Francja, Saumur
...likiery z kasztanów, likiery kummel. GUIGNOLET z ANJOU, zupy saumuroise, kremy z brzoskwiń winnych, kremy z owoców czerwonych, kremy z grejpfrutów, triple sec ORIGINAL COMBIER, ROYAL COMBIER. Producent syropów z owoców czerwonych, syropów orzechowych, przypraw i ziół, syropów cytrusowych, syropów egzotycznych, syropów orzeźwiających. Producent organicznej wódki, syropów bio. Pasta do smarowania z karmelem, konfitura z szalotek, dżemy pomarańczowe. Wizyta w destylarni od kwietnia do października. Uwaga, nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia.
Francja, Le Havre
SLAUR SARDET jest obecnie jednym z głównych francuskich producentów napojów alkoholowych i syropów. Idealnie usytuowana w Hawrze, zaledwie kilka kilometrów od największego francuskiego portu kontenerowego, SLAUR SARDET jest zdecydowanie nastawiona na eksport i cieszy się międzynarodową renomą. Uwaga: nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia.
Francja, Roquefort
DARROZE BAS ARMAGNACS to dom handlowy z siedzibą w Roquefort, specjalizujący się w Bas-Armagnacach. Dziś w piwnicach w Roquefort znajdują się Bas-Armagnac z około czterdziestu winnic. W DARROZE BAS ARMAGNACS nie dokonuje się żadnych blendów z różnych winnic ani roczników. Całkowicie szanują terroir każdej winnicy i dbają o jego jak najlepsze wyrażenie.
... sprzedały go majorowi Dubiedowi z Couvet, co umożliwiło mu, wraz z jego zięciem Henri-Louisem Pernod, założenie pierwszej destylarni absyntu w Pontarlier w 1805 roku. Tylko 16 litrów absyntu opuszczało codziennie dwa alembiki tej małej destylarni. Dubied później rozstał się z Pernod (który z kolei uruchomił swoją własną fabrykę znaną jako Pernod Fils) i kontynuował pod nazwą „Dubied Père et Fils”. Wspaniałe, ponadstuletnie alembiki miedziane używane przez dom Pernot do destylacji absyntu pochodzą z słynnej fabryki Egrot.
... 40 lat. To cuvée 100% Malbec, fermentacje trwają od 3 do 4 tygodni z gorącym zakończeniem, a dojrzewanie odbywa się wyłącznie w nowych beczkach dębowych przez minimum 18 miesięcy. Na koniec, CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje również wino z najmłodszych winorośli, CHEMIN DE COMPOSTELLE. Używane szczepy to Malbec i Merlot. Są to bardzo aromatyczne wina, które występują w wersji czerwonej i różowej. Dzięki determinacji właścicieli, te wina są regularnie nagradzane, a gospodarstwo rozwija się, w 2015 roku przejmując winnicę o powierzchni 12 hektarów CHÂTEAU GRAND CHÊNE.
La Cave de Gan-Jurançon, położona u stóp Pirenejów i skupiająca 300 winiarzy, odgrywa kluczową rolę w ramach AOP Jurançon i AOP Béarn. Ta spółdzielnia gospodaruje na 900 ha winnic, z czego 45 ha z własnym zespołem. Gwarantując tradycyjne winiarstwo, La Cave de Gan Jurançon dba o to, aby tworzyć najlepsze wina, jednocześnie szanując te tereny, które są zarówno jej dziedzictwem, jak i przyszłością. Sklep z bezpośrednią sprzedażą, darmowe wizyty i degustacje, oznaczenie turystyka i niepełnosprawność.
Francja, Pont D Ain
DS2Vin to winiarnia specjalizująca się w wysokiej jakości napojach alkoholowych, piwach i trunkach, z siedzibą w Pont d’Ain we Francji. Nathalie SCATTARELLI, ekspertka w dziedzinie win, oferuje swoje doświadczenie w wyborze najlepszych terroirów z Francji i Włoch na każdą okazję, taką jak wesela, wydarzenia zawodowe, czy gastronomia oraz hotele, winiarnie, import czy inne profesje. Nie wahaj się z nami skontaktować i odwiedzić nasz katalog!
Francja, Le Bignon Mirabeau
...połączone z mocą destylatu ryżowego, są w Francji nowością, co sprawia, że UMEYOSHI to wyjątkowy likier; zaproszenie do podróży i dzielenia się. YOSHI DISTRIBUTION SAS opracowało recepturę UMEYOSHI we współpracy z Plumone Co. Ltd., destylarnią z Wakayama, specjalizującą się w produktach na bazie umé, założoną ponad pół wieku temu. UMEYOSHI to produkt średniej klasy o dużym potencjale wśród...
Francja, Thonon-Les-Bains
...-savojskiego, rozwijając produkty z trzech uzupełniających się działalności: winiarza, likiernika i pszczelarza: Maison Brandini powstała. Zakochana w naturze, w trakcie zmiany kariery, Leslie współpracuje z Loïcem na co dzień od 2020 roku. Uczestniczy we wszystkich etapach procesu produkcji, od uprawy roślin po ich przetwarzanie. Leslie jest również odpowiednią osobą, jeśli chcesz kupić produkty Maison Brandini. Aby uzyskać więcej informacji, nie wahaj się z nami skontaktować!
Francja, Paris
Specjalizujemy się w sprzedaży win najwyższej jakości pochodzących z kilku prestiżowych regionów winiarskich. Nasza selekcja obejmuje renomowane apelacje takie jak Saint-Émilion, Graves, Médoc, a także inne skarby takie jak Morgon, Touraine i Mâcon. Znajdą Państwo szeroki wybór win czerwonych, białych i różowych, które zaspokoją wszystkie gusta i okazje.
Francja, la Trinité
... wódka, napoje spirytusowe, ciastka, czekolady, wody świata, kawa i ekspresy do kawy, wędliny, prawdziwy wysokiej jakości szynka parmeńska. Jesteśmy do Państwa dyspozycji w zakresie wszelkich porad oraz ewentualnych spotkań w dogodnym dla Państwa terminie. Dostawa: wille, jachty, prywatne odrzutowce, luksusowe rejsy.
Francja, Camaret Sur Aigues
... naszej działalności. - Etyka i lokalność: Na każdym etapie naszej działalności staramy się tworzyć synergię społeczną i ekonomiczną z lokalnymi partnerami. - Jakość: Technika warzenia piwa w stylu belgijskim zwana "multi-paliers" oraz niezawodne procesy produkcji pozwalają zapewnić stabilne i wysokiej jakości piwa. PROJEKT - Z chmielu, który uprawiamy: Od ziemi do szkła. Aby mieć pełną kontrolę...
Francja, Fougerolles
Destylarnia Paul Devoille wyróżnia się jakością swoich produktów. Skumulowana zdolność czterech firm (Jean-Paul Gisselbrecht, Destylarnia Lecomte-Blaise, René de Miscault oraz Destylarnia Paul Devoille) pozwala na szersze podejście do sprzedaży, zarówno przez handlarzy pod własną marką, jak i pod markami dystrybutorów, a także z markami własnymi tych sieci. Destylarnia Paul Devoille, dzięki swoim możliwościom i elastyczności, może zająć miejsce na wielu rynkach we Francji i za granicą, a nawet na bardzo trudnych rynkach, takich jak USA, Japonia i Azja.
Francja, Bordeaux
Od 4 pokoleń firma VALDRONNE specjalizuje się w świecie brandy. VALDRONNE łączy destylaty, rozwija opakowania butelek, opracowuje produkty i je sprzedaje. W ten sposób firma projektuje Twoją markę alkoholi, opracowuje napoje spirytusowe i likiery dla firm z całego świata.
Francja, Poitiers
Caviste en ligne depuis 2018, Spirits Station propose une large gamme de spiritueux à destination des particuliers et professionnels. Découvrez plus de 500 références avec notamment whisky, vodka, rhum, gin, tequila, absinthe, cognac, armagnac ainsi qu'une belle gamme de liqueurs. Notre concept est d'allier des valeurs sûres reconnues pour leur qualité avec des produits plus originaux mais qui mé...
... napojów spirytusowych na każdym etapie ich procesu zakupu, produkcji i kontroli jakości ich produktów. Dbamy również o zaspokojenie potrzeb 800 winiarzy (w tym 200 w stałym nadzorze) z regionu Cognac, którzy korzystają z naszych usług i/lub porad na miejscu podczas etapów produkcji win, pineaux, alkoholi i koniaków.
Francja, Souillac
...kirsz. Oferujemy również aperitify na bazie wina, owoców, orzechów, ratafia, likiery orzechowe, kasztanowe, malinowe, karmelowe, czekoladowe z wanilią, miętowe oraz kremy owocowe. Oferujemy również owoce w alkoholu, babki, canelé, słodkości czekoladowe oraz przyprawy z południowego zachodu, musztardę i ocet truflowy. Jesteśmy obecni w sklepach winiarskich, delikatesach takich jak Hédiard i Fauchon, a także na stołach wielu restauracji z gwiazdkami Michelin we Francji i za granicą.
Francja, Suzette
Domaine znajduje się na wysokości 400 m n.p.m., na zboczach. Jest wystawiony na pełne słońce na półokrągłym stoku i chroniony od Mistrala na północy przez Mont St Amand. Gleba jest typu oksfordzkiego, składająca się z czarnej margli, gliny i wapienia, bardzo kamienista. Nasze plony są naturalnie niskie. Winnica ma średnio 30 lat. Powierzchnia wynosi 8 hektarów.
Francja, Châteauneuf-du-pape
Rodzina Quiot, winiarze od 1748 roku, oferuje szeroki wybór win z Doliny Rodanu i Prowansji. Geneviève, Florence,...
Francja, LUCEY
...André i Roland, winiarze z Lucey w Côtes de Toul, zapraszają na witrynę swojej winnicy. Od ponad 30 lat pielęgnują tradycję Wina Szarego w sercu Lotaryngii. Efekt mistrzowskiego połączenia technik tradycyjnych i nowoczesnych, owocowości i świeżości, ten "Blanc de Noirs" zasługuje na miejsce na najpiękniejszych stołach. Piwnica składa się z win szarych, białych i czarnych, win musujących i aperitifów, a także destylatów.
...Firma LUCIEN BERNARD & CIE jest destylatorem, hodowcą i handlowcem czystego brandy winnego w Bordeaux. Firma dostarcza największym producentom alkoholi we Francji i za granicą.
CHERRY-ROCHER produkuje, selekcjonuje i przetwarza rośliny oraz owoce, aby z jednej strony tworzyć likiery, aperitify, owoce w alkoholu oraz syropy; a z drugiej strony szeroką gamę ekstraktów naturalnych (naparów i alkoholatów) dla przemysłu spożywczego.
... to: Petit Fruité, Red Devil, Vent d'Anges, Christian, Genêts, Tranquille, Funny Rosé - to wina o charakterze. Nasza gama win charakteryzuje się doskonałym stosunkiem jakości do ceny. Przyjemność z wakacji i wina o charakterze do dzielenia się z przyjaciółmi. La Tour des Genêts wita Cię z ciepłem i radością. Piwnica, położona w samym sercu winnicy, oferuje codzienne i spersonalizowane degustacje. Zadzwoń pod numer 06 81 06 37 00.
Francja, Puligny Montrachet
DOMAINE JOMAIN to 8-hektarowa winnica w PULIGNY-MONTRACHET, z czego 2,60 hektara produkuje głównie wielkie białe wina o światowej renomie, pochodzące z winogron szczepu chardonnay w apelacjach wiejskich, 1er cru i grand cru. Siłą DOMAINE JOMAIN jest również jego szczep: Pinot noir (mała grona z czarnymi ziarnami i białym sokiem, szlachetny szczep wielkich czerwonych win). Tradycyjne dojrzewanie i butelkowanie odbywa się z dbałością o szczegóły, bez nadmiernej manipulacji winami, pod ścisłą kontrolą akredytowanego laboratorium enologicznego. Butelkowanie zazwyczaj ma miejsce na początku września.
Francja, St Jean-St Nicolas
Firma Gayral specjalizuje się w destylacji roślin oraz w produkcji likieru z génépi. Jest również producentem soku z rokitnika, soku brzozowego, kosmetyków na bazie soku brzozowego, takich jak balsamy, szampony, kremy do ciała i mydła, a także soków owocowych (dzikich jabłek, gruszek). Produkcja jej wyrobów odbywa się w sposób tradycyjny, co pozwoliło firmie kontrolować jakość swoich produktów i zdobyć uznanie we Francji.
Francja, Bougue
Domaine de CHARRON to rodzinna posiadłość, która początkowo była poświęcona produkcji win. W 1985 roku wznowiono produkcję Armagnac. Dzięki wyjątkowemu terroir, niesamowitym destylatorom, użyciu nowych beczek oraz starannie wybranemu chai, całe Armagnac produkowane w domaine de CHARRON charakteryzuje się bardzo wysoką jakością. Domaine de CHARRON produkuje autentyczny i naturalny Armagnac, bez dodatku cukru ani barwników.
Francja, Perquié
...Od 1724 roku rodzina de MURET, spadkobiercy CAUMALE de GAUBE, rozwija swoje winnice. Białe wina z posiadłości są destylowane w alembikach i dojrzewają w dębowych beczkach. Ta rodzinna posiadłość specjalizuje się w produkcji Bas Armagnac. Ten prestiżowy armagnac nazywany jest przez znawców "Grand Bas-Armagnac". Produkowane armagnaki docenia się po co najmniej 10 latach leżakowania, to właśnie po 10 latach mogą w końcu opuścić piwnice.
Francja, Villeneuve De Marsan
...Założona w 1946 roku, grupa ARMADIS zrzesza winiarzy z Gaskonii. ARMADIS specjalizuje się w produkcji win z regionu Gaskonii oraz w produkcji Armagnac. Grupa ARMADIS skupia 250 producentów i 2500 hektarów winnic zlokalizowanych w strefie Armagnac (jednej z największych winnic w regionie apelacji). Wina z regionu Gaskonii są sprzedawane luzem przez związek "Caves et Vignobles du Gers". Armagnac jest sprzedawany za pośrednictwem ARMADIS. ARMADIS jest największym eksporterem Armagnac, a jego winnica znajduje się w strefie Bas Armagnac.
Francja, Parleboscq
Od 1820 roku DOMAINE DE LABALLE produkuje wina i Bas Armagnac. DOMAINE DE LABALLE zajmuje 17 hektarów na terroirze zwanym Sables Fauves, które są preferowanymi glebami Bas-Armagnac. Używane szczepy winorośli to dla armagnac: ugni blanc i baco, dla win białych wytrawnych: colombard, ugni blanc, sauvignon blanc, sauvignon gris, gros manseng, chardonnay, dla win białych słodkich: petit manseng i gros manseng, dla różowego: cabernet franc, a dla czerwonego: merlot, cabernet sauvignon i tannat. Wina i Bas Armagnac produkowane przez DOMAINE DE LABALLE są regularnie nagradzane.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play