Francja, Saint-Jean-Pla-De-Corts
...Moździerz i tłuczek z drewna oliwnego, średnica, ręcznie wykonany, do przygotowywania aïoli, rozdrabniania przypraw, czosnku, dodatków. Niezbędny w każdej dobrej kuchni, moździerz z drewna oliwnego. Ręcznie wykonany przyrząd, ten przedmiot jest naturalny, nienałożony na niego lakier. 15 modeli o średnicy od 7 cm do 30 cm. Od 1500€ do 150,00€.
Francja, Malataverne
... różowymi winami. Jeśli chodzi o danie główne, różowe wina o jasnej barwie, lżejsze, idealnie pasują do potraw pikantnych i egzotycznej kuchni: kuskus, curry, aioli, wyraziste specjały azjatyckie. Mocniejsze różowe wina, o większym charakterze, będą degustowane jako danie główne. Łatwo komponują się z potrawami w sosie (szczególnie w sosie pomidorowym) oraz z kuchnią południową. Ratatouille, bakłażany po parmigiana, lasagne, pizze i jagnięcina w sosie będą tylko uwydatnione! Wino królem grillów.
Francja, Sète
...1 saszetka tubek kałamarnic, czosnek, cebula, farsz (mięso lub ryba do wyboru), sól, pieprz, pietruszka, sos pomidorowy, oliwa z oliwek, "aioli" i białe wino. Zalecamy rozmrożenie tubek kałamarnic pod wodą tuż przed przygotowaniem. Napełnij tubki farszem według własnego wyboru i zamknij koniec tubki wykałaczką. Podsmaż czosnek, cebulę i pietruszkę. Dodaj sos pomidorowy i białe wino. Wmieszaj nadziewane tubki i gotuj na małym ogniu przez 25-35 minut. W momencie podania wymieszaj aioli z sosem. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Francja, Aiguilhe
... francuskiego mięsa, jagnięcina (czarna rasa Velay), cielęcina z Velay i Forez, fin gras z Mézenc, wieprzowina z Haute-Loire. Głowa cielęca, nóżki wieprzowe, maouche lozérienne, potée auvergnate, kura w garnku, blanquette de veau. Gama tradycyjnych francuskich sosów, sos gribiche, sos meurette, sos ravigote, sos zielony, sos madère, sos à la diable, aioli. Gama pesto z ziołami, pesto z czosnkiem niedźwiedzim, pesto z pokrzywy. Sos, gravy sauce, produkt z Francji, tradycyjna francuska kuchnia gotowana przez szefa kuchni. Praca na zlecenie.
Francja, St Christol Les Ales
Na usługach gastronomii od 1936 roku, Coudène, obecnie europejski lider w produkcji „brandade de morue”, potrafił się zdywersyfikować, tworząc gamę specjałów południowych: brandade de morue, Parmentier, tapenade, kawior z bakłażana, zupa rybna, rouille, aïoli... oraz całą gamę nowych smakołyków do smarowania.
Francja, La Seyne Sur Mer
Restauracja Univers Pizza, położona w mieście La Seyne sur Mer, blisko Six Fours, w departamencie Var, otwiera swoje drzwi dla wszystkich, którzy kochają tradycyjną kuchnię w prowansalskim stylu. Univers Pizza przyjmuje swoich gości 7 dni w tygodniu, w południe i wieczorem, serwując pizze pieczone w piecu opalanym drewnem oraz inne specjały, takie jak Paella z owocami morza, Tapas czy słynne Aïoli. Restauracja oferuje możliwość jedzenia na miejscu, zamówienia na wynos lub dostawy, od 9€ zakupu.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania