...Przodkiem piernika jest chleb miodowy. Był on znany starożytnym Egipcjanom i Grekom. Piernik pochodzi z Mi-Kong, co dosłownie oznacza „chleb miodowy” po chińsku. Podczas krucjat odkryli go zachodniacy w Ziemi Świętej i przywieźli przepis oraz przyprawy.
W tym przypadku mieszanka przypraw jest subtelna i zrównoważona: cynamon, imbir, goździki, kardamon, koper włoski i anyż.
Wszystkie nasze ciastka są wytwarzane w sposób rzemieślniczy, z surowców ekologicznych, bez dodatków i konserwantów.
Waga netto: 250 gr / szt.
W firmie France Cake Tradition, producenta ciast organicznych od 1997 roku, pieczenie ciast i pierników z troską o otaczający nas świat jest naszą drugą naturą. Formalizując nasze intuicyjne podejście, angażujemy się na rzecz naszej planety, naszych konsumentów, pracowników, klientów i dostawców, dążąc do ekonomicznie opłacalnych, zrównoważonych i odpowiedzialnych działań na całej naszej ścieżce t...
...Zestaw zawierający 4 torebki po 100g canistrelli w smakach: naturalnym, czekoladowym, migdałowym i orzechowym.
Ta oryginalna pudełko na canistrelli zdobi scena typowa dla Korsyki, na której widać wieśniaka wkładającego chleb canistrelli do tradycyjnego pieca kamiennego, a w tle widać korsykańską wioskę.
Ta scena nie była niczym niezwykłym w połowie XX wieku na Korsyce, gdzie w każdej wiosce...
Członek grupy Nactarome i marka Grupy Nactis Flavours, Sevarome specjalizuje się w projektowaniu i produkcji aromatów spożywczych, przygotowań z orzechów, składników aromatycznych, a także teksturujących, stabilizujących i barwiących dodatków spożywczych, dla branży gastronomicznej oraz przemysłu spożywczego w sektorze słodkim. Sevarome działa zarówno w obszarze Piekarstwa-Ciastkarstwa, jak i Cuki...
Produkcja Biszkoptu z Montbozon w Haute-Saône (Francja). Przepis na autentyczny biszkopt z Montbozon nie jest nowością. Wszystko zaczęło się dawno temu, na dworze króla Ludwika XVI. To rewolucja, że dzisiaj każdy może delektować się biszkoptem z Montbozon. Bo zanim trafił do spiżarni Francuzów, robił furorę w Wersalu, zwłaszcza wśród pary królewskiej. Potem nadeszła Rewolucja Francuska w 1789 roku...
Założona w Brugii w 1990 roku, firma LE BOUCHON DE BORDEAUX jest małą rodzinną fabryką specjalizującą się w produkcji ciastek i herbatników. Flagowym produktem firmy "Le Bouchon de Bordeaux" jest ciastko w kształcie korka od butelki wina. Asortyment "Bouchons de Bordeaux" został rozszerzony o różne smaki. Firma oferuje również Canelous (w kształcie czekoladowych canelé), czekoladki oraz guinettes ...
Firma Gâteau Dauphinois projektuje i wytwarza ręcznie, z pokolenia na pokolenie, ciastka nadziewane owocami, bez barwników i konserwantów. Ofiarą swojego sukcesu i jakości, firma sprzedaje swoje produkty we Francji, a teraz także za granicą. Jej tradycyjna receptura i produkcja, bez konserwantów, barwników czy sztucznych aromatów, pozwala jednak na zachowanie tego smacznego ciastka przez kilka mie...