Francja, Parleboscq
Od 1820 roku DOMAINE DE LABALLE produkuje wina i Bas Armagnac. DOMAINE DE LABALLE zajmuje 17 hektarów na terroirze zwanym Sables Fauves, które są preferowanymi glebami Bas-Armagnac. Używane szczepy winorośli to dla armagnac: ugni blanc i baco, dla win białych wytrawnych: colombard, ugni blanc, sauvignon blanc, sauvignon gris, gros manseng, chardonnay, dla win białych słodkich: petit manseng i gros manseng, dla różowego: cabernet franc, a dla czerwonego: merlot, cabernet sauvignon i tannat. Wina i Bas Armagnac produkowane przez DOMAINE DE LABALLE są regularnie nagradzane.
Francja, Saint-Ciers-Sur-Gironde
Château HAUT GRELOT znajduje się w apelacji Blaye Côtes de Bordeaux. Zamek dysponuje winnicą o powierzchni 62 hektarów, której wiek wynosi około 25 lat. 24 hektary przeznaczone są na produkcję win białych, a 38 hektarów na produkcję win czerwonych. Wśród czerwonych szczepów znajdują się Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec. Do produkcji win białych wykorzystuje się szczepy Sauvignon Blanc, Muscadelle i Sémillon. Château HAUT GRELOT angażuje się na rzecz ochrony środowiska oraz wprowadza system kontroli jakości zwany Śledzeniem.
Francja, Saint-Émilion
CHÂTEAU DE FERRAND jest Grand Cru Classé Saint Emilion. Winnica zajmuje 42 hektary, z czego 32 hektary obsadzone są Merlot (75%), Cabernet franc (15%) oraz Cabernet sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest z myślą o racjonalnej ochronie roślin oraz w celu poprawy jakości zbiorów. CHÂTEAU DE FERRAND angażuje się w zrównoważony rozwój.
Francja, Fronton
CHÂTEAU CRANSAC zajmuje powierzchnię około 150 hektarów, w tym 50 hektarów winnic. Nieruchomość znajduje się na dawnych tarasach Tarnu, a winnice są sadzone na glebach boulbènes, piaszczysto-gliniastych. 49 hektarów produkuje wino czerwone, a 1 hektar wino białe, a średni wiek winnicy wynosi 30 lat. W skład odmian winorośli wchodzą 53% Négrette, 16% Cabernet Franc, 14% Gamay, 11% Syrah oraz 6% innych odmian do produkcji wina czerwonego, a 100% Sauvignon do produkcji wina białego. CHÂTEAU CRANSAC potwierdza swoją pozycję jako Niezależny Winiarz.
Francja, Monnieres
...Producent win białych, wytrawnych i owocowych, idealnych do owoców morza. Firma znajduje się w 44 (Loire-Atlantique) w regionie Val de Loire. Producent win białych, czerwonych, różowych i musujących. Produkowane wina: Muscadet sur lie, Muscadet Sèvre & Maine, Monnières-Saint-Fiacre, Ambroisie, Chardonnay, Gros-Plant, Gamay Rosé, Czerwony cabernet franc. Niektóre z naszych win dojrzewają w...
Francja, Saint Pey d Armens
Od pokoleń CHÂTEAU SAINT LÔ, położony w apelacji Saint Emilion, produkuje i sprzedaje wina. Dysponuje 16 hektarami winnic. 85% jego winorośli to Merlot, a 15% to Cabernet Franc. W CHÂTEAU SAINT LÔ szacunek dla terroir jest kluczowy, nie używa się żadnych nawozów chemicznych, a winogrona zbierane są ręcznie. Łączą zarówno tradycyjne rzemiosło, jak i nowoczesne techniki. CHÂTEAU SAINT LÔ stara się z roku na rok produkować wyjątkowe Grand Cru.
Francja, VIANNE
Domaine de Salisquet to firma rodzinna, która rozciąga się na 9,73 ha winnic klasyfikowanych jako AOC Buzet: merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc. Domaine de Salisquet zdecydowało się na rolnictwo ekologiczne i jest wspierane w swoim działaniu przez ViniVitisBio. Domaine de Salisquet dysponuje zbiornikami ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury oraz około pięćdziesięcioma beczkami w...
Francja, Neac
Firma MONCETS specjalizuje się w produkcji win MONTAGNE SAINT EMILION oraz LALANDE DE POMEROL. MONCET SAS posiada zamek MONCETS oraz zamek LA BASTIDETTE. Winnica ma około 40 lat, a główne szczepy to Merlot w 70% i Cabernet Franc w 30%. Z troską o środowisko, uprawa prowadzona na winnicy jest uprawą racjonalną.
Francja, Ligueux
ZAMEK DE PARENCHERE znajduje się na skrzyżowaniu Gironde i Dordogne w południowo-zachodniej Francji. Winnica rozciąga się na 63 hektarach, z czego 59 hektarów jest przeznaczonych na produkcję win czerwonych, a 4 hektary na produkcję win białych. Skład winorośli na 59 hektarach czerwonych jest następujący: 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc i 1% Malbec. Jeśli chodzi o skład...
Francja, Avensan
...Château CITRAN znajduje się w Médoc, w pobliżu Bordeaux. Winnica Château rozciąga się na 100 hektarach na terenie żwirowo-piaszczystym na wapieniach z asteryjami / glinach wapiennych. Szczepy winorośli w Château to Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Wina Château CITRAN to wina z apelacji AOC Haut Médoc.
Francja, Saint-Seurin Sur l Isle
CHÂTEAU LA FAVIERE dysponuje winnicą o powierzchni 18,5 hektara, położoną na wzniesieniu o optymalnym nasłonecznieniu. Średni wiek winorośli to 1988 rok, znajdują się tam Merlot (60%), Cabernet Franc (30%) oraz Cabernet Sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest zgodnie z zasadami racjonalnej uprawy winorośli.
... starannej i zrównoważonej uprawy, są najlepszym wyrazem szlachetnych szczepów Merlot (80%), Cabernet Franc (17%) i Cabernet Sauvignon (3%), które są charakterystyczne dla tego historycznego regionu. Aby odpowiedzieć na silne oczekiwania społeczne dotyczące czystego winiarstwa, 19 sierpnia 2019 roku podjęto decyzję o przejściu na rolnictwo ekologiczne, co pozwoli lepiej uwydatnić nasz terroir i jego...
Francja, Montagne
CHÂTEAU BEAUSEJOUR znajduje się na prawym brzegu Dordogne, na szczycie wzgórza Montagne Saint Émilion, na glebie gliniasto-wapiennej. Winnica zamku rozciąga się na 12 hektarach winorośli, których średni wiek wynosi 55 lat. Obecne szczepy to Merlot w 70% i Cabernet Franc w 30%. CHÂTEAU BEAUSEJOUR sprzedaje swoje wina w kilku krajach europejskich.
Francja, St Sauveur
CHÂTEAU FONTESTEAU znajduje się 50 km na północny zachód od Bordeaux. Winnica składa się z 32 ha winorośli w średnim wieku 25 lat, rosnących na piaskowo-żwirowym podłożu na wapiennej płycie, obsadzonych szlachetnymi szczepami z Médoc: 60% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 10% Cabernet Franc i 1% Petit Verdot. Wina są sprzedawane w 80% na eksport pod różnymi markami, w tym Château Fontesteau (Crû bourgeois) i Messire de Fontesteau (Haut Médoc).
...Le Château Rioublanc to rodzinne winnice o powierzchni 47 ha, położone w apelacji Bordeaux. Winorośle są sadzone w wysokiej gęstości (5000 krzewów/ha) i prowadzone w systemie ekologicznym, bez herbicydów i produktów syntetycznych. Obecne szczepy czerwone to merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i malbec. W białych: sauvignon, sémillon i colombard. Château produkuje wina Bordeaux: czerwone...
Francja, Vic-Fezensac
Domaine de Pouybet jest certyfikowane jako AB (rolnictwo ekologiczne) od 2010 roku. 11 hektarów winnic jest uprawianych na zboczach gersois, w IGP Côtes de Gascogne, z widokiem na Pireneje, na glebie gliniasto-piaszczystej. Główne uprawiane odmiany winorośli to: Tannat, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon i Gamay.
Francja, Fleury Orléans
Ocet orleański to połączenie trzech elementów: temperatura, powietrze i czas. W Martin Pouret wchodzi w grę inny czynnik - jakość używanych win, czyli jak wino staje się dobrym octem. Używamy tylko win pochodzących z najlepszych szczepów francuskich winnic, takich jak te z Doliny Loary (Cabernet franc, ...), Południowego Zachodu (Bordeaux, ...) czy regionu Szampanii (Chardonnay, ...). Wina te są wybierane ze względu na bogactwo ich bukietu i finezję aromatów, a następnie poddawane powolnemu procesowi acetifikacji. Francuski producent octu....
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play