Francja, Cadaujac
MICHAEL PAETZOLD to firma specjalizująca się w fizycznym przetwarzaniu win. MICHAEL PAETZOLD regularnie opracowuje i oferuje nowe produkty, które odpowiadają na zmieniające się potrzeby klientów. MICHAEL PAETZOLD działa na kilku etapach: usługi enotechniczne, wyposażenie winiarskie, pomiary i dostosowanie do norm, butelkowanie oraz rozwiązania ekologiczne.
Francja, Paris
... posiadają certyfikaty ekologiczne i pracują nad genetyką konopi od 10 lat w rodzinnej firmie. Metody uprawy są hydroponiczne i tradycyjne (w ziemi). Proces po zbiorze odbywa się z największym poszanowaniem rośliny, kilogramy są przechowywane w odpowiedniej temperaturze, a cały proces manicure, sortowania i pakowania odbywa się ręcznie.
Francja, Iracoubo
Ekologiczne gospodarstwo Bonne Semence w Gujanie Francuskiej zostało założone w 2013 roku. Posiada powierzchnię 5 ha w lesie amazońskim, z obszarem do uprawy warzyw oraz innym przeznaczonym na sadownictwo. (produkty ekologiczne) To miejsce jest szczególnie regenerujące, z wciąż zachowaną fauną i florą. Ekologiczne gospodarstwo Bonne Semence znajduje się w Gujanie w Iracoubo, pomiędzy Sinnamary a...
... starannej i zrównoważonej uprawy, są najlepszym wyrazem szlachetnych szczepów Merlot (80%), Cabernet Franc (17%) i Cabernet Sauvignon (3%), które są charakterystyczne dla tego historycznego regionu. Aby odpowiedzieć na silne oczekiwania społeczne dotyczące czystego winiarstwa, 19 sierpnia 2019 roku podjęto decyzję o przejściu na rolnictwo ekologiczne, co pozwoli lepiej uwydatnić nasz terroir i jego...
Francja, Vacqueyras
Winnica Clos de Caveau o powierzchni 20 hektarów, prowadząca uprawy ekologiczne od 1989 roku, produkuje dwa wina pod dwoma apelacjami: Côtes du Rhône i Vacqueyras. Clos de Caveau jest uznawana zarówno w kraju, jak i za granicą, eksportując swoje wina do takich krajów jak Szwajcaria, Niemcy, USA, Anglia, Belgia, Holandia, Dania, Szwecja, Kanada, Chiny, Singapur, Tajwan i Japonia,… ale pozostaje...
Francja, Bourgueil
... powierzchni 17 hektarów, w 2006 roku podjęliśmy decyzję o zachowaniu tylko 3 hektarów i powrocie do tradycyjnych metod: uprawy gleby przy pomocy naszych własnych koni. Kochając Bourgueil i przede wszystkim pasjonując się winoroślą, naturalnie przeszliśmy na rolnictwo ekologiczne, aby chronić środowisko i nasz terroir. Dlaczego pracować w winnicy z końmi? Ten szalony projekt przywrócenia tej tradycyjnej...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play