...Gorgonzola to ser żółty o surowej konsystencji w kolorze słomkowym, którego zielone prążki są wynikiem procesu pleśnienia, czyli powstawania grzybów. W wersji Dolce jest kremowy i miękki, o szczególnym i charakterystycznym smaku, lekko pikantnym. W wersji Piccante ma bardziej wyrazisty i mocny smak, którego pasta jest bardziej pleśniowa, zwarta i krucha. Produkowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego z obór znajdujących się w regionie pochodzenia, z dodatkiem kultur bakterii mlecznych i wyselekcjonowanych pleśni, naturalnie pozbawiony laktozy. Dostępny w klasycznych formatach.
Włochy, Misano Adriatico
...Ciesz się prawdziwym smakiem włoskiej tradycji z serem GRAN RISERVA LEONARDI Gorgonzola DOP dolce. O wadze 1,5 kg, to opakowanie oferuje hojną ilość pysznego sera do różnych potraw. Spróbuj Gorgonzola DOP dolce zanurzonego w makaronie lub dodaj go do swojego następnego talerza serów.
Finlandia, Turku
Z globalnej perspektywy, pozyskujemy produkty w głównych obszarach produkcji w Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz Dalekim Wschodzie. Nasze główne grupy produktów to olej z łuski palmowej, olej palmowy, olej rzepakowy, olej sojowy, olej słonecznikowy, mieszanki, olej kukurydziany, olej z nasion bawełny, olej słonecznikowy o wysokiej zawartości oleju, drób, wieprzowina, wołowina, ryby, fr...
Litwa, Bajorai, Vilniaus R.
...Gorgonzola to ser obecny na całym świecie i doskonały przykład Made in Italy. Po raz pierwszy wyprodukowano go pod koniec IX wieku, w pobliżu Mediolanu, w miejscowości Gorgonzola, od której wziął swoją nazwę. Początkowo nazywano go "stracchino verde", ponieważ był wytwarzany z mleka krów "stracche", czyli "zmęczonych", które z Prealpi schodziły na niziny, aby odpocząć. Produkt ten posiada certyfikat PDO (DOP).
Włochy, Gorgonzola

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play