Francja, La Chapelle Heulin
... wspaniałą mineralność. Historia naszego winnicy sięga daleko w przeszłość, świadcząc o przywiązaniu rodziny BOSSARD do tej winiarskiej ziemi. Od XVI wieku, z pokolenia na pokolenie, winorośl była uprawiana z pasją i umiejętnościami w naszej gminie. To w 1971 roku Michelle i Gilbert BOSSARD założyli Domaine Basse-Ville, wprowadzając swoją wizję i miłość do wina. Dziś ich syn, Jean-Louis BOSSARD, kieruje...
Francja, Cognac
... do dziś posiada i zarządza marką Arbellot. W dobrze dobranym zespole z dwoma partnerami, Ericiem Aiguillonem i Antoine'em Quéronem, trzej pasjonaci postanowili wzniecić ogień na nowo i stworzyć nową Maison de Cognac, opierając się na rodzinnym rzemiośle przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Ich komplementarność, pasja do produktu i zamiłowanie do doskonałości tworzą idealną receptę na rozwój tego...
... w agrolesie, w sposób półdziki. Liście maté zbierane są w pełni dojrzałe co 2 lata, aby skoncentrować naturalne cukry. Smak maté jest mniej gorzki. Pakujemy mate luzem do tradycyjnego spożycia oraz w biodegradowalne torebki, aby móc zabrać i zaparzyć napój maté wszędzie ze sobą. Calebasy mate i bombille są ręcznie wykonane. To unikalne przedmioty, które powstały dzięki rzemiosłu przekazywanemu z pokolenia na pokolenie. Niektóre calebasy są grawerowane i ozdobione złotym brązem. Rozpocznij przygodę z maté w najlepszy sposób dzięki naszej dbałości o jakość!
Francja, Moringhem
...Spirupep's Spiruline to rodzinne gospodarstwo, które już widziało ponad 65 wiosen, obecnie prowadzone przez dwóch młodych rolników pełnych energii! Rachel i Samuel tworzą duet "Super-Farmers" i dumnie reprezentują 3. pokolenie tej przygody rolniczej. Ich gospodarstwo spiruliny organicznej opiera się na solidnym modelu ekologicznym i działa w 100 % dzięki biopaliwom, zapewniając w ten sposób...
Francja, Paris
ETIENNE SERVICES Firma rodzinna Etienne Services opiera się na umiejętnościach przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Ponieważ nic nie jest dla nas ważniejsze niż Państwa pełne zadowolenie, świadczymy usługi o wysokiej jakości, zatwierdzone przez ubezpieczenia. U naszego rzemieślnika ślusarza w Paryżu 15 znajdą Państwo gwarancję uczciwych cen, bez dodatkowych kosztów. Poproś naszego...
Francja, Pernes-Les-Fontaines
Z siedzibą w Pernes-les-Fontaines w departamencie Vaucluse, Artemat jest francuskim producentem obrzeży basenowych i płytek z kamienia rekonstruowanego. Artemat to firma rodzinna, która posiada rzemiosło przekazywane z pokolenia na pokolenie. Od trzydziestu lat Artemat rozwija się w zakresie produkcji płytek zewnętrznych i obrzeży basenowych. Produkty Artemat są w 100% francuskie. Kamienie...
... rodzina Jean-Baptiste ADAM nieustannie pracuje w winnicach i piwnicach. Nieliczne są rodziny winiarzy, które mogą się poszczycić czterema wiekami pasji do win. Winiarz z pokolenia na pokolenie od 14 pokoleń, Dom Jean-Baptiste ADAM pielęgnuje sztukę handlu i sprzedaży w Ammerschwihr.
Francja, La Teste-De-Buch
„Esprit Apéritifs Basilic” to napój aromatyzowany na bazie wina i świeżego bazylii, przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie przez rodzinę Oliviera PARET, specjalistę w dziedzinie winiarstwa i twórcę aperitifów. Ta tradycja ma swoje korzenie w sercu wulkanów Owernii. Jako dziecko obserwował swoją babcię, która przygotowywała ten napój o unikalnych właściwościach, który pozwalał przetrwać...
Francja, Gaillon
... ancestralnym miejscem produkcji "Savon d'Alep". Zobowiązaliśmy się do zachowania tej tradycji, stosując te same techniki przekazywane z pokolenia na pokolenie. Każde mydło jest starannie wytwarzane, z poszanowaniem tradycyjnych metod, aby zaoferować Państwu autentyczny, czysty i korzystny produkt. Wybierając "Al Bara Savon d'Alep", decydują się Państwo na rzemieślniczą doskonałość i zachowanie...
Francja, Krautergersheim
Maître choucroutier z pokolenia na pokolenie od 1938 roku, zakłady Rieffel starają się poświęcać swoje energie na rzecz jakości produktu, i to od 4 pokoleń. Dzięki rozwojowi przepisów wysokiej jakości oraz rzemieślniczemu savoir-faire, Choucrouterie Rieffel współpracuje od wielu lat z wielkimi instytucjami, takimi jak Maison Kammerzell w Strasburgu czy Brasserie Georges w Lyonie. Ten savoir...
Francja, Clermont L'hérault
Rodzina pszczelarzy z pokolenia na pokolenie, założyliśmy Apimab Laboratoires w 1979 roku, opierając się na opanowaniu specjalistycznego i unikalnego rzemiosła: oczyszczania i ekstrakcji propolisu. Ekstrakty (płynne i proszkowe) z propolisu, których jakość została uznana przez liczne laboratoria, stały się aktywnym składnikiem naszych specjalności terapeutycznych i kosmetycznych. Od 2007 roku...
Francja, Flines-Lès-Mortagne
...W 1836 roku została założona browarnia w Flines-lez-Mortagne (59158 - Francja). Szybko przyjęła nazwę browar Namur-Blauwart i stała się znana w regionie dzięki "Brunador" oraz "piwu bock". Przekazywana z pokolenia na pokolenie, przygoda niestety zakończyła się w latach 50., nie wytrzymując napływu dużych grup przemysłowych. Po kilku dekadach przerwy, wnuk ostatniego czynnego piwowara postanawia...
Francja, Riec Sur Belon
Z pokolenia na pokolenie, od 1879 roku, rodzina Thaëron przekazuje sobie pasję do zawodu hodowcy ostryg. Na przestrzeni lat rodzina rozszerzyła swoje umiejętności i uzupełniła działalność, obecnie sprzedając ostrygi, małże, skorupiaki (surowe i gotowane) oraz całą gamę produktów w atmosferze modyfikowanej. Dziś, gdy to już piąte pokolenie stoi na czołowej pozycji, firma stała się uznawanym...
Francja, Boissy-Saint-Léger
Mydło alepskie, przodek mydła marsylskiego. Pochodzące z antycznej Syrii, nasze rzemiosło zostało przekazane z pokolenia na pokolenie. Wciąż produkujemy w Aleppo w grudniu każdego roku w piwnicy naszego warsztatu, który został dotknięty wydarzeniami w Syrii. W EL-HIXIR, kontynuując tradycję mydeł alepskich, oddajemy hołd temu dziedzictwu, oferując jednocześnie produkty o bardzo wysokiej jakości...
Francja, Claye-Souilly
Witamy w Noël Boglioni, rodzinnej firmie przekazywanej z pokolenia na pokolenie, specjalizującej się w renowacji i odnawianiu mieszkań. Z siedzibą w departamencie Seine-et-Marne, szczególnie w regionie paryskim, zobowiązujemy się do oferowania starannej i wysokiej jakości pracy. Nasze usługi obejmują obszar 20 kilometrów wokół naszego domu, ale nie wahaj się z nami skontaktować, aby omówić swój...
Francja, Rouvres Les Vignes
...Szampan Claude PERRARD powstał z pasji przekazywanej z pokolenia na pokolenie od 1911 roku. Wcześniej przez wiele pokoleń winiarze produkowali "wino spokojne". Od tego czasu Frédéric i Jean-Pierre PERRARD kontynuują tę tradycję. Szampan Claude PERRARD pozostaje świadkiem niezwykłego terroir z winami o charakterze, pięknej okrągłości i złożonych aromatach. Głównie łączymy Pinot Noir, ale...
Francja, Bourg-Charente
... regionu, w którym produkuje się koniak. Dzięki przekazywaniu rodzinnej wiedzy, Alexis kształci swoje zmysły węchu i smaku z pokolenia na pokolenie z tym trunkiem. Pasjonuje się botaniką, a także lubi urozmaicać przyjemności, ożywiając w 2012 roku rodzinną markę kosmetyków: Féret Parfumeur. W stylu zawsze retro-chic i 100% MADE IN FRANCE, Féret Parfumeur oferuje produkty w większości formułowane na...
Francja, Montayral
...Firma ROUCADIL specjalizuje się i jest uznawana w dziedzinie konserwacji i dystrybucji śliwek, słodyczy czekoladowych, z armagnakiem, kremu ze śliwek, owoców suszonych, suszonych moreli oraz orzechów z Périgord. Dom Roucadil, producent i przetwórca w sercu regionu śliwek d'Agent. Z siedzibą w samym sercu regionu śliwek, Dom Roucadil od ponad 120 lat pielęgnuje rzemiosło przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Francja, Paris
... Briare, Aurum...), co zapewnia firmie jej trwałość, zdolność inwestycyjną i pozwala stawiać czoła strategicznym wyzwaniom przyszłości, tak jak w przeszłości. Pięć pokoleń przedsiębiorców stanowi dziś fundament Etablissements Carré. Ludzie marketingu na długo przed swoją epoką, potrafili przewidzieć i antycypować zmiany na rynkach, a przede wszystkim umieli się do nich dostosować. W zawodzie, który znali lepiej niż ktokolwiek inny, z pokolenia na pokolenie, wprowadzali w swojej firmie radykalne zmiany, niezbędne do ewolucji, którą przewidywali.
Biscuiterie Agenaise specjalizuje się w produkcji chleba przaśnego i suchych ciastek na święta żydowskie (Pesach). Od ponad 60 lat Biscuiterie Agenaise (znajdująca się w Lot i Garonne - 47) kultywuje metody produkcji z pokolenia na pokolenie, aby zapewnić produkcję zgodną z tradycjami żydowskimi. Dystrybuujemy nasze produkty na całym świecie (Włochy, Dom Tom, Izrael, Maroko, ...) Nie wahaj się z nami skontaktować, jeśli chcesz dystrybuować nasze produkty lub jeśli potrzebujesz więcej informacji.
Francja, Dardilly
Blanc Textiles to rodzinna firma z siedzibą w Lyonie, której rzemiosło przekazywane jest z pokolenia na pokolenie od 1963 roku. Jesteśmy importerem i eksporterem tekstyliów domowych, współpracując z naszymi producentami, aby jak najlepiej zaspokoić potrzeby naszych klientów i zaoferować im najlepsze ceny na rynku. Oferujemy pościel, ręczniki, artykuły dekoracyjne (dywany, zasłony, pledy, narzuty...
Francja, Celles-Sur-Durolle
TB Groupe, francuska haute coutellerie Producent noży w Thiers od 1648 roku, TB Groupe kształtowany jest przez tradycję jakościowego rzemiosła nożowniczego oraz umiejętności przekazywane z pokolenia na pokolenie. Dziś TB opanowuje każdy z procesów łańcucha produkcji: od projektowania po realizację gotowego produktu. Każdy z naszych noży nosi ślad naszej pasji oraz zamiłowania do innowacji...
Rodzinna firma od 1901 roku, przedsiębiorstwo Fournier Fils produkuje tradycyjne wędzone ryby według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie: wędzony śledź (filety słodkie, filety tradycyjne, kippers, bouffis, saurs, filety marynowane w oleju i z ziołami), wędzony dorsz, wędzone filety łososia, małe plastry i skrawki wędzonego łososia, wędzone filety makreli z pieprzem, wędzone filety...
Francja, Salon De Provence
Od ponad 100 lat i trzech pokoleń rodzinnych, staramy się utrzymać rzemiosło, które jest bardziej zagrożone niż kiedykolwiek: produkować prawdziwe mydło marsylskie, przestrzegając technik saponifikacji w kotle. Naszym sekretem jest umiejętność przekazywana z pokolenia na pokolenie, z ojca na syna, a następnie z ojca na córkę. Nasze mydło jest wytwarzane wyłącznie z olejów roślinnych, oliwkowego, kopry i palmowego. Nie zawiera ani barwników, ani syntetycznych dodatków. To wyjątkowa czystość nadaje mu właściwości korzystne dla skóry i czyni je jednym z najlepszych przyjaciół środowiska.
Francja, Mansle
Carrosserie Harmand et Fils to firma rodzinna z ponad 100-letnią tradycją. W rzeczywistości Gaëtan Harmand rozpoczął działalność w dziedzinie wozownictwa w 1890 roku. Z biegiem lat, z pokolenia na pokolenie, firma rozwijała się, dostosowując się do ewolucji środków transportu, motoryzacji, karoserii, technik produkcji oraz nowych norm europejskich. Nieustannie potrafiła dostosować się do potrzeb swoich klientów, stopniowo opanowując nowe materiały i techniki, w szczególności w odniesieniu do pojazdów transportujących zwierzęta.
Francja, Lyon
... przypadku wycieku, awarii, nasz hydraulik interweniuje w nagłych przypadkach 24h/24, 7 dni w tygodniu. Jako profesjonaliści w budownictwie przekazujemy naszą wiedzę z pokolenia na pokolenie. Zazwyczaj pracujemy w Lyonie, ale również podróżujemy po całym regionie Rodan-Alpy, świadcząc usługi zarówno dla osób prywatnych, jak i dla profesjonalistów czy zarządców. Nie ma małych projektów renowacyjnych: każdy z Twoich projektów jest naszą wizytówką. Każdy z Twoich projektów realizowany jest z dbałością o jakość i satysfakcję klienta. TWÓJ BEZPŁATNY KOSZTORYS BEZ ZOBOWIĄZAŃ...
Francja, Quelmes
MIDITEX CONFECTION to przede wszystkim historia rodzinna. Francuska firma odzieżowa założona w 1983 roku, specjalizująca się w odzieży damskiej i dziecięcej. Umiejętności przekazywane z pokolenia na pokolenie, które chcemy zachować i utrzymać. Sztuka szycia, społeczność zaangażowana w naszym warsztacie, pracujemy z tkaninami typu splot, jerseyami i dresówkami. Realizujemy tworzenie wykrojów...
Francja, Bormes Les Mimosas
Kim jesteśmy? Rodzina Boulet zajmuje się pszczelarstwem od ponad 30 lat. Jako profesjonalni pszczelarze, przekazujemy naszą wiedzę z pokolenia na pokolenie. Nasze gospodarstwo rodzinne rozciąga się obecnie od Var do Berry, przez Massif Central, co pozwala nam na produkcję różnych rodzajów miodu w zależności od sezonu i kwitnienia. W Prowansji Rémi Boulet ma swoją siedzibę w Bormes les Mimosas...
Francja, Gemenos
...Jean Charles Bagnis, obecny dyrektor, przejmuje stery po Danielle i Georgesie Giraudon i kontynuuje tę sagę. Reprezentuje tym samym 4. pokolenie tej ikonicznej rodziny marsylskiej, które kieruje firmą. W tym czasie handel się zmienił. Globalizacja miała swoje konsekwencje i aby przetrwać, trzeba się dostosować. Zmuszony do uwolnienia nadmorskiego frontu Marsylii, Giraudon przenosi się do Vitrolles...
Francja, Yvetot
Jesteśmy cukiernikami z pokolenia na pokolenie od 1919 roku. Wkrótce minie 100 lat, a nasza rodzinna historia jest już długa. Specjalizujemy się w ciastach owocowych, brownie i innych specjałach. Mamy specjalną, świąteczną ofertę z ciastami, brownie i logami. Nasze przepisy są nieustannie udoskonalane, aby sprostać Twoim oczekiwaniom. Miłość do smaku i tradycji jest zakorzeniona w naszych metodach. Szczególnie dbamy o pochodzenie naszych składników: pszenica francuska, wiśnie z Prowansji, sól z Guérande...

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play