Francja, Boissy Saint Leger
Mistrz rzemiosła czekoladowego z Val de Marne od 1960 roku. Od trzech pokoleń rodzina Janin wytwarza czekolady w sposób tradycyjny. Jedna z ostatnich rzemieślniczych czekoladziarni w Île-de-France. Czekolady pochodzą z najlepszych ziaren kakao i są przygotowywane z wielką starannością, z poszanowaniem tradycji sprzed lat. Czekolady Janin to warsztat produkcji czekolady w 94, gdzie Stéphane Janin, ...
Francja, Moulins-Lès-Metz
Między tradycją a nowoczesnością, ZOATL, nasza marka Ręcznie Wykonanej i Społecznej Galanterii Skórzanej, oferuje torby skórzane inspirowane kulturą aztecką i francuską elegancją; produkowane w największej tajemnicy w meksykańskich warsztatach. ZOATL to przede wszystkim historia kobiety zakochanej w pięknych kolorach, wspaniałych materiałach, tapas, sombreros, ale także w Meksykaninie. To właśnie...
Francja, Objat
Poprzez firmę LIMOUZI SAVEURS, naszą pasją jest odkrywanie cudów terroiru corrézien, tworząc przepisy, które potrafią zaskoczyć i zachwycić. Zawsze w poszukiwaniu nowości, udostępniamy nasze umiejętności, aby zaoferować Państwu wyrafinowane i pyszne produkty. Jesteśmy dumni z naszego zaangażowania w produkcję wszystkich naszych wyrobów w naszym warsztacie w Objat (19), z naszą ekipą cukierników i...
Francja, Arles
Gourmet Provence to grupa współpracy, która powstała w 2018 roku z inicjatywy Corine Marmotan oraz 3 szefów przedsiębiorstw rzemieślniczych, mająca na celu rozwój sprzedaży we Francji, w Europie oraz na rynkach eksportowych. Rosnące zapotrzebowanie naszych klientów na szerszą gamę produktów gourmet, w połączeniu z naszym pragnieniem promowania Morza Śródziemnego, w tym Prowansji, z przyjemnością ...
Francja, Villemomble
Wszystko zaczyna się od pasji do ręcznie robionych świec. Świece Alexandra to świece składane ręcznie i w 100% rzemieślnicze. To prawdziwa przyjemność oferować tę usługę moim klientom, są zachwyceni, a ja również! Gniazda pszczele są znane od lat z przekazywania unikalnych mocy duchowych i energetycznych. Na przykład, miód i wosk pszczeli są zawsze uważane za dary Matki Natury i mają esoteryczn...
Piekarnia i czekoladziarnia premium, z siedzibą w Nantes. Działa od 1948 roku. Specjalności Nantes: ciasta ryżowe, armoricain, ciasta Nantes, kolekcjonerskie z podróży do Nantes, czekolady z winogron z Nantes, karmel z solonym masłem itd. Ciasta: tarty, eklery, desery, ptysie na każdą okazję: ślub, urodziny, podwieczorek, posiłki itd. Oferowane produkty: makaroniki, zestaw makaroników, czekolada,...
Francja, Ascain
Txopinondo to baskijska cydrownia specjalizująca się w produkcji napojów na bazie jabłek. Głównym napojem jest Sagarno, dosłownie "wino jabłkowe" po francusku. Jest to najstarszy napój w Kraju Basków, o zawartości alkoholu między 6 a 7°. Należy go degustować przez cały posiłek z daniami słonymi. Jabłko jest bogactwem kultury baskijskiej od czasów starożytnych. Txopinondo produkuje więc tradycyjne ...
Francja, Paris
Monsieur Chocolat specjalizuje się w sprzedaży wysyłkowej zestawów czekoladek pochodzących od 100 najlepszych rzemieślników czekolady we Francji (ranking rocznego przewodnika Klubu Łasuchów Czekolady). Subskrypcje miesięczne (box), sprzedaż online najlepszych produktów znalezionych u rzemieślników czekolady... Oferujemy również projektowanie prezentów biznesowych dla firm i komitetów pracowniczy...
Francja, Furiani
ALINE CHOCOLATIERE na nowo interpretuje klasyki cukiernictwa czekoladowego w stylu bastiańskim. To cała Korsyka w czekoladowych przysmakach: subtelne połączenie skarbów Wyspy Piękności i doskonałej czekolady, poprzez miód, cytrusy, orzechy, skarby maquis oraz ikoniczne Canistrelli, które przenoszą w wspomnienia dzieciństwa i obiecują zaskakujące i niepowtarzalne doznania smakowe. Już od kilku lat...
Francja, Thonon-Les-Bains
Loïc jest założycielem Maison Brandini. Dziecko Chablais, ten pasjonat roślin, radykalny smakosz, zawsze kochał dobre produkty. Po studiach z zakresu agronomii, w tym specjalizacji w winiarstwie i sadownictwie, zdobywa doświadczenie w kilku gospodarstwach rolnych w Alzacji, Korsyce, Szampanii i Burgundii. W 2019 roku postanawia założyć własne gospodarstwo i wykorzystać bogactwa terroiru górno-savo...
Francja, Wingles
Witamy w świecie czekoladziarni Chocolatstehle, Twojego smakowitego partnera w zakresie wysokiej jakości czekolady. Specjalizujemy się w rzemieślniczej produkcji czekolad premium dla profesjonalistów. Pracujemy z starannie wyselekcjonowanymi surowcami, pochodzącymi z zrównoważonych upraw, aby zapewnić Ci produkty wyjątkowej jakości. Zależy nam na przestrzeganiu tradycji czekoladowych, jednocześni...
Odkryj SAMO, rzemieślniczą firmę produkującą świece i zapachy, z siedzibą w historycznym sercu Bordeaux, gdzie każda świeca zapachowa jest starannie wytwarzana ręcznie z naturalnych materiałów. Używamy jednej z najpiękniejszych wosków dostępnych dzisiaj, mieszanki kokosa i soi, starannie wyselekcjonowanej, aby idealnie rozprzestrzeniać nasze ekskluzywne zapachy. Zanurz się w unikalnym świecie...
Francja, Cormeilles-En-Parisis
... Nasze Kamienie Szlachetne Nasze wyroby zdobione są naturalnymi kamieniami, takimi jak lapis lazuli i szmaragd. Każdy kamień jest wybierany ze względu na swoje piękno i unikalne odcienie. Naturalne różnice zapewniają autentyczność każdej biżuterii. Rzemiosło Artystyczne Każda biżuteria jest starannie tkana, aby połączyć perły z łańcuchem lub podkreślić kamienie za pomocą opraw. Nasza rzemieślnicza...
Francja, SAINT PAUL EN JAREZ
...Ręczna produkcja i sprzedaż świeżych soków owocowych. Z biegiem lat oferta soków owocowych Jean-Louisa Bissardona wzbogaciła się o "tradycyjne" soki: pomarańczowy, jabłkowy, winogronowy, pomidorowy; soki sprytnie skomponowane: jabłko-śliwka, jabłko-czarna porzeczka, a także bardziej zaskakujące smaki: mirabelka, brzoskwinia z winnicy, czereśnia. Aktualne opakowanie, soki owocowe pakowane w...
Francja, Camaret Sur Aigues
ZESPÓŁ: Améno, to my! Thibaud Payan, dyrektor artystyczny w agencji reklamowej oraz Arnaud Monin, dyrektor logistyki w Lyonie i Marsylii. Dwóch przyjaciół z rodzin winiarskich, którzy odważają się na piwo w kraju winorośli. NASZE WARTOŚCI - ekologiczne: Nasze receptury są opracowywane z wykorzystaniem składników bio. Uprawiając nasz chmiel, jesteśmy samowystarczalni i redukujemy ślad węglowy nasz...
Farma JCO spirulina żaba niebieska znajduje się w Lauris (Vaucluse), w samym sercu Luberonu. Uprawiamy tam w szklarni wysokiej jakości spirulinę rzemieślniczą, dzięki jej nasłonecznieniu i czystości wody gruntowej. Kontrolujemy cały proces produkcji. Spirulina jest zbierana i suszona w niskiej temperaturze na miejscu, aby zachować swoje właściwości. Produkt pochodzi z zrównoważonej uprawy, bez...
...pomarańczowa lub wiśniowa - to szeroki wybór, który czeka na smakoszy w Czekoladni z Marsylii. Mój sekret? To produkcja na miejscu, całkowicie ręczna, według tradycyjnych metod, zdobytych przez piętnaście lat w La Chocolatière du Panier, zamkniętej od 2013 roku. Unikalny adres w Marsylii, niedaleko Starego Portu, przy ulicy Vacon 35, 13001 Marsylia. Tel.: 04.91.11.96.24...
Francja, SERRES-CASTET
... produktów. Firma rodzinna przeżyła prawdziwy rozwój dzięki swojemu rzemiosłu, dbałości o kreatywność, doskonałej jakości produkcji oraz stałemu wsłuchiwaniu się w potrzeby konsumentów. Ręczna produkcja pozwala na stałe kontrolowanie jakości i rzetelności wytwarzania, a składniki są wolne od GMO. Liczne specjalności Cukierni Verdier posiadają zastrzeżone znaki towarowe, takie jak flagowy produkt „Złote Winogrona”. Sprzedaż dla profesjonalistów, komitetów firmowych oraz osób prywatnych. Nie wahaj się z nami skontaktować!
Francja, Peyruis
La Maison Manon powstała z połączenia René MANON, pszczelarza, oraz Louisa BELLON, cukiernika. Tak oto od ponad wieku, dla przyjemności wszystkich smakoszy, przekształcają się wspaniałości produkowane przez nasz region. Confiserie-Chocolaterie MANON znajduje się w Peyruis w Alpach de Haute-Provence (04) w sercu Val de Durance, pomiędzy Prowansją a Alpami. Produkcja 100% rzemieślnicza Nasz...
Francja, Châtillon
...Od 2021 roku firma MIXO SPIRIT specjalizuje się w produkcji gotowych do picia koktajli w ramach swojej premium linii MXO - SPIRIT OF MIXOLOGY. Koktajle są opracowywane z najlepszych składników, starannie wyselekcjonowanych ze względu na ich najwyższą jakość. Produkcja jest w pełni zorganizowana w "French Spirits Valley" (Charente). Celem MXO jest dostarczenie koktajli wszędzie tam, gdzie chcesz...
Francja, Lacropte
Rzemieślnicza wytwórnia mydła, ręczna produkcja naturalnych mydeł oraz tworzenie mydeł metodą wytwarzania na zimno. Mała gama naturalnych mydeł saponifikowanych na zimno. Używamy wysokiej jakości olejów roślinnych, z niektórych pochodzących z rolnictwa ekologicznego. Mydła są suszone przez minimum 8 tygodni przed wprowadzeniem na rynek. Nie wahaj się z nami skontaktować w celu uzyskania dodatkowych informacji.
Francja, Objat
Firma rzemieślnicza z siedzibą w Corrèze od 1979 roku. Produkcja konserw z kaczki i gęsi - Półsurowe lub konserwowe całe wątróbki z kaczki, naturalne lub z truflami z Périgord, bloki wątróbki. - Całe wątróbki z gęsi w puszkach, naturalne lub z truflami - Specjały z wątróbką: figi nadziewane wątróbką, medaliony z wątróbki, pasty z wątróbką, rillettes z kaczki z wątróbką, przepiórki nadziewane...
Francja, Bohas-Meyriat-Rignat
VeryThés: Podróż smakowa w sercu herbaty bio Firma rzemieślnicza z Francji, VeryThés poświęca się tworzeniu herbat i naparów bio premium o wyjątkowej jakości. Z siedzibą w regionie Rhône-Alpes, nasza pasja do autentycznych smaków znajduje odzwierciedlenie w każdej filiżance, oferując unikalne i wyrafinowane doświadczenie smakowe. Rzemieślnicza produkcja i certyfikat bio Dbając o środowisko i...
Francja, Paris
... szefów kuchni. Produkcja, której obieranie odbywa się ręcznie, realizowana jest z zachowaniem najwyższych norm higieny w branży spożywczej. Firma Thador oferuje przygotowania na miarę według receptur szefów kuchni, co pozwala na oszczędność pracy i energii oraz zyskanie czasu na kreatywność, dekorację czy inne zadania. Wszystkie nasze skorupiaki są przetwarzane w naszym laboratorium we Francji. Oferujemy je w całości w skorupie, przekrojone na pół lub ręcznie obrane przez nas.
Francja, Aiguilhe
produkcja rzemieślnicza i lokalna wysokiej jakości konserw z dzikich grzybów, przygotowanych oraz sosów grzybowych, przeznaczonych dla delikatesów, hurtowników żywności i restauracji. Sosy z grzybów leśnych gotowe do użycia, bez dodatków, bez konserwantów, bez aromatów, clean label. Produkcja w regionie Auvergne Rhône-Alpes. Morze, borowiki, mieszanka leśna, sparassis, mleczaje, shii-take...
Francja, Varennes-Jarcy
...Vitr'ail noir to pierwsza firma zajmująca się rzemieślniczą produkcją czosnku czarnego Bio w Île-de-France, oferująca oryginalne produkty o wyjątkowych smakach w 100% francuskich. Nasz czosnek czarny został wybrany przez liczne sklepy specjalistyczne, gwiazdkowych szefów kuchni oraz renomowanych rzemieślników ze względu na swoją jakość, bogactwo smaku oraz naszą elastyczność w zakresie pakowania...
Francja, Voisins Le Bretonneux
... galanterii… Za każdą kreacją stoi praca z miłością do rzemiosła galanteryjnego. To sposób na pokazanie naszego rzemiosła z prawdziwymi wartościami ludzkimi. Produkty ze skóry bydlęcej pełnoziarnistej włoskiej i francuskiej, produkcja rzemieślnicza, Przystępne ceny, szybka dostawa, dobra jakość dzięki kontroli jakości. Wysoce wykwalifikowani rzemieślnicy. -Wspieramy również pomysłodawców projektów od etapu koncepcji modelu, prototypu do uruchomienia produkcji. Pomagamy również w stworzeniu własnej marki. Spersonalizowane artykuły na konferencje.
Francja, Andernos Les Bains
... praca jest całkowicie rzemieślnicza, a produkcja wynosi około 3,5 tony rocznie. Jesteśmy bardzo rygorystyczni w kwestii środków sanitarno-epidemiologicznych, które wdrażamy na każdym etapie, zarówno w hodowli naszych pszczół, zbiorze miodu, jak i jego pakowaniu. Mamy wysokie wymagania dotyczące śledzenia pochodzenia i zachowania integralności miodów, tak jak zostały wyprodukowane przez nasze pszczoły. Naszym celem jest produkcja miodów doskonałych, skierowanych do wymagających koneserów.
Confiserie Lopez znajduje się na Front de Mer od 1977 roku, po przejęciu słynnej cukierni Tamisier. Manuel Lopez, mistrz rzemiosła, wytwarza wszystkie swoje słodycze w sposób rzemieślniczy. Niniches, Berlingots, Lizaki, Cukierki jęczmienne, Łamańce, Lukrecje, Pianki, Nugaty i Karmelki z solą morską są wytwarzane ręcznie na oczach klientów, co sprawia radość zarówno małym, jak i dużym. Sklep jest z...
Francja, St Pierre De Lages
CRIOLLO CHOCOLATIER to firma specjalizująca się w produkcji i sprzedaży czekolady. Firma produkuje szeroką gamę ręcznie robionej czekolady o doskonałej jakości.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play