Francja, Paris
...Le Zaatar lub Za’atar, co oznacza „tymianek” w perskim, jest w pewnym sensie ziołem prowansalskim w kuchni lewantyńskiej. To przyprawa z Bliskiego Wschodu, która istnieje od kilku wieków. Chociaż składniki różnią się w zależności od regionu, zaatar najczęściej zawiera tymianek, oregano lub majeranek, sumak i nasiona sezamu. W niektórych kuchniach można również znaleźć miętę, estragon, a nawet czosnek w proszku lub nasiona kolendry. Zaatar to dość wszechstronny miks, z wieloma zastosowaniami w kuchni. Wymiary: 5 x 4 x 4 cm Waga netto: 10 g Objętość: 30 ml...
Francja, Levallois Perret
...Fenkuł ma bardzo świeży, słodki i anyżowy smak, jest używany jako przyprawa. Zastosowania fenkułu w kuchni: Fenkuł harmonijnie łączy się z anyżem, kozieradką, estragonem, czosnkiem, kminkiem, lawendą, gałką muszkatołową, oregano, rozmarynem, pietruszką, szałwią i tymiankiem. Sprawdza się również doskonale z grzybami, cykorią i serami. Nasiona fenkułu wspaniale komponują się z rybami, owocami...
Francja, Nice
ISOPE PROVENCE specjalizuje się w olejkach eterycznych, 100% czystych i naturalnych, konwencjonalnych i BIO. Nasze olejki eteryczne (Lawenda, Lawendyn, Oregano, Szałwia, Tymianek, Hyzop, Nasiona marchwi, Livèche, Cząber, Estragon...) pochodzą głównie z produkcji rodzinnej oraz od bliskich sąsiadów, z Południa Francji, w Drôme Provençale, ale także od wybranych producentów zagranicznych...
Francja, Milly-La-Forêt
... andaluzyjski, koper, bazylia, szczypiorek, trawa cytrynowa, kolendra, mięta pieprzowa, oregano, pietruszka płaska, papryka Jalapeno czerwona, tymianek); ZIOŁA AROMATYCZNE (czosnek niedźwiedzi, koper, bazylia, ogórecznik, czosnaczek, szczypiorek, kolendra, rzeżucha, rzeżucha ziemna, estragon, lubczyk, majeranek, mięta pieprzowa, oregano, szczaw, pietruszka kręcona, pietruszka płaska, pimpinella, rozmaryn...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania