VIGNERONS REUNIS DE MONSEGUR to winiarnia spółdzielcza z Bordeaux. Całość winnic winiarzy z Winiarni Monségur rozciąga się na prawie 1300 hektarów winorośli czerwonej i 100 hektarów winorośli białej. Znajdują się tam następujące odmiany winorośli: Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon dla win czerwonych oraz Sauvignon, Sémillon i Muscadelle dla win białych. Winiarnia spółdzielcza...
Francja, Neac
CHATEAU VIEUX CHEVROL to rodzinny winnica o powierzchni 21 hektarów. Château posiada kontrolowane oznaczenie pochodzenia LALANDE DE POMEROL. Odmiany winogron to 80% Merlot, 10% Cabernet Franc i 10% Cabernet Sauvignon.
Francja, Blaignan
CHÂTEAU LA GORCE, położony w Médoc, dysponuje winnicą o powierzchni 45 hektarów. Winnica składa się z szlachetnych szczepów, w tym 45% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot i 5% Cabernet Franc. Właściciele produkują dwa wina: CHÂTEAU LA GORCE oraz CHÂTEAU CANTELOUP. Produkowane wina charakteryzują się wysoką jakością.
Francja, St Estephe
Château Saint-Estèphe produkuje i sprzedaje wina z regionu Médoc. Zamek uprawia kilka odmian winorośli, takich jak cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot oraz, co bardziej niedawno, malbec. Château La Haye jest klasyfikowane jako Cru Bourgeois Supérieur od 1932 roku. Wina z zamku charakteryzują się jakością i solidnością.
Francja, Belves De Castillon
W CLOS PUY ARNAUD Thierry Valette produkuje i sprzedaje wina z Bordeaux. Winnica składa się w 70% z Merlot, w 25% z Cabernet Franc i w 5% z Cabernet Sauvignon. CLOS PUY ARNAUD angażuje się na rzecz środowiska i produkuje wina ekologiczne. Dzięki temu zaangażowaniu winogrona są bardzo dobrej jakości. CLOS PUY ARNAUD produkuje 3 linie win: Grand Vin, które jest winem do długiego leżakowania, Cuvée Pervenche, które jest winem owocowym i średnio leżakowanym, oraz Cuvée Bistrot, które jest winem owocowym.
Francja, Pomport
Usytuowane w pobliżu Bergerac, winnice GRANGE NEUVE produkują różnorodne i typowe wina. Winnica rozciąga się na 70 hektarach, z czego 26 hektarów przeznaczone jest na produkcję win czerwonych, a 44 hektary na produkcję win białych. W skład białego wina wchodzi 80% Sémillon, 10% Muscadelle i 10% Sauvignon. W skład czerwonego wina wchodzi 60% Merlot, 20% Cabernet Franc i 20% Cabernet Sauvignon. W...
WINA GARZARO zarządzają 70 hektarami winnic położonych w Baron, w regionie Entre-Deux-Mers, oraz 10 hektarami rozlokowanymi w najbardziej prestiżowych apelacjach Libournais: Pomerol, Lalande-de-Pomerol i Saint-Emilion-Grand-Cru. Winnice w Baron, usytuowane na wzgórzach gliniasto-wapiennych, pozwalają szlachetnym odmianom, takim jak Merlot, Cabernet franc i Sauvignon, dać z siebie to, co najlepsze. W Pomerol i St Emilion, głębokie i żwirowe piaski dają eleganckie wina o wyrazistym charakterze.
Francja, Parleboscq
Od 1820 roku DOMAINE DE LABALLE produkuje wina i Bas Armagnac. DOMAINE DE LABALLE zajmuje 17 hektarów na terroirze zwanym Sables Fauves, które są preferowanymi glebami Bas-Armagnac. Używane szczepy winorośli to dla armagnac: ugni blanc i baco, dla win białych wytrawnych: colombard, ugni blanc, sauvignon blanc, sauvignon gris, gros manseng, chardonnay, dla win białych słodkich: petit manseng i gros manseng, dla różowego: cabernet franc, a dla czerwonego: merlot, cabernet sauvignon i tannat. Wina i Bas Armagnac produkowane przez DOMAINE DE LABALLE są regularnie nagradzane.
Francja, Saint-Ciers-Sur-Gironde
Château HAUT GRELOT znajduje się w apelacji Blaye Côtes de Bordeaux. Zamek dysponuje winnicą o powierzchni 62 hektarów, której wiek wynosi około 25 lat. 24 hektary przeznaczone są na produkcję win białych, a 38 hektarów na produkcję win czerwonych. Wśród czerwonych szczepów znajdują się Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec. Do produkcji win białych wykorzystuje się szczepy Sauvignon Blanc, Muscadelle i Sémillon. Château HAUT GRELOT angażuje się na rzecz ochrony środowiska oraz wprowadza system kontroli jakości zwany Śledzeniem.
Francja, Saint-Émilion
CHÂTEAU DE FERRAND jest Grand Cru Classé Saint Emilion. Winnica zajmuje 42 hektary, z czego 32 hektary obsadzone są Merlot (75%), Cabernet franc (15%) oraz Cabernet sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest z myślą o racjonalnej ochronie roślin oraz w celu poprawy jakości zbiorów. CHÂTEAU DE FERRAND angażuje się w zrównoważony rozwój.
Francja, Fronton
CHÂTEAU CRANSAC zajmuje powierzchnię około 150 hektarów, w tym 50 hektarów winnic. Nieruchomość znajduje się na dawnych tarasach Tarnu, a winnice są sadzone na glebach boulbènes, piaszczysto-gliniastych. 49 hektarów produkuje wino czerwone, a 1 hektar wino białe, a średni wiek winnicy wynosi 30 lat. W skład odmian winorośli wchodzą 53% Négrette, 16% Cabernet Franc, 14% Gamay, 11% Syrah oraz 6% innych odmian do produkcji wina czerwonego, a 100% Sauvignon do produkcji wina białego. CHÂTEAU CRANSAC potwierdza swoją pozycję jako Niezależny Winiarz.
Francja, Monnieres
...Producent win białych, wytrawnych i owocowych, idealnych do owoców morza. Firma znajduje się w 44 (Loire-Atlantique) w regionie Val de Loire. Producent win białych, czerwonych, różowych i musujących. Produkowane wina: Muscadet sur lie, Muscadet Sèvre & Maine, Monnières-Saint-Fiacre, Ambroisie, Chardonnay, Gros-Plant, Gamay Rosé, Czerwony cabernet franc. Niektóre z naszych win dojrzewają w...
Francja, Saint Pey d Armens
Od pokoleń CHÂTEAU SAINT LÔ, położony w apelacji Saint Emilion, produkuje i sprzedaje wina. Dysponuje 16 hektarami winnic. 85% jego winorośli to Merlot, a 15% to Cabernet Franc. W CHÂTEAU SAINT LÔ szacunek dla terroir jest kluczowy, nie używa się żadnych nawozów chemicznych, a winogrona zbierane są ręcznie. Łączą zarówno tradycyjne rzemiosło, jak i nowoczesne techniki. CHÂTEAU SAINT LÔ stara się z roku na rok produkować wyjątkowe Grand Cru.
Francja, VIANNE
Domaine de Salisquet to firma rodzinna, która rozciąga się na 9,73 ha winnic klasyfikowanych jako AOC Buzet: merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc. Domaine de Salisquet zdecydowało się na rolnictwo ekologiczne i jest wspierane w swoim działaniu przez ViniVitisBio. Domaine de Salisquet dysponuje zbiornikami ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury oraz około pięćdziesięcioma beczkami w...
Francja, Neac
Firma MONCETS specjalizuje się w produkcji win MONTAGNE SAINT EMILION oraz LALANDE DE POMEROL. MONCET SAS posiada zamek MONCETS oraz zamek LA BASTIDETTE. Winnica ma około 40 lat, a główne szczepy to Merlot w 70% i Cabernet Franc w 30%. Z troską o środowisko, uprawa prowadzona na winnicy jest uprawą racjonalną.
Francja, Ligueux
ZAMEK DE PARENCHERE znajduje się na skrzyżowaniu Gironde i Dordogne w południowo-zachodniej Francji. Winnica rozciąga się na 63 hektarach, z czego 59 hektarów jest przeznaczonych na produkcję win czerwonych, a 4 hektary na produkcję win białych. Skład winorośli na 59 hektarach czerwonych jest następujący: 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc i 1% Malbec. Jeśli chodzi o skład...
Francja, Avensan
...Château CITRAN znajduje się w Médoc, w pobliżu Bordeaux. Winnica Château rozciąga się na 100 hektarach na terenie żwirowo-piaszczystym na wapieniach z asteryjami / glinach wapiennych. Szczepy winorośli w Château to Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Wina Château CITRAN to wina z apelacji AOC Haut Médoc.
Francja, Saint-Seurin Sur l Isle
CHÂTEAU LA FAVIERE dysponuje winnicą o powierzchni 18,5 hektara, położoną na wzniesieniu o optymalnym nasłonecznieniu. Średni wiek winorośli to 1988 rok, znajdują się tam Merlot (60%), Cabernet Franc (30%) oraz Cabernet Sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest zgodnie z zasadami racjonalnej uprawy winorośli.
... starannej i zrównoważonej uprawy, są najlepszym wyrazem szlachetnych szczepów Merlot (80%), Cabernet Franc (17%) i Cabernet Sauvignon (3%), które są charakterystyczne dla tego historycznego regionu. Aby odpowiedzieć na silne oczekiwania społeczne dotyczące czystego winiarstwa, 19 sierpnia 2019 roku podjęto decyzję o przejściu na rolnictwo ekologiczne, co pozwoli lepiej uwydatnić nasz terroir i jego...
Francja, Montagne
CHÂTEAU BEAUSEJOUR znajduje się na prawym brzegu Dordogne, na szczycie wzgórza Montagne Saint Émilion, na glebie gliniasto-wapiennej. Winnica zamku rozciąga się na 12 hektarach winorośli, których średni wiek wynosi 55 lat. Obecne szczepy to Merlot w 70% i Cabernet Franc w 30%. CHÂTEAU BEAUSEJOUR sprzedaje swoje wina w kilku krajach europejskich.
Francja, St Sauveur
CHÂTEAU FONTESTEAU znajduje się 50 km na północny zachód od Bordeaux. Winnica składa się z 32 ha winorośli w średnim wieku 25 lat, rosnących na piaskowo-żwirowym podłożu na wapiennej płycie, obsadzonych szlachetnymi szczepami z Médoc: 60% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 10% Cabernet Franc i 1% Petit Verdot. Wina są sprzedawane w 80% na eksport pod różnymi markami, w tym Château Fontesteau (Crû bourgeois) i Messire de Fontesteau (Haut Médoc).
...Le Château Rioublanc to rodzinne winnice o powierzchni 47 ha, położone w apelacji Bordeaux. Winorośle są sadzone w wysokiej gęstości (5000 krzewów/ha) i prowadzone w systemie ekologicznym, bez herbicydów i produktów syntetycznych. Obecne szczepy czerwone to merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i malbec. W białych: sauvignon, sémillon i colombard. Château produkuje wina Bordeaux: czerwone...
Francja, Saulnot
... wizualnej oraz wszelkich materiałów komunikacyjnych, ulotek, broszur, oklejenia pojazdów, identyfikacji wizualnej. Niezawodne rozwiązanie w zakresie druku dla firm w bardzo konkurencyjnych cenach, zarówno w zakresie papieru, jak i druku wielkoformatowego. Od realizacji po zakup domeny dla strony internetowej Twojej firmy. Obecnie oferujemy nasze usługi rozwoju biznesu w regionie Franc-Comtois oraz...
Francja, St Nazaire
Francja, Charb. Les Bains
Francja, Vic-Fezensac
Domaine de Pouybet jest certyfikowane jako AB (rolnictwo ekologiczne) od 2010 roku. 11 hektarów winnic jest uprawianych na zboczach gersois, w IGP Côtes de Gascogne, z widokiem na Pireneje, na glebie gliniasto-piaszczystej. Główne uprawiane odmiany winorośli to: Tannat, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon i Gamay.
Francja, Fleury Orléans
Ocet orleański to połączenie trzech elementów: temperatura, powietrze i czas. W Martin Pouret wchodzi w grę inny czynnik - jakość używanych win, czyli jak wino staje się dobrym octem. Używamy tylko win pochodzących z najlepszych szczepów francuskich winnic, takich jak te z Doliny Loary (Cabernet franc, ...), Południowego Zachodu (Bordeaux, ...) czy regionu Szampanii (Chardonnay, ...). Wina te są wybierane ze względu na bogactwo ich bukietu i finezję aromatów, a następnie poddawane powolnemu procesowi acetifikacji. Francuski producent octu....
Francja, La Demie
Francja, Saint-Franc
Francja, Saint Franc
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play