Firma PHYTOSEM specjalizuje się w produkcji i zbieraniu nasion dzikich gatunków oraz w opracowywaniu specyficznych mieszanek przeznaczonych do kwietnikowania w miastach lub do rekultywacji terenów zaburzonych lub zdegradowanych na bazie dzikich gatunków. Gatunki zielne do rewitalizacji obszarów zagospodarowanych. Phytosem, wiodący francuski producent, przetwórca i dystrybutor nasion dzikich gatunk...
...Nasza mąka zawiera całe ziarno. Bogata w węglowodany, stanowi źródło trwałej energii dla naszego organizmu. Jako mąka pełnoziarnista, zawiera również błonnik oraz wiele składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, które są korzystne dla naszego ogólnego samopoczucia.
Makaron? To ja go robię!
Zastosowanie: samodzielnie lub w mieszance do domowego makaronu, zup, deserów, ciast, chleba…...
...Referencja
3380380062797
Od uprawy pszenicy durum po produkcję, ten makaron korzysta z francuskiego rzemiosła! Pszenica durum jest uprawiana w Camargue i w południowo-zachodniej Francji przez grupę rolników i spółdzielni, które są zmotywowane do utrzymania tej uprawy dostosowanej do klimatu śródziemnomorskiego. Najstarszy młynarz we Francji przetwarza to ziarno na semolinę półpełnoziarnistą...
Młyn MARTY produkuje mąkę mieloną na kamieniach młyńskich, nazwaną FLORIMEULE. Dzięki kontaktowi z blokami krzemienia, ziarnopszenicy jest przetwarzane w inny sposób. Ta metoda podnosi walory ziarna pszenicy i pozwala uzyskać mąkę o wyjątkowej jakości. W ten sposób pszenica odzyskuje wszystkie swoje dawne wartości.