...Acerola zawiera mikroelementy, wapń, żelazo, magnez, fosfor, witaminy A, B6, a przede wszystkim witaminę C. Acerola jest nawet 100 razy bogatsza w witaminę C niż pomarańcza... (jedna wiśnia aceroli o wadze 4,5 grama dostarcza tyle witaminy C, co funt pomarańczy!) W porównaniu do krystalicznego kwasu askorbinowego produkowanego przemysłowo, witamina C w aceroli zawsze występuje w połączeniu z...
... jest w stanie jej produkować. Codzienna podaż poprzez dietę jest konieczna, należy jednak uważać, aby nie zniszczyć jej w wyniku działania wysokiej temperatury.
Witamina C, czyli kwas L-askorbinowy, ma wiele funkcji biologicznych w układzie odpornościowym i nerwowym. Nie jest powszechnie znana, ale zwiększa wchłanianie żelaza i przyczynia się do prawidłowego tworzenia kolagenu, co zapewnia normalne...
... przeciwzbrylające: węglan magnezu i talk; naturalny aromat owoców leśnych*; olej słonecznikowy*.
* Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego
Bez dwutlenku krzemu
Ekstrakt suchy z aceroli: 1059 mg
w tym witamina C: 180 mg (225% VNR**)...
...DZIAŁANIE NA SKÓRĘ: Naturalna witamina C działa jak antyoksydacyjna tarcza na skórze, chroniąc ją przed wolnymi rodnikami, rozjaśniając cerę i wspierając naturalną produkcję kolagenu.
DANE NAUKOWE: Acerola, naturalne źródło witaminy C, to legendarny antyoksydant. Chroni Twoją skórę przed wolnymi rodnikami (zanieczyszczenia, UV), które są odpowiedzialne za przedwczesne starzenie się skóry. Acerola...