Francja, Castelnaudary
... gastronomii i innych specjalności spożywczych. Francja jest znana ze swojej gastronomii, a nasz region Południowego Zachodu jest jednym z najbardziej renomowanych za różnorodność i smakowitość potraw. Nasza rodzina angażuje się od 1993 roku w przygotowywanie pysznych dań dla naszych klientów. Mamy na celu promowanie świeżych i domowych produktów z naszego regionu. Foie gras, boudin, magret de canard...
Francja, Saint-Jean-Le-Vieux
Założona w 1993 roku, Maison Mayté to rzemieślnicza wędlina baskijska. Maison produkuje szeroką gamę suchych wędlin z Kraju Basków: szynki, kiełbasy, suszone kiełbasy, płaskie lub zwinięte brzuchy (ventrêches), chorizo, suszone lomo... Maison oferuje również swoje specjały na bazie kaczki (foie gras, piersi, konfitury, rillettes, pasztet z foie gras), wieprzowiny (pasztet baskijski, pasztet...
Francja, Laguiole
La Maison CONQUET specjalizuje się w tradycjach gastronomicznych Aubrac. La Maison produkuje wędliny, konserwy oraz wiele mięs i specjałów na bazie czystej rasy bydła Aubrac, wieprzowiny, jagnięciny z Aveyron oraz cielęciny. Firma produkuje również dania gotowe, podroby, aligot oraz lokalne sery, takie jak tome. Oferowane przez Maison dania gotowe to głównie tripoux, kapusta faszerowana oraz farçous aveyronnais z suszonymi śliwkami.
Francja, Emerainville
... preferencji konsumpcyjnych w różnych krajach, wspierana przez etykiety gwarantujące jakość. Naszym zobowiązaniem jest demokratyzacja tych produktów gastronomicznych oraz umożliwienie Wam bycia coraz bardziej kreatywnymi i oryginalnymi w Waszych asortymentach oraz w realizacji zakupów, z celem oferowania Wam jeszcze nie dystrybuowanych na rynku międzynarodowym ofert dostosowanych do Waszych potrzeb. VDC to skrót od „Vie de Château”, który ma na celu stworzenie unikalnego poczucia powrotu do sztuki życia po francusku.
Francja, Revel
... autentycznymi przepisami rodzinnymi, poprzez niezależną produkcję w 1986 roku. W 1998 roku ta rodzinna firma zyskała nowy wymiar i postawiła na przyszłość: przeniesienie jednostki produkcyjnej, aby sprostać wzrostowi produkcji, do nowoczesnej jednostki na terenie strefy działalności w Revel, zaprojektowanej i skonstruowanej z poszanowaniem i wymaganiami norm europejskich. Dziś asortyment produktów Revelois wzbogacił się o inne regiony: Gers i Tarn i Garonne, które serdecznie zapraszamy do odkrycia... Revelois to także zespół 9 techników i produkcja 1.000.000 produktów rocznie.
Francja, Vigan (Le)
Firma THOCAVEN specjalizuje się w hodowli kaczek. Kaczki karmimy ziarnem kukurydzy, aby zapewnić zdrowe i naturalne produkty. Oferujemy pełną gamę mięsa z kaczek, w tym foie gras, piersi, konfitury, tournedos, rillettes, kiełbasy, udka...
Francja, Lescar Cedex
EURALIS GASTRONOMIE ściśle współpracuje z profesjonalistami z branży gastronomicznej, aby dostarczać rozwiązania dla ich działalności cateringowej oraz zaopatrywać ich w foie gras. EURALIS GASTRONOMIE dysponuje kilkoma markami w zależności od poszukiwanych rynków, takimi jak ROUGIÉ, MONFORT czy JEAN STALAVEN. Jesteśmy specjalistami w hodowli i przetwórstwie kaczek oraz gęsi.
Francja, Nantes
Firma BERJAC specjalizuje się w hurtowej sprzedaży mięsa i ryb dla profesjonalistów z branży gastronomicznej (restauratorzy, wędliniarze, catering, sklepy spożywcze, małe jednostki samorządowe) oraz zapewnia obsługę sklepu i realizuje dostawy w departamentach Loire-Atlantique, Vendée, Maine i Loara: mięsa (wołowina, cielęcina, jagnięcina, wieprzowina), podroby, wędliny, drób, produkty świeże (owoce i warzywa, żywność), ryby. Firma BERJAC należy do rodziny CADEGAU: działalność B2B w zakresie produktów świeżych (mięso i ryby) w Nantes (Berjac), Rennes (TG Viandes i Marée) oraz Saumur (Savia).
Francja, Villeneuve Les Bouloc
La Maison Garcia to przede wszystkim historia pasji, pasjonatów. Pasjonatów dobrze wykonanej pracy, pasjonatów relacji międzyludzkich, pasjonatów, jakimi byli Gilbert i jego żona Jeanine, gdy w 1961 roku postanowili otworzyć swój sklep w sercu pięknej wioski Castelnau d’Estretefonds. Piękne przedsiębiorstwo, w którym Pani wkłada całą swoją energię, aby podkreślić talenty rzeźnicze Pana. Wychowani, aby kontynuować tę przygodę, dwaj bracia Gérard i Guy dołączają do rodziny odpowiednio w 1979 i 1985 roku, po skorzystaniu z nauk najlepszych mistrzów krajowych w zawodzie.
Francja, Montfort En Chalosse
Założona w 1982 roku, spółdzielnia FOIE GRAS DE CHALOSSE zrzesza obecnie 80 producentów. Pragnąc zachować swoje umiejętności, lokalne tradycje oraz podkreślić jakość swoich produktów, hodowcy zaangażowali się już w 1999 roku w proces Label Rouge. Wszystkie zwierzęta są hodowane na wolnym powietrzu, tuczone kukurydzą w zbiorowych wybiegach. Mają co najmniej 104 dni, gdy trafiają do spółdzielni. Spółdzielnia FOIE GRAS DE CHALOSSE produkuje foie gras, żołądki, konfitury, piersi, skrzydełka, rillettes, terriny i pasztety z kaczek.
Francja, Captieux
...Od ponad 20 lat firma FALIERES NUTRITION specjalizuje się w produkcji i pakowaniu żywności przeznaczonej dla ludzi w sytuacjach "nomadycznych". Firma wytwarza dania gotowe dla sportowców, poszukiwaczy przygód, wojska, osób na wyprawach na pustyni, na oceanach lub na szczytach gór. FALIERES NUTRITION oferuje również swoje zestawy posiłków na sytuacje awaryjne i pomoc społeczną.
Francja, Le Mas D'agenais
...Usytuowana w Lot i Garonne w sercu gastronomicznego Południowego Zachodu, pomiędzy Périgord a Krajem Basków, nasza rodzinna firma stara się zachować wiekową tradycję kulinarną. Założona w 1956 roku w Mas d'Agenais, koncentrujemy się na utrzymaniu tradycyjnej jakości z poszanowaniem nowoczesnych norm. Dziś specjalizujemy się w nowych, oryginalnych i nietypowych terrinach: terrina z wiosennymi pokrzywami, terrina petit Agenais z suszonymi śliwkami, inna z suszoną pomidorową i trzema paprykami,…...
...W sercu wysokich Pirenejów, od trzech pokoleń "LES CONSERVES DE L'ARROS" GAILHOU - DURDOS pielęgnują dawną sztukę rzemieślniczą naszej rodziny, w TOURNAY, dawnej bastydzie z XIV wieku. AUTENTYCZNOŚĆ: foie gras, konfitury z gęsi i kaczki, starannie wyselekcjonowane. TRADYCJA: kuchnia, którą degustowano już w 1870 roku w domenie de la Lande. JAKOŚĆ: kuchnia z regionu Gaskonii, duszona dla Ciebie, rzemieślniczo i ręcznie pakowana.
Francja, Caylus
... sercu Quercy Czy znasz Conserves d’Autrefois? Na wjeździe do Caylus, w Quercy, zespół 19 osób stara się promować to, co najlepsze w naszej regionalnej gastronomii. Przyjdź i odkryj firmę, która jest przejrzysta.
Francja, Laguiole
DROSERA GOURMANDE to firma specjalizująca się w rzemieślniczej produkcji regionalnych specjałów spożywczych. DROSERA GOURMANDE produkuje wiele produktów na bazie kaczki, takich jak foie gras, bloki foie gras, musy foie gras, żołądki, konfitury, piersi kaczki itp. Firma oferuje również tripoux, kiełbasy, pasztety, fritony, cassoulet, galantyny, terriny na aperitif oraz terriny z dziczyzny.
Francja, Sisteron
Firma Taste of Provence to producent tradycyjnych potraw prowansalskich. Firma oferuje różnorodną gamę dań w 100% prowansalskich. To dzięki tym typowym potrawom, wytwarzanym z prowansalską wiedzą fachową, firma zdołała zaistnieć na francuskim rynku dań gotowych.
Francja, Nogent Sur Oise
Dans leur usine de Nogent-sur-Oise, les SALAISONS JOUVIN fabriquent chaque année 2 700 tonnes de produits à base de porc dans le respect des traditions pour offrir un goût unique et répondre au cahier des charges des plus grands distributeurs. Spécialiste du chorizo à la française, cette production « Made in France » de charcuterie de porc fait l’objet d’un contrôle qualité permanent. Fabriqué da...
Francja, Saint Joseph De La Reunion
Francja, Castels
Francja, Simiane La Rotonde
Francja, Saleilles
Francja, Ploumagoar
Francja, Marquette-Lez-Lille
Francja, Douai
Francja, Feurs
Francja, Bagnols
Francja, Chateau D Olonne
Francja, Bonnetable

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play