... oraz gęstą i puszystą teksturę.
Nasze odmiany żyta są wybierane ze względu na swoją wytrzymałość i plon. Przede wszystkim są wybierane ze względu na jakość młynarską. Co więcej, nasze żyto jest uprawiane zgodnie z praktykami rolniczymi przyjaznymi dla środowiska. Gwarantuje to produkt z certyfikatem, spełniający najsurowsze wymagania młynarzy.
Pochodzenie : Ukraina.
...Whisky to ikoniczny napój spirytusowy, powstający w wyniku destylacji zbóż, takich jak jęczmień, kukurydza, żyto czy pszenica. Starzony w dębowych beczkach, ten napój wyróżnia się bogatymi i złożonymi aromatami, od nut karmelu i wanilii po torfowe i drewniane akcenty. Niezależnie od tego, czy mówimy o whisky szkockiej, irlandzkiej, japońskiej czy amerykańskiej, każdy region wnosi swoje unikalne...
...American Pale Ale lub Session IPA, lekki i bardzo aromatyczny piwo chmielowe
Eksplozja egzotycznych owoców dzięki intensywnemu chmieleniu w Whirpool i Dry Hopping.
Subtelny i kwiatowy aromat.
Styl: American Pale Ale
Alkohol: 4.7°
Słody: Pilsner, Pale Ale, Pszenica i Żyto
Chmiele: Eldorado, Citra
IBU: 25...
...Odkryj jego wyrazisty smak i specyficzny aromat związany z jego pochodzeniem: żyto górskie z Ziem Margeride. Wyjątkowy obszar do uprawy żyta, położony w regionach Haute Loire, Lozère i Cantal.
Jest miękka i ma tę szczególną cechę, że długo się przechowuje.
Caviste en ligne depuis 2018, Spirits Station propose une large gamme de spiritueux à destination des particuliers et professionnels. Découvrez plus de 500 références avec notamment whisky, vodka, rhum, gin, tequila, absinthe, cognac, armagnac ainsi qu'une belle gamme de liqueurs.
Notre concept est d'allier des valeurs sûres reconnues pour leur qualité avec des produits plus originaux mais qui mé...
Herbiolys Laboratoire powstał w 2004 roku z połączenia pasji botaników, etnobotaników i zbieraczy związanych ze światem roślin. Specjalizując się w ekstraktach z świeżych roślin ekologicznych pochodzących z flory francuskiej, laboratorium od samego początku wybiera oryginalny sposób produkcji: rośliny, zbierane przez związane z firmą zbieraczki-producentki, są macerowane bezpośrednio w miejscu zbi...
... goździków. Alkohol jest szczególnie aksamitny w ustach, dając wiele przyjemności. Doskonale zbalansowany bourbon, który zachwyci Cię zarówno w czystej postaci, na lodzie, jak i w koktajlu!
La maison : Założona w 1888 roku przez Paula Jonesa Jr., Four Roses jest obecnie jedną z najbardziej ikonicznych marek bourbonu na świecie. Destylarnia grupy znajduje się w Lawrenceburg w Kentucky i od 2002 roku jest własnością japońskiej firmy Kirin Brewery Company.
Type: Kentucky Straight Bourbon Whisky (60% kukurydzy, żyto, jęczmień)
Contenance: 70cl
Degré alcoolique: 45%...
...Pailuzka jest używana po żniwach zbóż, takich jak pszenica, owies, jęczmień, żyto, soja, kukurydza, aby automatycznie zbierać łodygi za pomocą systemu kombinowanego i wysyłać je do przyczepy.
Charakterystyka
Wydajność pracy: 2 tony/godzinę...
...Młynek ręczny idealny do przygotowywania płatków zbożowych lub małych ilości mąki pełnoziarnistej (nie nadającej się do pieczenia). 3 obracające się wałki, korpus i mechanizm ze stali chromowanej. Mocowanie za pomocą prasy.
Wyposażony jest w 3 pozycje regulacji -
1 - do mąki pełnoziarnistej,
2 - do grubych płatków (pszenica, żyto, jęczmień),
3 - do drobnych płatków (owies).
Ten młynek można napędzać od wersji 2016.
REF:MOUMARGA
GWARANCJA:60 MIESIĘCY
Materiał główny: stal chromowana
Długość: 170 mm
Głębokość: 130 mm
Wysokość: 220 mm
Waga netto: 3,10 kg...
...Te silosy muszą być montowane na płaskich fundamentach. Są one standardowo zaprojektowane do centralnego i grawitacyjnego opróżniania. Obliczone są do przechowywania wszystkich rodzajów suchych ziaren, które dobrze się sypią (pszenica, kukurydza, jęczmień, żyto, soja, groch, ryż, słonecznik, rzepak). W niektórych zastosowaniach konieczna jest specjalna konstrukcja: przechowywanie wytłoków, granulatów przemysłowych (granulaty drzewne…).
... cukierniczym bezglutenowym, ekologicznym i wegańskim, specjalizującym się w „ciasteczkach”. Naszym pragnieniem jest zaproponowanie nowego sposobu odżywiania, zdrowszego, bardziej zrównoważonego i dostosowanego do wszystkich. W La Cookiserie realizujemy wyłącznie cukiernictwo ekologiczne, wegańskie i bezglutenowe. 5 alergenów zakazanych w diecie bezglutenowej (pszenica, jęczmień, żyto, owies, triticale...
W Royaumeix uprawiamy zboża – pszenicę, żyto i orkisz – które przetwarzamy na mąkę w naszym rzemieślniczym młynie z kamiennym żarnem. Ta produkcja pozwala nam na wytwarzanie różnych produktów, chleba naturalnego lub z nasionami, które są formowane ręcznie i pieczone w piecu opalanym drewnem, a także bułek i mąki. Specjalności: Chleby z mąki pszennej naturalne lub z nasionami, chleb orkiszowy, chleb żytni, wiejskie bułki, chleb tostowy, fougasse z nasionami, mąki, tortille i muszki orkiszowe;...