Hiszpania, El Perello
...Miód Leśny. Charakterystyka: Kolor: ciemny bursztyn. Aromat: balsam, prażone zboża, ale nie zbyt intensywne. Smak: Balsamiczny i nieco lekki. Przypomina bardzo suchą drewno, z wyraźnymi słonymi komponentami, które maskują słodycz. Tekstura karmelizowana. Obszar produkcji: północ Półwyspu Iberyjskiego. Kolor: ciemny bursztyn. Aromat: balsam, prażone zboża, ale nie zbyt intensywne. Smak: Balsamiczny i nieco lekki. Przypomina bardzo suche drewno. Obszar produkcji: północ Półwyspu Iberyjskiego.
Hiszpania, Pinofranqueado-Cáceres
...Miód wysokiej jakości, pochodzący głównie z dębu, buka i kasztanowca. Jego kolor jest ciemny lub brązowy, ma intensywny smak i bardzo lepką teksturę. Z wysoką zawartością minerałów oraz witamin B i C, jest wskazany w walce z anemią, dyzenterią i przewlekłą biegunką, a także do użytku zewnętrznego w przypadku hemoroidów i szczelin odbytu.
...Zapach: Intensywny kwiatowy. Smak: Słodki i cytrusowy. Tekstura: Powolna krystalizacja. CREMA DE LAVANDA Kolor: Biały do bursztynowego. Zapach: Intensywny zapach lawendy. Smak: Słodki z kwaśnymi nutami. Tekstura: Średnia krystalizacja. CANTUESO Kolor: Jasny bursztyn. Zapach: Delikatny kwiatowy. Smak: Słodki, lekko kwaśny. Tekstura: Powolna krystalizacja. LAVANDA Kolor: Biały do bursztynowego. Zapach: Intensywny zapach lawendy. Smak: Słodki z kwaśnymi nutami. Tekstura: Średnia krystalizacja.
...Miód pomarańczowy nagrodzony Międzynarodową Nagrodą za Wyjątkowy Smak przyznawaną przez Międzynarodowy Instytut Smaku w Brukseli 2024. Jury składające się z ponad 200 niezależnych profesjonalistów ekspertów w dziedzinie smaku z ponad 20 krajów, prestiżowych szefów kuchni i sommelierów uznawanych przez „Przewodnik Michelin” i „Gault Millau”. Miód pomarańczowy produkowany z nektaru kwiatu pomarańczy (Citrus spp) i mandarynki. Jego kolor jest bardzo jasny bursztyn, intensywny aromat i delikatny smak z kwasowymi komponentami.
Hiszpania, Solana Del Pino
... letniej wodzie, a nadmiar wosku odciskano. Uzyskany aguamiel był filtrowany i umieszczany w garnkach, aby gotować na wolnym ogniu przez wiele godzin. Podczas gotowania miód redukował się, a do niego dodawano kawałki kandyzowanej dyni, tworząc rodzaj syropu z naturalnymi kawałkami dyni, który służył do słodzenia innych potraw. Ma czarny kolor, intensywny aromat i smak z kwaskowatymi nutami.
Hiszpania, Santiago De Compostela
...Intensywny rubinowy kolor z pięknymi fioletowymi niuansami; smakuje jak śliwka, rodzynka, miód i mięta. Szczególnie polecane do picia z orzechami; suszonymi warzywnymi potrawami; rybami w sosie; mięsem, takim jak kaczka lub królik; kawałkami mięsa; serem i niektórymi deserami.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play