencję z chrupiącej na żelową.
Proces przekształcania białego czosnku w czarny czosnek jest...