... składnik w żywności i napojach, na przykład w przygotowywaniu likierów i deserów.
W aromaterapii stosuje się go w celu zwalczania zmęczenia psychicznego, depresji i lęku. Może być także używany do poprawy
Nazwa botaniczna: Myristica fragrans
INCI: MYRISTICA FRAGRANS FRUIT OIL
Rodzina: Myristicaceae
Część używana: Nasiona
CAS: 8008-45-5
EINECS: 282-891-8...
...Papryka E160c
Papryka to popularna przyprawa i ważny składnik wielu przepisów, szczególnie w subkontynencie indyjskim.
Główne pigmenty pozyskiwane to karotenoidy rozpuszczalne w oleju,
Kapsantyna i Kapsorubina.
Punkty do uwagi: Wszystkie produkty papryki dostarczane przez Roha są sprzedawane z gwarancją kontroli HPLC w celu wykrycia obecności zanieczyszczeń.
Gwarancja testu HPLC na nielegalne barwniki (Soudan I, II, III i IV itd.),
Dostarczane są tylko produkty, które nie zawierają żadnych niedozwolonych barwników.
Roha oferuje specjalną jakość papryki o dużej stabilności
na światło.
...Redukcja kontroli patogenów w żywności poprzez dodanie dodatków powinna być wspierana przez dobry program bioasekuracji zarówno w zakładach, jak i w paszach, aby zapewnić jej skuteczność. Salmocid-F to produkt oparty na formaldehydzie, który działa synergistycznie z innymi substancjami czynnymi, aby utrzymać pasze wolne od patogenów.
-Bardzo wysoka skuteczność wobec głównych patogenów...
... WEGAŃSKIE;
BATONY I CIASTKA;
ALTERNATYWY SEROWE;
PIEKARNIA;
PRODUKTY MLECZARSKIE I ICH ALTERNATYWY;
ZDROWE ŻYWNOŚCI;
NAPOJE;
MAJONEZY I SOSY;
MASŁO ORZECHOWE;
SUPLEMENTY ŻYWIENIOWE;
DODATEK DO GOTOWANIA W CELU WZBOGACENIA DIETY W BIAŁKO (ZBOŻA, SAŁATKI, SMOOTHIE, ITD.);
INNE ZASTOSOWANIA SPOŻYWCZE (WYROBY CUKIERNICZE, PRODUKTY DLA DZIECI I PRODUKTY DLA ZWIERZĄT);
DO EKSTRUDOWANIA.