... dojrzałości
Maceracja przedfermentacyjna w zimnie przez 48 godzin
Winiarstwo parcelarne
Długa maceracja przez 3 tygodnie
Fermentacja malolaktyczna w zbiornikach
Dojrzewanie w dębowych beczkach przez 12 miesięcy
CÉPAGES
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
DÉGUSTATION
O pięknej, klarownej barwie z odcieniami granatu, Château Lalande czerwone ujawnia w nosie pyszny bukiet czerwonych owoców i kakao, z nutami tostowego drewna. Atak jest gładki i okrągły, rozwijając się w nuty owocowe z delikatnie wtopionymi taninami.
...Proces fermentacji trwa znacznie dłużej i odbywa się w niższej temperaturze niż w przypadku soku winogronowego. To pozwala zachować zdrowe składniki soku z granatów oraz bogaty, owocowy smak i aromat. Półsłodkie winoz granatów NRAN ma kolor kasztanowy, jest przyjemnie kwaśne i aromatyczne w nosie. Na podniebieniu jest owocowe i intensywnie pikantne. Taniny są łagodne. Posmak jest długotrwały, z bujnymi nutami jagód i granatu. NRAN to orzeźwiające wino koktajlowe, podawane lekko schłodzone. Zaleca się picie NRAN z miękkimi serami, owocami i deserami.
... odcieniu granatu. To wino o dyskretnym nosie skrywa nuty leśne i owoce czerwone. Te aromaty porzeczki i wiśni są również obecne w smaku. Jest ono zrównoważone, z interesującym potencjałem, z piękną strukturą i charakterystycznymi taninami.
Szczepy: Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (35%)
Producent: Rodzina Albada Jelgersma w Labarde (33460)
Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Skrzynka drewniana na 6 - 2013...
...Strukturalne z gęstymi taninami i soczystymi nutami czarnej porzeczki. Bogactwo w umiarkowaniu towarzyszy temu zestawowi tanin. »
Złoty Medal BRUXELLES 2020 : « Intensywna barwa, odcienie granatu. Dojrzały nos, ziemiste akcenty leśne na tle owoców w kompotach. Usta: obecnie w pełni dojrzałe, szerokie, hojne z dobrze rozwiniętymi aromatami. Cechy równowagi i materii. Finisz zachowuje świeżość. »
2014...
... wzdłuż całego wybrzeża Morza Śródziemnego, a także w Azji Środkowej.
Jego orzeźwiający sok był bardzo ceniony przez karawany handlowe przemierzające pustynię.
Egipcjanie fermentowali go, aby uzyskać mocne wino.
Granat osiedlił się na Karaibach i w Ameryce Łacińskiej wraz z przybyciem hiszpańskich konkwistadorów.
W starożytnym Egipcie owoc ten był postrzegany jako symbol ambicji lub dobrobytu.
Ean13:3770010599517
Referencja:GranatArilleBio1...