Francja, Gaillac
...Domaine DUFAU to młoda winnica położona w apelacji Gaillac, składająca się z gliniasto-wapiennych wzgórz z przejściami żwirowymi. Te wzgórza są klasyfikowane jako pierwsze wzniesienia Gaillac. Winnica obejmuje 16 hektarów winorośli certyfikowanych w ramach zrównoważonego rozwoju pod marką Agriconfiance. W przyszłości winnica planuje przejść na produkcję win w 100% ekologicznych. Używane szczepy to Sauvignon blanc, muscadelle, mauzac, len de l'el, merlot, duras, syrah, braucol i gamay. Winnica produkuje wina czerwone, różowe, białe wytrawne i białe słodkie.
Francja, Lagrave
... win białych, czerwonych i różowych w AOC GAILLAC oraz Côtes du Tarn. Używane szczepy czerwone to Fer-Servadou, Braucol, Duras, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Gamay. Używane szczepy białe to Loin de l’Oeil, Mauzac i Sauvignon.
Francja, Begadan
... piaszczysto-żwirowych dla Château Grand Bertin de St Clair. Szczepy win czerwonych to Cabernet Sauvignon i Merlot. Produkowane wino białe to wino białe wytrawne z odmiany Sauvignon, winorośle rosnące na glebie gliniasto-wapiennej mają średnio 10 lat. Wina produkowane przez rodzinny majątek są winami o wysokiej jakości, regularnie nagradzanymi w przewodnikach i konkursach. COMPAGNET VINS dystrybuuje swoje wina do dystrybutorów, importerów, sklepów winiarskich, hurtowników we Francji i za granicą.
Francja, Cars
...Château CANTINOT, położone w regionie Bordeaux, produkuje i sprzedaje wina Bordeaux, takie jak wielkie wina z Blaye czy Côtes de Bordeaux. Winnica rozciąga się na 18 hektarach winnic w jednym kawałku, oferując mieszankę żwiru, piasku, gliny i wapienia, w tym działkę merlotu, która zawiera żyłę "niebieskiej gliny", mającej cenny wpływ na wina. Używane szczepy to Merlot, Cabernet-Sauvignon i...
Francja, Marguéron
CHATEAU PIERRAIL to rodzinne winnice rozciągające się na 75 hektarach winnic. Na całkowitej powierzchni 75 hektarów, 57 hektarów poświęcone jest winom czerwonym, a 18 hektarów winom białym. Winorośle czerwone składają się w 85% z Merlot i 15% z Cabernet, natomiast winorośle białe w 70% z Sauvignon Blanc i 30% z Sauvignon Gris. Jako gwarancja jakości, CHATEAU PIERRAIL regularnie zdobywa medale.
Francja, Jau-Dignac-Et-Loirac
...-Loirac, blisko estuarium, główny budynek to dom z XVIII wieku. TERROIR Wokół gminy uprawiamy 45 hektarów winorośli, które korzystają z korzystnych warunków klimatycznych, chronionych przed ekstremalnymi warunkami. Posadzone odmiany to Merlot, Cabernet Sauvignon i Petit Verdot. Mała powierzchnia winnicy jest również obsadzona winogronami białymi; Sauvignon Blanc i Sémillon, wszystkie posadzone na...
Francja, Les Lèves Et Thoumeyragues
Zamek HOSTENS PICANT dysponuje falistym winnicą o powierzchni 42 hektarów w regionie Bordeaux. Posadzone odmiany winogron to Merlot i Cabernet franc do wina czerwonego oraz Sémillon, Sauvignon i Muscadelle do wina białego. Do uprawy winorośli nie stosuje się żadnych chemikaliów, a wszystkie prace w winnicy wykonywane są ręcznie. Wina z zamku HOSTENS PICANT są sprzedawane we Francji oraz na eksport.
... 40 lat. To cuvée 100% Malbec, fermentacje trwają od 3 do 4 tygodni z gorącym zakończeniem, a dojrzewanie odbywa się wyłącznie w nowych beczkach dębowych przez minimum 18 miesięcy. Na koniec, CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje również wino z najmłodszych winorośli, CHEMIN DE COMPOSTELLE. Używane szczepy to Malbec i Merlot. Są to bardzo aromatyczne wina, które występują w wersji czerwonej i różowej. Dzięki determinacji właścicieli, te wina są regularnie nagradzane, a gospodarstwo rozwija się, w 2015 roku przejmując winnicę o powierzchni 12 hektarów CHÂTEAU GRAND CHÊNE.
Francja, Gondrin
... niezależnymi winiarzami, producentami i zbieraczami! Nasze produkty: - Colombard & Ugni-Blanc / Białe wytrawne - Colombard & Sauvignon / Białe wytrawne - 100% Sauvignon Blanc / Białe wytrawne - Colombard & Sauvignon & Gros Manseng / Białe półwytrawne - Różowe - Merlot / Czerwone - Merlot & Cabernet-Sauvignon / Czerwone - 100% Gros Manseng / Białe słodkie - Petit & Gros Manseng / Białe słodkie...
Francja, Genissac
CHÂTEAU PENIN to rodzinne winnice w regionie Bordeaux. Winnica rozciąga się na 40 hektarach winorośli i produkuje 270 000 butelek rocznie. Gospodarstwo produkuje i oferuje szeroką gamę win Bordeaux wysokiej jakości, w tym czerwone, białe i różowe. Wina są następnie sprzedawane we Francji (50%) oraz za granicą (50%) w Europie, Ameryce i Azji.
Francja, Moulis En Médoc
WINA VIGNOBLES LALAUDEY I POMEYS znajdują się między Margaux a Saint-Julien, w najmniejszej AOC Médoc: AOC MOULIS. Całość dwóch winnic rozciąga się na 25,5 hektara. Skład winorośli Château Lalaudey AOC Moulis to 45% Merlot, co zapewnia okrągłość i owocowość, oraz 55% Cabernet Sauvignon, co dodaje finezji i taniny winu. Skład winorośli Château Pomeys AOC Moulis również wynosi 45% Merlot i 55% Cabernet Sauvignon. Zamki Lalaudey i Pomeys angażują się na rzecz środowiska, nie stosując herbicydów i uprawiając swoje terroir w sposób zrównoważony.
Francja, Soturac
Winiarze od czterech pokoleń, DOMAINE DE LAVAUR dysponuje 15 hektarami winnic. Winnica składa się z 2 szczepów: Malbec, główny i tradycyjny szczep Cahors, który stanowi 85% winnicy oraz Merlot, szczep pomocniczy, który reprezentuje 15%. Wino produkowane w tym gospodarstwie to wielkie wina, które posiadają wszystkie wymagane cechy, aby być CAHORS, zarówno dzięki przemyślanemu połączeniu obu szczepów, jak i wyłącznie z Malbec.
Francja, St Laurent Medoc
Usytuowany w Médoc, w pobliżu Bordeaux, Château BARATEAU specjalizuje się w produkcji win czerwonych. Zamek dysponuje winnicą o powierzchni 24 hektarów, a obecne szczepy to Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot i Petit Verdot. Jako gwarancja jakości, Château regularnie zdobywa nagrody w różnych krajowych i międzynarodowych konkursach. Château BARATEAU znajduje się w czołówce najlepszych w apelacji.
Francja, Cabanes
Położony w południowo-zachodniej Francji, a dokładniej w departamencie Tarn, majątek LES VIGNES DE GARBASSES produkuje wina pod etykietą Vin de Pays des Côtes du Tarn. Wina z tego majątku przeznaczone są w 85% do produkcji wina czerwonego i w 15% do produkcji wina białego. Czerwone szczepy to Syrah, Gamay, Merlot, Cabernet Franc i Sauvignon oraz 2 szczepy gaillacois: Duras i Braucol. Białe...
Francja, Colombier
Winnica CHATEAU LA RAYRE znajduje się na południowych, gliniasto-wapiennych zboczach Monbazillac. Ta winnica rozciąga się na 22 hektarach winorośli. 14 hektarów przeznaczone jest na produkcję Bergerac Sec z odmianami Sauvignon i Sémillon, a 8 hektarów produkuje Bergerac Rouge z odmianami Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon. Gwarancją jakości jest to, że wszystkie wina z CHATEAU LA RAYRE zostały nagrodzone w różnych konkursach.
VIGNERONS REUNIS DE MONSEGUR to winiarnia spółdzielcza z Bordeaux. Całość winnic winiarzy z Winiarni Monségur rozciąga się na prawie 1300 hektarów winorośli czerwonej i 100 hektarów winorośli białej. Znajdują się tam następujące odmiany winorośli: Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon dla win czerwonych oraz Sauvignon, Sémillon i Muscadelle dla win białych. Winiarnia spółdzielcza...
Francja, Neac
CHATEAU VIEUX CHEVROL to rodzinny winnica o powierzchni 21 hektarów. Château posiada kontrolowane oznaczenie pochodzenia LALANDE DE POMEROL. Odmiany winogron to 80% Merlot, 10% Cabernet Franc i 10% Cabernet Sauvignon.
Francja, Blaignan
CHÂTEAU LA GORCE, położony w Médoc, dysponuje winnicą o powierzchni 45 hektarów. Winnica składa się z szlachetnych szczepów, w tym 45% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot i 5% Cabernet Franc. Właściciele produkują dwa wina: CHÂTEAU LA GORCE oraz CHÂTEAU CANTELOUP. Produkowane wina charakteryzują się wysoką jakością.
Francja, St Estephe
Château Saint-Estèphe produkuje i sprzedaje wina z regionu Médoc. Zamek uprawia kilka odmian winorośli, takich jak cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot oraz, co bardziej niedawno, malbec. Château La Haye jest klasyfikowane jako Cru Bourgeois Supérieur od 1932 roku. Wina z zamku charakteryzują się jakością i solidnością.
Francja, Prayssac
ZAMEK FANTOU, położony między Oceanem Atlantyckim a Morzem Śródziemnym, cieszy się wyjątkowym klimatem. Zamek uprawia 25 hektarów winnic, z czego 21 hektarów jest w trakcie przekształcania na rolnictwo ekologiczne. Główną odmianą winogron używaną do produkcji win jest Malbec, który stanowi 80% całkowitej powierzchni winnic. Czerwony Merlot, stanowiący 20%, uzupełnia Malbec, dodając winu okrągłości, tłustości i aksamitności.
Francja, Belves De Castillon
W CLOS PUY ARNAUD Thierry Valette produkuje i sprzedaje wina z Bordeaux. Winnica składa się w 70% z Merlot, w 25% z Cabernet Franc i w 5% z Cabernet Sauvignon. CLOS PUY ARNAUD angażuje się na rzecz środowiska i produkuje wina ekologiczne. Dzięki temu zaangażowaniu winogrona są bardzo dobrej jakości. CLOS PUY ARNAUD produkuje 3 linie win: Grand Vin, które jest winem do długiego leżakowania, Cuvée Pervenche, które jest winem owocowym i średnio leżakowanym, oraz Cuvée Bistrot, które jest winem owocowym.
Francja, Pomport
Usytuowane w pobliżu Bergerac, winnice GRANGE NEUVE produkują różnorodne i typowe wina. Winnica rozciąga się na 70 hektarach, z czego 26 hektarów przeznaczone jest na produkcję win czerwonych, a 44 hektary na produkcję win białych. W skład białego wina wchodzi 80% Sémillon, 10% Muscadelle i 10% Sauvignon. W skład czerwonego wina wchodzi 60% Merlot, 20% Cabernet Franc i 20% Cabernet Sauvignon. W...
Francja, Lisle Sur Tarn
ZAMEK SAURS znajduje się w sercu winnicy Gaillacois. Winnica zamku rozciąga się na wzgórzach dominujących nad prawym brzegiem Tarnu, zajmując 42 hektary. Winnica Zamku Saurs produkuje wina AOC GAILLAC. Winnica zawiera 4 hektary winorośli białych, takich jak Mauzac, Loin de l’œil i Sauvignon, oraz 38 hektarów winorośli czerwonych, w tym Duras, Fer Servadou (Braucol), Syrah, Merlot i Gamay. Winifikacja, dojrzewanie i butelkowanie win odbywają się w zamku. Zespół ZAMKU SAURS łączy tradycję, rzemiosło i nowoczesność, aby produkować wina najwyższej jakości.
WINA GARZARO zarządzają 70 hektarami winnic położonych w Baron, w regionie Entre-Deux-Mers, oraz 10 hektarami rozlokowanymi w najbardziej prestiżowych apelacjach Libournais: Pomerol, Lalande-de-Pomerol i Saint-Emilion-Grand-Cru. Winnice w Baron, usytuowane na wzgórzach gliniasto-wapiennych, pozwalają szlachetnym odmianom, takim jak Merlot, Cabernet franc i Sauvignon, dać z siebie to, co najlepsze. W Pomerol i St Emilion, głębokie i żwirowe piaski dają eleganckie wina o wyrazistym charakterze.
Francja, Parleboscq
Od 1820 roku DOMAINE DE LABALLE produkuje wina i Bas Armagnac. DOMAINE DE LABALLE zajmuje 17 hektarów na terroirze zwanym Sables Fauves, które są preferowanymi glebami Bas-Armagnac. Używane szczepy winorośli to dla armagnac: ugni blanc i baco, dla win białych wytrawnych: colombard, ugni blanc, sauvignon blanc, sauvignon gris, gros manseng, chardonnay, dla win białych słodkich: petit manseng i gros manseng, dla różowego: cabernet franc, a dla czerwonego: merlot, cabernet sauvignon i tannat. Wina i Bas Armagnac produkowane przez DOMAINE DE LABALLE są regularnie nagradzane.
Francja, Lisle Sur Tarn
... w tym regionie. Majątek obejmuje również 6 czerwonych szczepów: Braucol, znany również jako Fer Servadou, Duras, Syrah oraz szczepy uzupełniające: Merlot, Cabernet Sauvignon i Gamay. W ten sposób DOMAINE SARRABELLE produkuje i sprzedaje wina czerwone, różowe, białe wytrawne i słodkie oraz musujące.
Francja, Albas
Wieloletnia tradycja i rzemiosło, połączone z nowoczesnymi technikami winiarskimi, pozwalają CHATEAU EUGENIE oferować wielokrotnie nagradzane wielkie wina z Cahors na całym świecie. CHATEAU EUGENIE dysponuje również szeroką gamą win, łącząc odpowiednie mieszanki trzech szczepów: Malbec, Merlot i Tannat.
Francja, Saint-Ciers-Sur-Gironde
Château HAUT GRELOT znajduje się w apelacji Blaye Côtes de Bordeaux. Zamek dysponuje winnicą o powierzchni 62 hektarów, której wiek wynosi około 25 lat. 24 hektary przeznaczone są na produkcję win białych, a 38 hektarów na produkcję win czerwonych. Wśród czerwonych szczepów znajdują się Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec. Do produkcji win białych wykorzystuje się szczepy Sauvignon Blanc, Muscadelle i Sémillon. Château HAUT GRELOT angażuje się na rzecz ochrony środowiska oraz wprowadza system kontroli jakości zwany Śledzeniem.
Francja, Saint-Émilion
CHÂTEAU DE FERRAND jest Grand Cru Classé Saint Emilion. Winnica zajmuje 42 hektary, z czego 32 hektary obsadzone są Merlot (75%), Cabernet franc (15%) oraz Cabernet sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest z myślą o racjonalnej ochronie roślin oraz w celu poprawy jakości zbiorów. CHÂTEAU DE FERRAND angażuje się w zrównoważony rozwój.
Francja, Cestayrols
Położony w południowo-zachodniej Francji, CHÂTEAU LES VIGNALS produkuje wina z Gaillac i Côtes du Tarn. Winnica zamku rozciąga się na 70 hektarach, znajdują się tam takie odmiany winorośli jak Duras, Braucol, Syrah, Mauzac, Loin de l’œil, Merlot, Sauvignon i Cabernet-Sauvignon. Zamek produkuje wina czerwone, różowe oraz białe, zarówno słodkie, jak i wytrawne. W trosce o jakość i ochronę...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play