...Papryka d'Espelette A.O.P. to czerwona papryka o owocowych nutach, z wyraźnym, ale łagodnym pikantnym smakiem, typowa dla kuchni francuskiej, a szczególnie dla kuchni baskijskiej.
Galaretka z papryki d'Espelette to słodki i aromatyczny dodatek, przypominający galaretkę z porzeczek, z lekko pikantnym akcentem, który doskonale uzupełni Twoje mięsa, sery i foie gras. To flagowy produkt Sartha na...
...CZERWONA PAPRYKA MARKI PURE RUNGIS
AMS European jest specjalistą w dziedzinie wysokiej jakości czerwonej papryki w Rungis. AMS European jest dostawcą luksusowej czerwonej papryki w Rungis, sprzedaż hurtowa papryki marki RUNGIS PURE, uprawianej z doskonałością.
...Podczas aperitifów można serwować meksykańskie zielone oliwki łamane.
Meksykańskie zielone oliwki łamane są uprawiane, przygotowywane i przyprawiane w Maroku.
Składniki: oliwki, żółta papryka, czerwona papryczka chili, cytryna, oregano, kukurydza, woda, sól, E330, olej sojowy.
CROC'ELLA specjalizuje się w oliwkach, antipasti i suszonych owocach. CROC'ELLA znajduje się we Francji w regionie...
...L'artisan Popol
Zupa smakowa pomidorowo-paprykowa z nutą chili z Espelette.
Składniki: pulpa pomidorowa 42%, papryka czerwona 26%, woda, sól, cukier, oliwa z oliwek extra virgin 4%, chili z Espelette 0,5%.
...Papryczka chili to mała, ostra, czerwona papryka o pikantnym, lekko gorzkim i bardzo aromatycznym smaku.
Zastosowania papryczki chili w kuchni:
Dobrze komponuje się również z bazylią, kozieradką, anyżem, goździkami, imbirem, czosnkiem, kolendrą, kminkiem, majerankiem, pietruszką, tymiankiem, cynamonem i cebulą.
Subtelnie aromatyzuje i podkreśla smak oliwy z oliwek, zup, sosów, dodatków warzywnych, mięs czerwonych, drobiu i ryb…
Korzyści z papryczki chili:
Bogata w witaminy C i A, kwas foliowy, potas oraz witaminę E.