Francja, Sigogne
... naszą wolę ich ewolucji w kierunku większego poszanowania natury. Od przycinania winorośli po butelkowanie, wszystko odbywa się na miejscu w naszym gospodarstwie. Nasz cognac jest produkowany wyłącznie z naszej własnej produkcji, z wysokim poziomem wymagań i z poszanowaniem tradycji. Jako producent cognacu, jesteśmy dumni z oferowania produktów wysokiej jakości. Uwaga: nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia. Spożywać z umiarem.
Francja, Ducy-Sainte-Marguerite
Założona w 1835 roku, Domaine de la Flaguerie to rodzinna firma poświęcona produkcji i przetwarzaniu jabłek do cydru. Jako miłośnicy natury, domena przyjęła wartości Rolnictwa Ekologicznego w 1998 roku. Domaine produkuje soki jabłkowe, cydry IGP Normandie i gruszkowe, Pommeau de Normandie AOC, calvados AOC, wódki owocowe oraz inne ekologiczne aperitify i likiery doskonałej jakości przeznaczone...
Francja, Condom
...specjalizował się w produkcji win aromatyzowanych, likierów i rzemieślniczych napojów spirytusowych, kontynuując działalność handlową w Armagnac. Dziś firma sprzedaje ponad 500 000 butelek rocznie we wszystkich regionach Francji. Wszystkie produkty AURIAN są wytwarzane ręcznie z domowymi infuzjami owoców, naturalnie aromatyzowanymi i najczęściej będącymi mieszanką obu. We wrześniu 2018 roku Florent i...
Francja, Segonzac
CROIX MARON Cognac Legenda Cognacu 400 lat temu, w Segonzac, Chevalier de la CROIX MARON wynalazł koniak. Do dziś koniaki CROIX MARON są wyrazem ancestralnego savoir-faire oraz finezji ich regionu pochodzenia: Grande Champagne, 1. cru Cognacu. "Legenda głosi, że podwójna destylacja została wynaleziona przez Chevalier de la Croix Maron, pana Segonzac, pobożnego człowieka, który śnił, że Szatan pr...
Francja, Les Riceys Bas
... jego ojciec uprawiają prawie 15 hektarów winnic w Les Riceys-Bas, największej gminie winiarskiej w Szampanii, wykorzystując szczepy Pinot Noir, Pinot Meunier i Chardonnay do produkcji win smakowitych, zrównoważonych i subtelnych. W gospodarstwie stosowane są metody uprawy dostosowane do terroiru gliniasto-wapiennego, co pozwala na racjonalną i rozsądną winiarstwo. Gospodarstwo przykłada dużą wagę...
Francja, Fougerolles
Destylarnia Paul Devoille wyróżnia się jakością swoich produktów. Skumulowana zdolność czterech firm (Jean-Paul Gisselbrecht, Destylarnia Lecomte-Blaise, René de Miscault oraz Destylarnia Paul Devoille) pozwala na szersze podejście do sprzedaży, zarówno przez handlarzy pod własną marką, jak i pod markami dystrybutorów, a także z markami własnymi tych sieci. Destylarnia Paul Devoille, dzięki swoim możliwościom i elastyczności, może zająć miejsce na wielu rynkach we Francji i za granicą, a nawet na bardzo trudnych rynkach, takich jak USA, Japonia i Azja.
Francja, Saint Thibéry
Z siedzibą od prawie 80 lat w sercu winnic Langwedocji, Destylarnia Bel zajmuje się wszystkimi produktami ubocznymi winifikacji (wytłoki winogronowe i osady wina) pochodzącymi od okolicznych winiarzy i spółdzielni winiarskich. Destylarnia wykorzystuje alkohol, który jest i pozostaje główną działalnością, a także pestki winogron i kompost. Jednakże, destylarnia przetwarza również barwniki antocyjanowe zawarte w skórce czerwonych winogron oraz, od 2004 roku, winian wapnia obecny w osadzie wina.
Francja, Perquié
...Od 1724 roku rodzina de MURET, spadkobiercy CAUMALE de GAUBE, rozwija swoje winnice. Białe wina z posiadłości są destylowane w alembikach i dojrzewają w dębowych beczkach. Ta rodzinna posiadłość specjalizuje się w produkcji Bas Armagnac. Ten prestiżowy armagnac nazywany jest przez znawców "Grand Bas-Armagnac". Produkowane armagnaki docenia się po co najmniej 10 latach leżakowania, to właśnie po 10 latach mogą w końcu opuścić piwnice.
... wielu domach, syn najpierw handlował winami, a następnie wnuk szybko zainteresował się napojami alkoholowymi. Tak oto od 1968 roku, dzięki mirabelkom i innym owocom zbieranym w sadzie, który zasadził, Paul GAYRAL nawiązuje do (smakowitych) tradycji rodzinnych, produkując swoją wódkę uzyskaną przez destylację w miedzianym alembiku i powoli starzejącą się w dębowych beczkach. Jeśli „Stara Śliwka” zapewnia reputację domu od prawie 40 lat, potrafił również wyeksponować inne produkty, takie jak ratafia i aperitify.
Francja, Fougerolles
Destylarnia Peureux specjalizuje się w produkcji owocowych wódek, w tym słynnego kirsch z Fougerolles, które szybko zyskają dużą renomę. Destylarnia dysponuje nowoczesnym parkiem maszynowym.
Francja, BOUTIERS ST TROJAN
Ekologiczne winiarstwo od 40 lat. Produkujemy koniak, Pineau des Charentes oraz wina z regionu Charente, wszystkie certyfikowane przez Ecocert. Sprzedajemy bezpośrednio z winnicy, na targach i na eksport.
Francja, Saint Marcellin En Forez
Francja, Maubec
Francja, Barr
Francja, Angeac-Champagne
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play