• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • jean jean

Wyniki dla

Jean jean - Producent Wytwórca - Francja

FrancjaProducent/wytwórca
  1. JEAN GAZIGNAIRE S.A.S.

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma GAZIGNAIRE od 1865 roku zajmuje się produkcją skoncentrowanych ekstraktów aromatycznych oraz aromatów naturalnych lub biologicznych, specjalizując się w wytwarzaniu ekstraktów z wanilii, kakao, kawy, fasoli tonka. Od ponad stu lat eksportujemy nasze produkty na cały świat, dla naszych klientów pracujących w przemyśle produkcji substancji zapachowych, rolno-spożywczym, kosmetycznym, a także dla dystrybutorów składników spożywczych, począwszy od 5 kg do wielu ton.

  2. JEAN LARNAUDIE

    Francja

    Firma JEAN LARNAUDIE, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Pasztety z tłustych wątróbek gęsich i kaczych, foie gras. Jest również obecna w dziedzinach Dania gotowe, delikatesowe wyroby spożywcze, Całe bloki foie gras, mięso kaczki, regional dishes and specialities, i Dania gotowe, delikatesowe wyroby spożywcze. Ma siedzibę w Figeac, Francja.

  3. JEAN LUTZ SA

    Francja

    Firma JEAN LUTZ SA, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Materiały budowlane - maszyny i urządzenia przemysłowe. Jest również obecna w dziedzinach Pomiary - instrumenty i aparaty, palowanie fundamentów budynków, czujniki, Pomiary - instrumenty i aparaty, i pilotaż terenów pod roboty publiczne. Ma siedzibę w Jurancon, Francja.

  4. JEAN-KLEINHANS

    Francja

    Firma JEAN-KLEINHANS, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Nieruchomości komercyjne i przemysłowe - agencje sprzedaży i wynajmu, firmy deweloperskie. Ma siedzibę w Saint-Louis, Francja.

  5. GIL ET JEAN

    Francja

    Firma GIL ET JEAN, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Zegarmistrzostwo. Jest również obecna w dziedzinach Złotnictwo i srebro, Brylanty, Biżuteria i wyroby jubilerskie, Biżuteria sztuczna, Złotnictwo i srebro, Brylanty, Biżuteria i wyroby jubilerskie, i Biżuteria sztuczna. Ma siedzibę w Perpignan, Francja.

Office Building Outline icon
Strona dla Twojej firmy
Widzisz to? Twoi potencjalni klienci też Dołącz do nas, by stać się widocznym na stronie europages.
  1. JEAN HENAFF SAS

    Francja

    Firma JEAN HENAFF SAS, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wędliny i mięso peklowane. Jest również obecna w dziedzinach Pasztety i pasztetówki, i Pasztety i pasztetówki. Ma siedzibę w Pouldreuzic, Francja.

  2. PELTIER JEAN

    Francja

    Firma PELTIER JEAN, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Meble szkolne. Jest również obecna w dziedzinach Meble sklepowe, Meble hotelowe, barowe i restauracyjne, Meble sklepowe, i Meble hotelowe, barowe i restauracyjne. Ma siedzibę w St Etienne Les Remiremont, Francja.

  3. JEAN HERVE SARL

    Francja

    Firma JEAN HERVE SARL, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wyroby cukiernicze. Jest również obecna w dziedzinach Kakao i czekolada, i Kakao i czekolada. Ma siedzibę w Clion, Francja.

  4. BOUQUIER JEAN

    Francja

    Firma BOUQUIER JEAN, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Wina - Francja. Ma siedzibę w Leognan, Francja.

  5. JEAN BEAL SA

    Francja

    Firma JEAN BEAL SA, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Konstrukcja i obróbka mechaniczna - prace na zlecenie. Ma siedzibę w Ambert, Francja.

  1. SAINT JEAN SAS

    Francja

    Firma SAINT JEAN SAS, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Makarony. Jest również obecna w dziedzinach Pierożki ravioli, i Pierożki ravioli. Ma siedzibę w Romans-Sur-Isère, Francja.

  2. LE MOING JEAN

    Francja

  1. JEAN CASSEGRAIN SA

    Francja

  2. SOLA JEAN SARL

    Francja

  3. RUHLMANN JEAN

    Francja

  4. JEAN LUCY SA

    Francja

  5. COURROYE JEAN SA

    Francja

  6. BERTHEUX JEAN

    Francja

  7. ATELIERS JEAN PERZEL

    Francja

    Verified by europages badge

    ATELIERS JEAN PERZEL: Rzemieślnik sztuki, twórca opraw oświetleniowych dla liniowca Normandie i Pałacu ONZ w Genewie. Wytwórca opraw oświetleniowych od lat 30-tch XX w. do dnia dzisiejszego. Mistrz szkła, złotnik, projektant o szerokiej kulturze technologicznej, Jean Perzel był prawdziwym prekursorem Designu w dziedzinie oświetlenia. Wiedział, jak wyrazić rzadko osiąganą równowagę między szlachetnością i gracją, bogactwem i powściągliwością. Wraz z siostrzeńcem, nigdy nie przestawał studiować i rysować tysięcy lamp, kinkietów, żyrandoli, lamp sufitowych, lamp podłogowych, a także mebli, takich jak stoły lub konsole ze szkła. Olivier Raidt, siostrzeniec założyciela w drugim pokoleniu, nadaje współczesnego ducha realizowanym z użyciem całego know-how i perfekcyjnie dopracowanym produktom Jean Perzel. Wszystkie przedmioty wychodzące z pracowni Perzel są nadal wykonane ręcznie, tak jak 1923 roku, indywidualnie i sygnowane « Perzel », co jest gwarancją ich autentyczności.

  8. SA CONSERVERIE DU SUD

    Francja

    Verified by europages badge

    Dzięki ponad stuletniemu doświadczeniu i unikalnej wiedzy fachowej Conserverie du Sud wyróżnia się jako wiodący producent terrin na bazie wieprzowiny i jedyny o krajowej i międzynarodowej renomie. Conserverie du Sud zawarła lokalne porozumienie i pozyskuje wieprzowinę od miejscowego dostawcy znanego w regionie z mięs jakości Label Rouge. Klucze do naszego sukcesu to: smak, zrównoważone proporcje i apetyczna konsystencja! Dzięki wiedzy i umiejętnościom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, nasze wyroby są wytwarzane według receptur zgodnych z najczystszą tradycją. Firma z dumą oferuje konsumentom swoje naturalne produkty. Od 2021 roku Conserverie du Sud posiada cetryfikat IFS wersja 8. IFS FOOD to międzynarodowy standard stosowany do oceny zgodności produktów i procesów pod względem bezpieczeństwa i jakości żywności. Conserverie du Sud ma kilka gam produktów: -Label Rouge: świeże, soczyste, wyjątkowo smaczne mięso wieprzowe od świń hodowanych na wolnym powietrzy, z wolnego wybiegu. - ABio jest dowodem metody produkcji rolnej, która szanoje naturalne systemy i cykle. -VPF świnie rodzą się, są hodowane, ubijane i przetwarzane we Francji. -IGP Porc du Sud-Ouest potwierdza, że świnie są urodzone, hodowane, poddawane ubojowi i przetwarzane w południowo-zachodniej Francji.

  1. DOMAINE BASSE-VILLE

    Francja

    Verified by europages badge

    Firma DOMAINE BASSE-VILLE, jest Multi-Category, roku i działającą w sektorze Wina. Jest również obecna w dziedzinach Wina - Francja, eksporter win, wino regionalne, wino francuskie, wina białe, wina czerwone, French red wines, wina różowe, i wino do ryb. Ma siedzibę w La Chapelle Heulin, Francja.

  2. CORNILLE SAS

    Francja

    Verified by europages badge

    Od 2001 roku firma CORNILLÉ, ekspert w przetwarzaniu produktów ubocznych pochodzenia bydlęcego, zbiera rocznie 120.000 ton surowców we francuskim regionie Grand Ouest od swoich partnerów, ubojni i zakładów rozbioru mięsa grup AGROMOUSQUETAIRES (SVA Jean Rozé) i BIGARD. Te produkty uboczne są przekształcane w tłuszcz, odwodnione białka i mączkę kostną. CORNILLÉ postanowiła przestrzegać hierarchii zastosowań, faworyzując najbardziej odpowiednie zastosowania o najwyższej społecznej wartości dodanej dla swoich procesów, takie jak żywność dla ludzi, pasza dla zwierząt gospodarskich, karma dla zwierząt domowych, oleochemikalia, biopaliwa i nawozy. CORNILLÉ jest zaangażowana we współpracę ze swoimi partnerami w celu zmniejszenia śladu węglowego i wniesienia wkładu w gospodarkę o obiegu zamkniętym opartą na wykorzystaniu odnawialnych i zrównoważonych zasobów: • wykorzystanie zasobów odnawialnych zebranych we Francji + 100% odzysku w produktach pochodzenia biologicznego. • produkcja białek i tłuszczów pochodzenia biologicznego o mniejszym śladzie węglowym niż importowane białka i oleje roślinne (soja, olej palmowy). • optymalizacja naszego zużycia energii i wody + trwała redukcja wpływu na środowisko. Np.: bezwęglowa para wodna z odzysku energii z naszych odpodów. • zaspokojenie 70% naszych potrzeb cieplnych, zastępując paliwa kopalne i wykorzystując bezemisyjną parę wodną produkowaną przez firme SAVE.

  3. SPIRIT EXPERT

    Francja

    Verified by europages badge

    Przedsiębiorstwo Ti’Bio Les Arrangés, jest fascynującą historią Marie-Irène CÉLÉRINE, mieszkanki Wyspy Mauritius, szlachetnej i znanej ze swojej rozświetlonej słońcem kuchni, charakteryzującej się bogactwem przypraw i owoców egzotycznych. Jej dania, będące często kluczowym elementem radosnych zebrań rodzinnych, są świadectwem jej pasji do autentycznych smaków. W skarbach jej kuchni, honorowe miejsce zajmuje rum macerowany. Jest to cenne dziedzictwo kulinarne, przekazane jej wnukowi, Xavier RICCI. Xavier, jako prawdziwy mistrz rzemiosła, perfekcyjnie łączy rodzinne know-how z bezkompromisową starannością w doborze surowców. W Ti ’Bio, każdy owoc, pieczołowicie wyselekcjonowany pod kątem jego zalet biologicznych i smakowych, zostaje przekształcony w bogatą i czystą esencję, dzięki kontrolowanej maceracji, uwznioślającej jego aromaty. Rezultat? Rumy macerowane, nie tylko w 100% bio, ale także przeniknięte autentycznym duchem terroir. Firma wyróżnia się swoim bezwzględnym zaangażowaniem na rzecz rzemiosła: niestosowanie maszyn, nieuciekanie się do podwykonwastwa, jedynie eksperckie ręce Xavier, który, od otrzymania składników po butelkowanie dba o doskonałość każdej butelki. Ponadto, przejawem tej determinacji jest zrównoważony rozwój, w ramach którego surowce pochodzą z rolnictwa biologicznego i ze sprawiedliwego handlu. W wyniku zbycia Ti ’Bio w 2024 roku, Jean Yves Etevenard kontynuuje przygodę, wnosząc swoją wiedzę ekspercką dawnego Maitre Chai w świecie Koniaku.

  4. CHÂTEAU MONTANA

    Francja

    Château Montana istnieje od końca XIX wieku. Jean Jonquères d’Oriola, pochodzący z rodziny rolniczej zadomowionej w Pirenejch Wschodnich od ponad 5 wieków, kieruje się swoją pasją, aby wraz z rodziną rozwijać finezję i moc tego terytorium oraz potencjał tych ziem. Winnica obejmije sześćdziesiąt hektarów na dwóch terrenach w Aspres u podnóża Pic du Canigou, między morzem a górami, na południe od Perpignan. Pracujemy na glebach gliniasto-wapiennych z tradycyjnymi odmianami wynorośli, takimi jak Syrah, Grenache, Carignan i Mourvèdre, a także z innymi szczepami winorośli, takimi jak Merlot, Cabernet Sauvignon, Marselan i Muscat. Posiadamy obecnie certyfikat "Wysoka wartość środowiskowa", stosując tradycyjne metody, takie jak mechaniczna obróbka i uprawa gleby, poszanowanie środowiska, które sprzyjają bioróżnorodności i utrzymują niskie plony. Dzisiaj, w drugim roku ekologicznej konwersji, nasza produkcja na rocznyk 2023 będzie certyfikowania Bio. Nasze wina są winifikowane, starzone i butelkowane na miejscu w naszej piwnicy wyposażonej w termoregulowane kadzie ze stali nierdzewnej oraz w piwnicę z beczkami. Château Montana, oprócz działalności winiarskiej, którą można odkryć poprzez wizyty i degustacje, oferuje możliwość wynajęcia sali oraz zakwaterowanie na wszelkie rodzaje imprez i wydarzeń.