... stosowania w Twoich formułach. Jest również świetny dla wrażliwej skóry, ponieważ ma bardzo małe prawdopodobieństwo wywołania jakichkolwiek reakcji atopowych.
W przypadku stosowania oleju mineralnego w żywności najczęściej używa się go jako środka wiążącego lub smarującego w produkcji drożdży i można go stosować na zboża, takie jak pszenica, ryż, owies i jęczmień, aby zapobiec przyleganiu kurzu...
...Żelatyna (z łaciny: gelatus oznaczająca "sztywny" lub "zamrożony") to przezroczysty, bezbarwny, bezwonny i bezsmakowy składnikżywności, pochodzący z kolagenu pozyskiwanego z części ciała zwierząt. Jest krucha w stanie suchym i gumowata w stanie wilgotnym. Powszechnie stosuje się ją jako środek żelujący w żywności, lekach, kapsułkach z lekami i witaminami, filmach i papierach fotograficznych oraz...
...Clasado jest deweloperem i producentem unikalnego składnika prebiotycznego, Bimuno® GOS.
Bimuno GOS to chroniony patentem drugi typ galaktooligosacharydu (GOS), odpowiedni do stosowania w różnych aplikacjach, w tym suplementach diety, nutraceutykach i żywności funkcjonalnej. Składnik ten odżywia Bifidobacteria, 'dobre' bakterie jelitowe, zachęcając je do zwiększenia liczby. Bifidobacteria są...