WINA GARZARO zarządzają 70 hektarami winnic położonych w Baron, w regionie Entre-Deux-Mers, oraz 10 hektarami rozlokowanymi w najbardziej prestiżowych apelacjach Libournais: Pomerol, Lalande-de-Pomerol i Saint-Emilion-Grand-Cru. Winnice w Baron, usytuowane na wzgórzach gliniasto-wapiennych, pozwalają szlachetnym odmianom, takim jak Merlot, Cabernet franc i Sauvignon, dać z siebie to, co najlepsze. W Pomerol i St Emilion, głębokie i żwirowe piaski dają eleganckie wina o wyrazistym charakterze.
Francja, Parleboscq
Od 1820 roku DOMAINE DE LABALLE produkuje wina i Bas Armagnac. DOMAINE DE LABALLE zajmuje 17 hektarów na terroirze zwanym Sables Fauves, które są preferowanymi glebami Bas-Armagnac. Używane szczepy winorośli to dla armagnac: ugni blanc i baco, dla win białych wytrawnych: colombard, ugni blanc, sauvignon blanc, sauvignon gris, gros manseng, chardonnay, dla win białych słodkich: petit manseng i gros manseng, dla różowego: cabernet franc, a dla czerwonego: merlot, cabernet sauvignon i tannat. Wina i Bas Armagnac produkowane przez DOMAINE DE LABALLE są regularnie nagradzane.
Francja, Saint-Ciers-Sur-Gironde
Château HAUT GRELOT znajduje się w apelacji Blaye Côtes de Bordeaux. Zamek dysponuje winnicą o powierzchni 62 hektarów, której wiek wynosi około 25 lat. 24 hektary przeznaczone są na produkcję win białych, a 38 hektarów na produkcję win czerwonych. Wśród czerwonych szczepów znajdują się Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec. Do produkcji win białych wykorzystuje się szczepy Sauvignon Blanc, Muscadelle i Sémillon. Château HAUT GRELOT angażuje się na rzecz ochrony środowiska oraz wprowadza system kontroli jakości zwany Śledzeniem.
Francja, Saint-Émilion
CHÂTEAU DE FERRAND jest Grand Cru Classé Saint Emilion. Winnica zajmuje 42 hektary, z czego 32 hektary obsadzone są Merlot (75%), Cabernet franc (15%) oraz Cabernet sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest z myślą o racjonalnej ochronie roślin oraz w celu poprawy jakości zbiorów. CHÂTEAU DE FERRAND angażuje się w zrównoważony rozwój.
Francja, Fronton
CHÂTEAU CRANSAC zajmuje powierzchnię około 150 hektarów, w tym 50 hektarów winnic. Nieruchomość znajduje się na dawnych tarasach Tarnu, a winnice są sadzone na glebach boulbènes, piaszczysto-gliniastych. 49 hektarów produkuje wino czerwone, a 1 hektar wino białe, a średni wiek winnicy wynosi 30 lat. W skład odmian winorośli wchodzą 53% Négrette, 16% Cabernet Franc, 14% Gamay, 11% Syrah oraz 6% innych odmian do produkcji wina czerwonego, a 100% Sauvignon do produkcji wina białego. CHÂTEAU CRANSAC potwierdza swoją pozycję jako Niezależny Winiarz.
Francja, Loupiac
Château LOUPIAC GAUDIET dysponuje winnicą o powierzchni 28 hektarów, położoną na zboczach z widokiem na Garonnę. Winorośle mają średnio 47 lat, a gleba jest gliniasto-żwirowa z podłożem wapiennym. Skład winorośli obejmuje Sémillon, Sauvignon i Muscadelle. Wina z Château LOUPIAC GAUDIET są produkowane w sposób tradycyjny, z ręcznymi zbiorami, jednocześnie wykorzystując nowoczesne techniki.
Francja, VIANNE
Domaine de Salisquet to firma rodzinna, która rozciąga się na 9,73 ha winnic klasyfikowanych jako AOC Buzet: merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc. Domaine de Salisquet zdecydowało się na rolnictwo ekologiczne i jest wspierane w swoim działaniu przez ViniVitisBio. Domaine de Salisquet dysponuje zbiornikami ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury oraz około pięćdziesięcioma beczkami w...
Francja, Bégadan
CHÂTEAU LA TOUR DE BY to rodzinna posiadłość położona w pobliżu Bordeaux w regionie Médoc. Winnice Château zajmują 94 hektary, a średni wiek winnicy wynosi około 45 lat. Winorośle składają się z następujących szczepów: 60% cabernet-sauvignon, 35% merlot i 5% petit verdot. Od lat 80. XX wieku Château angażuje się w metody ekologiczne oraz zarządzanie chorobami i szkodnikami. Celem jest maksymalne ograniczenie stosowania chemikaliów poprzez wykorzystanie złożonych interakcji między organizmami szkodliwymi a pożytecznymi.
Francja, Vire Sur Lot
ZAMEK NOZIERES to winnica położona na tarasach doliny Lot. Obszar winnicy rozciąga się na 55 hektarach winorośli, a główną odmianą używaną do produkcji win AOP CAHORS jest Malbec, który daje wina bogate, kolorowe i eleganckie. Odmiany uzupełniające to Merlot i Tannat, odmiana pochodząca z regionu Madiran. Zamek produkuje również wina IGP Côtes du Lot z różnymi odmianami, takimi jak Sauvignon blanc czy Chardonnay.
Francja, Cahuzac Sur Vere
Domaine BOSC-LONG obejmuje 50 hektarów winnic położonych na zboczach gminy Cahuzac sur Vère w regionie Appellation Contrôlée Gaillac. Sprzyjający klimat tworzy idealne warunki do uprawy winorośli. W Domaine de BOSC-LONG uprawiane są zarówno międzynarodowe, jak i regionalne szczepy winorośli. Znajdują się tam szczepy białe, takie jak Chardonnay, Sauvignon blanc, Loin De L’œil i Muscadelle, oraz szczepy czerwone, takie jak Merlot, Cabernet-Sauvignon, Braucol, Syrah, Duras i Gamay. W ten sposób domaine BOSC-LONG produkuje i sprzedaje wina czerwone, różowe i białe.
Francja, Luzech
CHATEAU LES CROISILLE, położony w pobliżu Cahors, angażuje się w proces certyfikacji rolnictwa ekologicznego. Zamek produkuje szeroką gamę win czerwonych AOC. Oprócz gamy win czerwonych, CHATEAU LES CROISILLE oferuje trzy wina odmianowe: białe Chardonnay, białe Sauvignon i różowe Malbec.
Francja, Avensan
...Château CITRAN znajduje się w Médoc, w pobliżu Bordeaux. Winnica Château rozciąga się na 100 hektarach na terenie żwirowo-piaszczystym na wapieniach z asteryjami / glinach wapiennych. Szczepy winorośli w Château to Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Wina Château CITRAN to wina z apelacji AOC Haut Médoc.
Francja, Saint-Seurin Sur l Isle
CHÂTEAU LA FAVIERE dysponuje winnicą o powierzchni 18,5 hektara, położoną na wzniesieniu o optymalnym nasłonecznieniu. Średni wiek winorośli to 1988 rok, znajdują się tam Merlot (60%), Cabernet Franc (30%) oraz Cabernet Sauvignon (10%). Winnica prowadzona jest zgodnie z zasadami racjonalnej uprawy winorośli.
Francja, Montagne
Winnice DELBECK specjalizują się zarówno w produkcji wina, jak i soli winnej. Winnice DELBECK produkują białe, różowe i czerwone wina z apelacji Saint-Georges Saint-Emilion, Lalande de Pomerol, Bordeaux Rouge, Bordeaux Blanc i Bordeaux Rosé. Produkują również Poivrinę oraz sól aromatyzowaną Kwiatem Merlot, Kwiatem Cabernet, Kwiatem Syrah, Kwiatem Pinot i Kwiatem Sauvignon. Poivrina to gastronomiczny dodatek składający się z pieprzu i wina.
... starannej i zrównoważonej uprawy, są najlepszym wyrazem szlachetnych szczepów Merlot (80%), Cabernet Franc (17%) i Cabernet Sauvignon (3%), które są charakterystyczne dla tego historycznego regionu. Aby odpowiedzieć na silne oczekiwania społeczne dotyczące czystego winiarstwa, 19 sierpnia 2019 roku podjęto decyzję o przejściu na rolnictwo ekologiczne, co pozwoli lepiej uwydatnić nasz terroir i jego...
...Le Château Rioublanc to rodzinne winnice o powierzchni 47 ha, położone w apelacji Bordeaux. Winorośle są sadzone w wysokiej gęstości (5000 krzewów/ha) i prowadzone w systemie ekologicznym, bez herbicydów i produktów syntetycznych. Obecne szczepy czerwone to merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i malbec. W białych: sauvignon, sémillon i colombard. Château produkuje wina Bordeaux: czerwone...
Francja, Vic-Fezensac
Domaine de Pouybet jest certyfikowane jako AB (rolnictwo ekologiczne) od 2010 roku. 11 hektarów winnic jest uprawianych na zboczach gersois, w IGP Côtes de Gascogne, z widokiem na Pireneje, na glebie gliniasto-piaszczystej. Główne uprawiane odmiany winorośli to: Tannat, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon i Gamay.
Francja, St Laurent Medoc
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play