... dojrzałości Maceracja przedfermentacyjna w zimnie przez 48 godzin Winiarstwo parcelarne Długa maceracja przez 3 tygodnie Fermentacja malolaktyczna w zbiornikach Dojrzewanie w dębowych beczkach przez 12 miesięcy CÉPAGES 50% Cabernet Sauvignon 50% Merlot DÉGUSTATION O pięknej, klarownej barwie z odcieniami granatu, Château Lalande czerwone ujawnia w nosie pyszny bukiet czerwonych owoców i kakao, z nutami tostowego drewna. Atak jest gładki i okrągły, rozwijając się w nuty owocowe z delikatnie wtopionymi taninami.
Francja, Geispolsheim
...Proces fermentacji trwa znacznie dłużej i odbywa się w niższej temperaturze niż w przypadku soku winogronowego. To pozwala zachować zdrowe składniki soku z granatów oraz bogaty, owocowy smak i aromat. Półsłodkie wino z granatów NRAN ma kolor kasztanowy, jest przyjemnie kwaśne i aromatyczne w nosie. Na podniebieniu jest owocowe i intensywnie pikantne. Taniny są łagodne. Posmak jest długotrwały, z bujnymi nutami jagód i granatu. NRAN to orzeźwiające wino koktajlowe, podawane lekko schłodzone. Zaleca się picie NRAN z miękkimi serami, owocami i deserami.
Francja, Bordeaux
... odcieniu granatu. To wino o dyskretnym nosie skrywa nuty leśne i owoce czerwone. Te aromaty porzeczki i wiśni są również obecne w smaku. Jest ono zrównoważone, z interesującym potencjałem, z piękną strukturą i charakterystycznymi taninami. Szczepy: Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (35%) Producent: Rodzina Albada Jelgersma w Labarde (33460) Formaty i opakowania: Butelka (75cl) - Skrzynka drewniana na 6 - 2013...
Francja, Saint Emilion
...Strukturalne z gęstymi taninami i soczystymi nutami czarnej porzeczki. Bogactwo w umiarkowaniu towarzyszy temu zestawowi tanin. » Złoty Medal BRUXELLES 2020 : « Intensywna barwa, odcienie granatu. Dojrzały nos, ziemiste akcenty leśne na tle owoców w kompotach. Usta: obecnie w pełni dojrzałe, szerokie, hojne z dobrze rozwiniętymi aromatami. Cechy równowagi i materii. Finisz zachowuje świeżość. » 2014...
Francja, Paris
... wzdłuż całego wybrzeża Morza Śródziemnego, a także w Azji Środkowej. Jego orzeźwiający sok był bardzo ceniony przez karawany handlowe przemierzające pustynię. Egipcjanie fermentowali go, aby uzyskać mocne wino. Granat osiedlił się na Karaibach i w Ameryce Łacińskiej wraz z przybyciem hiszpańskich konkwistadorów. W starożytnym Egipcie owoc ten był postrzegany jako symbol ambicji lub dobrobytu. Ean13:3770010599517 Referencja:GranatArilleBio1...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania