... jakości w bardzo dobrej cenie! Współpracując z La Bonne Épice, powierzysz się specjaliście w tej dziedzinie! Ostra papryka, prawdziwa! Wybierając, w bezpośredniej współpracy z importerami, najlepsze jakości papryki i dzięki naszej wiedzy, znaleźliśmy tę indyjską paprykę o okrągłych i lekko drewnianych nutach, idealną do podkreślenia i nadania mocniejszego smaku merguez, marynat, szaszłyków, skrzydełek, nuggetsów i oczywiście wszelkich innych potraw wymagających użycia papryki. Referencja: ART0018...
...Wariant: Habanero
Pochodzenie: Papryki pochodzą z Ameryki Środkowej i Południowej, ale obecnie są uprawiane w wielu regionach świata. Nasze papryki są uprawiane w Senegalu.
Opis: Papryka to mały owoc o stożkowatym lub kulistym kształcie, często używany jako przyprawa do dodawania smaku i ostrości potrawom. Papryki mogą różnić się wielkością, kolorem i intensywnością smaku, od łagodnych po bardzo ostre.
...Pimenton de la Vera o ostrym smaku (pudełko 70 lub 75g) (papryka) A.O.C. z prowincji Cáceres w Hiszpanii, region Estremadura. Z powodów zaopatrzeniowych możemy być zmuszeni do współpracy z jednym z 12 producentów ''Pimenton de la Vera'', a otrzymasz pudełko inne niż na zdjęciu. Niemniej jednak, w każdym przypadku będzie to AOC lub DO (Denominacion de Origen). Dziękujemy za zrozumienie.
...Papryczka chili to mała, ostra, czerwona papryka o pikantnym, lekko gorzkim i bardzo aromatycznym smaku.
Zastosowania papryczki chili w kuchni:
Dobrze komponuje się również z bazylią, kozieradką, anyżem, goździkami, imbirem, czosnkiem, kolendrą, kminkiem, majerankiem, pietruszką, tymiankiem, cynamonem i cebulą.
Subtelnie aromatyzuje i podkreśla smak oliwy z oliwek, zup, sosów, dodatków warzywnych, mięs czerwonych, drobiu i ryb…
Korzyści z papryczki chili:
Bogata w witaminy C i A, kwas foliowy, potas oraz witaminę E.