...Przodkiem piernika jest chleb miodowy. Był on znany starożytnym Egipcjanom i Grekom. Piernik pochodzi z Mi-Kong, co dosłownie oznacza „chleb miodowy” po chińsku. Podczas krucjat odkryli go zachodniacy w Ziemi Świętej i przywieźli przepis oraz przyprawy. W tym przypadku mieszanka przypraw jest subtelna i zrównoważona: cynamon, imbir, goździki, kardamon, koper włoski i anyż. Wszystkie nasze ciastka są wytwarzane w sposób rzemieślniczy, z surowców ekologicznych, bez dodatków i konserwantów. Waga netto: 250 gr / szt.
Francja, Tourcoing
W firmie France Cake Tradition, producenta ciast organicznych od 1997 roku, pieczenie ciast i pierników z troską o otaczający nas świat jest naszą drugą naturą. Formalizując nasze intuicyjne podejście, angażujemy się na rzecz naszej planety, naszych konsumentów, pracowników, klientów i dostawców, dążąc do ekonomicznie opłacalnych, zrównoważonych i odpowiedzialnych działań na całej naszej ścieżce t...
Francja, Appietto
...Zestaw zawierający 4 torebki po 100g canistrelli w smakach: naturalnym, czekoladowym, migdałowym i orzechowym. Ta oryginalna pudełko na canistrelli zdobi scena typowa dla Korsyki, na której widać wieśniaka wkładającego chleb canistrelli do tradycyjnego pieca kamiennego, a w tle widać korsykańską wioskę. Ta scena nie była niczym niezwykłym w połowie XX wieku na Korsyce, gdzie w każdej wiosce...
Francja, Yssingeaux
Członek grupy Nactarome i marka Grupy Nactis Flavours, Sevarome specjalizuje się w projektowaniu i produkcji aromatów spożywczych, przygotowań z orzechów, składników aromatycznych, a także teksturujących, stabilizujących i barwiących dodatków spożywczych, dla branży gastronomicznej oraz przemysłu spożywczego w sektorze słodkim. Sevarome działa zarówno w obszarze Piekarstwa-Ciastkarstwa, jak i Cuki...
Francja, Montbozon
Produkcja Biszkoptu z Montbozon w Haute-Saône (Francja). Przepis na autentyczny biszkopt z Montbozon nie jest nowością. Wszystko zaczęło się dawno temu, na dworze króla Ludwika XVI. To rewolucja, że dzisiaj każdy może delektować się biszkoptem z Montbozon. Bo zanim trafił do spiżarni Francuzów, robił furorę w Wersalu, zwłaszcza wśród pary królewskiej. Potem nadeszła Rewolucja Francuska w 1789 roku...
Francja, Bruges
Założona w Brugii w 1990 roku, firma LE BOUCHON DE BORDEAUX jest małą rodzinną fabryką specjalizującą się w produkcji ciastek i herbatników. Flagowym produktem firmy "Le Bouchon de Bordeaux" jest ciastko w kształcie korka od butelki wina. Asortyment "Bouchons de Bordeaux" został rozszerzony o różne smaki. Firma oferuje również Canelous (w kształcie czekoladowych canelé), czekoladki oraz guinettes ...
Francja, Saillans
Francja, Tain L Hermitage
Firma Gâteau Dauphinois projektuje i wytwarza ręcznie, z pokolenia na pokolenie, ciastka nadziewane owocami, bez barwników i konserwantów. Ofiarą swojego sukcesu i jakości, firma sprzedaje swoje produkty we Francji, a teraz także za granicą. Jej tradycyjna receptura i produkcja, bez konserwantów, barwników czy sztucznych aromatów, pozwala jednak na zachowanie tego smacznego ciastka przez kilka mie...
Francja, Tourche
Francja, Reims Cedex 3
Francja, Bergues
Francja, Vignoux Sous Les Aix
Francja, St Just St Rambert
Francja, Le Puy En Velay
Francja, Chauffailles
Francja, Belle Isle En Terre
Francja, Limoges
Francja, Rocamadour
Francja, Givet
Francja, Laval
Francja, La Murette
Francja, Paris

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play